Με την συμπλήρωση ενός χρόνου από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τα μικρόφωνα της ΕΡΑ Σερρών παραμένουν ΑΝΟΙΧΤΑ!

Ενάντια στις επιλογές της συγκυβέρνησης για τη φίμωση της τοπικής κοινωνίας με τη «διαγραφή» του σταθμού των Σερρών από το νέο εθνικό ραδιοφωνικό χάρτη , ο ραδιοφωνικός σταθμός των Σερρών συνεχίζει να εκπέμπει δυνατά από όλες του τις συχνότητες, συμπληρώνοντας 55 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, συνεχούς παρουσίας στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

Παραμένουμε  ζωντανοί, μάχιμοι , αγωνιστικοί και … ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Ένα χρόνο από το «μαύρο» της ΕΡΤ, παραμένουμε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Σερρών και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να προβάλουμε τις δράσεις της τοπικής κοινωνίας σε όλες τους τις εκφάνσεις και τους τομείς: στην πολιτική, στην επιχειρηματικότητα, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην οικολογία, στον εθελοντισμό κ.α. Με αντικειμενικότητα και  επαγγελματισμό. Με ήθος  και αξιοπρέπεια

Επιχείρησαν να μας εξευτελίσουν προσωπικά και επαγγελματικά, μας εξόντωσαν οικονομικά, καταπάτησαν όλους τους εργασιακούς νόμους,  προέβαλαν διχαστικά διλήμματα , δημιούργησαν εμπόδια, αλλά δεν μας έκαμψαν.

Είμαστε και θα παραμείνουμε « ζωντανοί» με έναν και μοναδικό  στόχο: την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση και ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους κλάδους των εργαζομένων που αγωνίζονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Εμπλουτίζουμε το ραδιοφωνικό μας πρόγραμμα, συντηρούμε τις εγκαταστάσεις μας, ανοίγουμε τα μικρόφωνά μας στην κοινωνία  και τους εκπροσώπους της, βελτιωνόμαστε, γινόμαστε πιο δυνατοί.

Ένας χρόνος «μαύρου» και η ΕΡΑ Σερρών συνεχίζει τον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία!

Από τις 9 αύριο το πρωί τα μικρόφωνά μας θα είναι ανοιχτά  για την κοινωνία : τους εκπροσώπους της, τους φορείς, τους αλληλέγγυους, τους φίλους και ακροατές μας, τη νεολαία. Το απόγευμα η ΕΡΑ Σερρών θα μεταδώσει τις εκδηλώσεις απο την Αθήνα για την επέτειο του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Οι αγωνιζόμενοι της ΕΡΑ Σερρών:

 

Βάσω Βλαχογιάννη

Δέσποινα Γιαννακίδου

Στέλλα Δημάδη

Θάλεια Καμπουρίδου

Λεωνίδας Κασάπης

Σάκης Κεχαγίδης

Κορνήλιος Λαζαρίδης


Eιδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Ο υπερμαραθώνιος   «3Εθνές brevet-Σιδηρόκαστρο» στις 5 Ιουλίου απο την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών Μακεδονίας - Θράκης


Το Σάββατο 5 Ιουλίου   διοργανώνεται  με εκκίνηση και τερματισμό το Σιδηρόκαστρο ο ποδηλατικός  υπερμαραθώνιος  με την ονομασία «3Εθνές brevet-Σιδηρόκαστρο», απο την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών Μακεδονίας - Θράκης (Π. Ε. Π. Α. ΜΑ. Θ.).
Οι συμμετέχοντες ποδηλάτες ξεκινώντας από το Σιδηρόκαστρο στις 8:30 πμ  θα περάσουν από Βουλγαρία,  FYROM και θα επιστρέψουν μέσω Δοϊράνης, Μαυροπλαγιάς και Ροδόπολης στο Σιδηρόκαστρο έχοντας διανύσει 219 χλμ.
Τα brevet είναι, μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα ποδηλατικές διοργανώσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.
Υπολογίζεται συμμετοχή τουλάχιστον 150 ποδηλατών από όλη την Ελλάδα.
Οι περισσότεροι συμμετέχοντες θα έρθουν από την προηγούμενη μέρα να μείνουν σε ξενοδοχεία της περιοχής.
Είναι το πρώτο μπρεβέ που διοργανώνεται στην Β. Ελλάδα και οι διοργανωτές ευελπιστούν  το συγκεκριμένο, να γίνει θεσμός και να λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο.
 
