Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Τοπικές ειδήσεις από τη Μαγνησία.



 
O Αλ. Μεϊκόπουλος, για τον έναν χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΑ Βόλου

Σε δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΕΡΑ Βόλου, αναφέρεται: «Στις 11 Ιουνίου 2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ, που αποφασίστηκε εν μία νυκτί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, στις 11/6/2013, αφήνοντας στον δρόμο πάνω από 2.500 εργαζόμενους.
Στην πόλη μας, είδαμε σε μια μέρα να σβήνει μια ιστορία 65 ετών, με την κατάργηση της ΕΡΑ Βόλου, του ιστορικότερου ραδιοφωνικού σταθμού της Ελληνικής Περιφέρειας, που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.
Έναν χρόνο μετά, η ψυχή της ΕΡΑ είναι ακόμη εδώ. Χάρη στην ακλόνητη θέληση και πίστη των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤopen στην δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης, τα μικρόφωνα του αγαπημένου μας τοπικού δημόσιου ραδιοφώνου δεν σίγησαν. Οι φωνές τους σήμερα ενώνονται με τις φωνές όλων των παράνομα απολυμένων εργαζομένων του Δημοσίου, που δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή να παραιτηθούν από τον αγώνα για να πάρουν πίσω τις δουλειές τους, όπως των 590 απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν κατασκηνώσει εδώ και ένα μήνα έξω από το ΥΠΟΙΚ περιμένοντας από το Υπουργείο να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση της επαναπρόσληψής τους, αλλά και των 1500 απολυμένων σχολικών φυλάκων και των απολυμένων καθηγητών.
Ο αγώνας των άδικα απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΑ Βόλου για τις δουλειές τους, είναι κυρίως αγώνας για την αξιοπρέπειά τους, που βγαίνει από τα στενά όρια της υπόθεσης μερικών ατόμων, για να γίνει κοινή υπόθεση όλης της τοπικής κοινωνίας. Δεν νοείται ο Βόλος, που είναι μια πόλη που συγκεντρώνει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο να μην έχει περιφερειακό ραδιόφωνο. Η συμπαράστασή μου στον δίκαιο αγώνα τους για να λειτουργήσει και νόμιμα ο ραδιοφωνικός σταθμός είναι δεδομένη.
Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να ανταποκριθούν δυναμικά στο κάλεσμα της ΕΡΑ Βόλου στον προαύλιο χώρο της, την Τετάρτη 11/6 στις 8 το βράδυ, για να γραφτεί άλλη μια σελίδα στην πλούσια ιστορία εργατικών αγώνων της πόλης.
Λίγες μέρες μετά τις εκλογές, οι προεκλογικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού περί άρσης των αδικιών που έχουν γίνει, προκαλούν και επιβάλλουν ακόμη μεγαλύτερη εγρήγορση των κοινωνικών μας αντιστάσεων, ώστε να μην επιτρέψουμε να περάσει η κυβέρνηση εξ’ απαλών ονύχων άδικες απολύσεις, που στέφονται σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.»

Στάση εργασίας δημοσιογράφων για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Πολλές οι φωνές συμπαράστασης στον αγώνα…
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε όλους τους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους της Ενημέρωσης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «για την Τετάρτη, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις 11 Ιουνίου του 2013 και τον ξαφνικό θάνατο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επέβαλε η μνημονιακή κυβέρνηση με το μαύρο στην ΕΡΤ, η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΣΗΕΠΗΝ, η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, η ΕΣΠΗΤ και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤopen, επαναβεβαιώνουν στο όνομα της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού την ακλόνητη και αταλάντευτη βούληση τους για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις τιμώντας τον διαρκή και έντιμο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αποφάσισαν για τις 11 Ιουνίου 2014:
Την κήρυξη 4ωρης στάσης από τις 12:00 έως τις 16:00 για τους εργαζόμενους στον κλάδο της ενημέρωσης, καθώς και την πραγματοποίηση στις 19:00 μεγάλης αγωνιστικής, παλλαϊκής συγκέντρωσης έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Κάλεσμα συμπαράστασης εργαζόμενων –απολυμένων της ΕΡΑ

Οι εργαζόμενοι –απολυμένοι της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ, ένα χρόνο μετά το «Μαύρο στην ΕΡΤ», απευθύνουν κάλεσμα συμπαράστασης για τη συνέχιση του αγώνα τους, δηλώνοντας : «Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ και την εξακολουθητική αντισυνταγματική κυβερνητική πρακτική που περνάει από μόνη της «αποφάσεις», καταλύοντας βασικές αρχές της Δημοκρατίας – τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Εμείς όμως: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ..
Ένα χρόνο μετά, η ψυχή μας αντέχει…Γιατί παραμένει αδούλωτη ..Γιατί στις ανθρώπινες ψυχές δε κλειδώνουν τα λουκέτα.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ..
Σας περιμένουμε την Τετάρτη 11 του Ιούνη στις 8 το βράδυ στον Ραδιοφωνικό Σταθμό για να σας δείξουμε μέσα από αφίσες, ραδιόφωνα αντίκες και σπάνιους δίσκους βινυλίου ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ. Την βραδιά θα πλαισιώσουν Βολιώτες καλλιτέχνες».

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η κυβέρνηση του μνημονίου έκλεισε την ΕΡΤ με συνοπτικές, αντιδημοκρατικές διαδικασίες, βάφοντας μαύρη την δημοκρατία, την ενημέρωση, τον πολιτισμό.
Όπως αναφέρεται «με πρωτοφανή εκδικητικό τρόπο μέσα σε μια νύχτα 2.600 εργαζόμενοι απολύθηκαν, αφού προηγουμένως κατασυκοφαντήθηκαν. Ένα χρόνο μετά δεν έχουν καν αποζημιωθεί, μετρούν όμως 12 απώλειες συναδέλφων τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας είναι στο πλευρό τους, στηρίζει τον αγώνα τους και καλεί τους πολίτες του Βόλου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν στο προαύλιο του Ραδιοφωνικού Σταθμού».

Η ΕΛΜΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι το ΔΣ καλεί κάθε εκπαιδευτικό να συμπορευτεί έμπρακτα με τους Αγωνιστές της ΕΡΑ Βόλου και να παραβρεθεί την Τετάρτη 11 Ιούνη στις 8 το βράδυ στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Βόλου. Γιατί και οι καθηγητές της Μαγνησίας, ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα είναι κι αυτοί εκεί».

Θετικό πρόσημο το τριήμερο για τον τουρισμό στη Μαγνησία

Θετικά είναι τα μηνύματα που προέκυψαν από τις πληρότητες στη χερσαία Μαγνησία στη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ξενοδόχων.
Όπως δήλωσε  ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης, επιβεβαιώθηκαν τα μηνύματα που υπήρχαν πριν το τριήμερο για κρατήσεις κυρίως δύο διανυκτερεύσεων, από επισκέπτες που εκμεταλλεύθηκαν τις χαμηλές τιμές των τοπικών ξενοδοχείων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, οι ενδείξεις για τις επόμενες ημέρες του καλοκαιριού, δείχνουν ότι οι κρατήσεις είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και το πρόσημο στο τέλος του καλοκαιριού θα είναι θετικό για τις τουριστικές επιχειρήσεις της Μαγνησίας.
Διευκρίνισε ωστόσο, ότι οι όποιες κρατήσεις αφορούν ξένους τουρίστες και όχι Έλληνες, οι οποίοι δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, δεν μπορούν πλέον να προγραμματίζουν τις διακοπές τους, παρά μόνο την τελευταία στιγμή…

 Δεν απαιτείται μελέτη για τη σήραγγα Γορίτσας-Προσπάθειες για να παραδοθεί έγκαιρα ο περιφερειακός μέχρι Αστέρια