Συνελήφθησαν δύο άτομα για λαθρεμπόριο τσιγάρων  στη Νιγρίτα

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας υπήκοος Ρωσίας ηλικίας 44 ετών και ένας ημεδαπός ηλικίας 38 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πλησίον του χώρου της λαϊκής αγοράς στη Νιγρίτα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του 44χρονου, καθώς και σε διάφορα σημεία πλησίον του πάγκου πώλησης του, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα συνολικά 1.420 πακέτα τσιγάρων χωρίς την προβλεπόμενη ταινία δασμών, τα οποία οι δύο άντρες κατείχαν από κοινού και προόριζαν για πώληση.
Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία στην Ηράκλεια

Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών, περίπτωση ληστείας σε βάρος 68χρονου ημεδαπού που έλαβε χώρα την 06.06.2014 στην Ηράκλεια. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και από τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων,  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 45 και 34 ετών, για ληστεία.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι πρωινές ώρες της 06.06.2014, οι προαναφερόμενοι με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από τον 68χρονο το χρηματικό ποσό των 505 Ευρώ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με έναν άγνωστο συνεργό τους.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των ανωτέρω θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Συνελήφθησαν στον Προμαχώνα δύο άτομα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
 
Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, ένας ημεδαπός 50 ετών και δύο υπήκοοι Πακιστάν 37 και 44 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της  παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, της κατοχής και χρήσης πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.
Ειδικότερα, στον Προμαχώνα Σερρών, ο 37χρονος προσήλθε για έξοδο από την ελληνική επικράτεια και κατά τη διενέργεια του διαβατηριακού ελέγχου επέδειξε διαβατήριο Αρχών Πακιστάν το οποίο ήταν γνήσιο, πλην όμως ανήκε στον 44χρονο ομοεθνή του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 50χρονος μετέφερε με Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο τους δύο υπηκόους Πακιστάν και αφού στάθμευσε το όχημα, συνόδευσε τον 37χρονο μέχρι τον διαβατηριακό έλεγχο, ενώ ο 44χρονος, παραχώρησε το διαβατήριό του στον 37χρονο.
Το διαβατήριο καθώς και το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα Σερρών.
  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
 
Συνελήφθη "ελαφροχέρης" στις Σέρρες

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών τρεις περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ημεδαπών, οι οποίες τελέστηκαν στις Σέρρες την 30.05.2014.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός ημεδαπού ηλικίας 31 ετών, ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο προαναφερόμενος πρωινές ώρες της 30.05.2014 αφού εισήλθε σε ανασφάλιστο γραφείο εκμεταλλευόμενος την απουσία των υπαλλήλων αφαίρεσε:
•           από μπουφάν 44χρονου μία κάρτα ξεκλειδώματος και εκκίνησης αυτοκινήτου αξίας 500 ευρώ,
•           από τσάντα 38χρονης ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, συνολικής αξίας 700 ευρώ περίπου και
•           από τσάντα 39χρονης, το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ περίπου και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, μεταξύ των οποίων και μία χρεωστική κάρτα με την οποία ο ανωτέρω προέβη σε δύο αναλήψεις χρηματικών ποσών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ανωτέρω θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.
 
Συνελήφθη 62χρονος για ραδιοπειρατεία, ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας 62χρονος, για παράβαση της νομοθεσίας περί ραδιοσταθμών, κατοχή κροτίδων, καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο Λευκώνα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έρευνα των αστυνομικών σε συνεργασία με υπαλλήλους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην οικία του 62χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου διαπιστώθηκε ότι αυτός είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε παράνομα ραδιοφωνικό σταθμό.
Στην οικία του προαναφερόμενου και σε αποθηκευτικό χώρο αυτής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
    εξοπλισμός ραδιοφωνικού σταθμού, αποτελούμενος από διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές (ενισχυτή, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, κεραιοσύστημα εκπομπής, κ.α.),
    16 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 4 έως 17 εκατοστά,
    1 κυνηγετικό όπλο,
    18 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
    11 κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων,
    4 κροτίδες και
    2 σπρέι εκτόξευσης χημικών ουσιών.
 
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10/06/2014 - 23:45