Προσπάθειες για να παραδοθεί αμέσως μετά την κατασκευή του το κομμάτι του περιφερειακού από τη σήραγγα Γορίτσας μέχρι τα Αστέρια Αγριάς, καταβάλλουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμος Βόλου, ενώ σε σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΚΑ, παρουσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, διαπιστώθηκε ότι τελικά δεν απαιτείται ειδική άδεια για τη σήραγγα Γορίτσας, οπότε ο δρόμος μπορεί να παραδοθεί πριν το τέλος καλοκαιριού.
Τα παραπάνω δήλωσε, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τονίζοντας ότι στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο, υπήρχε η άποψη της υπηρεσίας ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ (ειδική υπηρεσία δημοσίων έργων – οδικών σηράγγων και υπογείων έργων που εδρεύει στην Καρδίτσα), ότι έπρεπε, για να παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία, να γίνει μελέτη, διότι η σήραγγα Γορίτσας είναι 595 μέτρα και, για μήκος πάνω από 500 μέτρα, για την περίπτωση που είναι διευρωπαϊκό δίκτυο.
«Μετά από έρευνα που κάναμε, το δίκτυο αυτό δεν είναι διευρωπαϊκό δίκτυο και ο δρόμος υπάγεται, για τη συντήρηση και λειτουργία του στο Δήμο Βόλου», ανέφερε ο περιφερειάρχης.
Σε συνάντηση που προηγήθηκε, τόνισε ο Κ. Αγοραστός, έγινε η διαδικασία και η υπηρεσία έστειλε στις 6 Ιουνίου 2014, στη διοικητική αρχή σηράγγων και ο επικεφαλής, που ήταν παρόν στη συνάντηση, τόνισε ότι δεν χρειάζεται ειδική μελέτη για τη σήραγγα, καθώς δεν ανήκει στο διευρωπαϊκό δίκτυο σηράγγων. Είπε δε, πως περιμένει οδηγιών για τις απαιτούμενες διαδικασίες και την απόδοση σε κυκλοφορία της σήραγγας.
Η προθεσμία παράδοσης του έργου λήγει στο τέλος Αυγούστου και ο εργολάβος δεσμεύτηκε να το παραδώσει νωρίτερα. Παράλληλα, τρέχουν οι ενέργειες, ώστε να υπάρξουν οι απαιτούμενες διαδικασίες και προϋποθέσεις για να αποδοθεί σε κυκλοφορία, σημείωσε ο περιφερειάρχης.
Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, την Τετάρτη η προϊσταμένη της ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ κα Καρυά, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Βόλου, για να κανονίσουν τη διαδικασία για την παράδοση του περιφερειακού.

Με τον περιφερειάρχη συναντήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνάντηση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου με τον Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές που διανοίγονται μέσω της νέου προγράμματος του ΕΣΠΑ, για την περιοχή του Δήμου Βόλου, με τις αντίστοιχες ευεργετικές επιπτώσεις στο σύνολο της θεσσαλικής οικονομίας και κοινωνίας
Νωρίτερα ο κ. Μπέος είχε συνάντηση με την δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, κ. Γαϊτανά – Αποστολάκη, που ως γνωστό έλκει την καταγωγή της από την Μαγνησία.
Την Παρασκευή ο κ. Μπέος θα έχει την πρώτη ενημερωτική συνάντηση με τον νυν δήμαρχο, κ. Παναγιώτη Σκοτινώτη, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη με τους διευθυντές και τους προϊσταμένους του Δήμου, για θέματα συνεργασίας και λειτουργίας των υπηρεσιών

Σε μία ώρα Μύκονο από τον Βόλο

Σε μίνι ή μάξι καλοκαιρινές αποδράσεις σε μαγευτικούς προορισμούς -Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη και Μυτιλήνη- μπορούν οι κάτοικοι της Μαγνησίας  να πετούν με την  SkyExpress.
Γλιτώνοντας την ταλαιπωρία, το κόστος και το χρόνο ταξιδιού για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, ο Βόλος θα μπορεί, με την είσοδο του Ιουλίου, να «μετακομίζει» τα σαββατοκύριακα σε ένα από τα τέσσερα νησιά. Από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, για παράδειγμα, οι επιβάτες θα μπορούν να βρίσκονται στη κοσμοπολίτικη Μύκονο σε μία ώρα!
Η αεροπορική εταιρεία SkyExpress συνεχίζει να εμπλουτίζει το πρόγραμμα πτήσεών της για το καλοκαίρι του 2014. Καινούριοι προορισμοί από και προς Βόλο, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Σαντορίνη, και Μύκονο έρχονται να προστεθούν στο ήδη πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμά της.
«Δημιουργήστε τις καλοκαιρινές σας μετακινήσεις και σχεδιάστε το IslandHopping που σας ταιριάζει με το νέο πρόγραμμα πτήσεων της SkyExpress. Καλό και παραγωγικό καλοκαίρι για όλους!», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Η Sky Express έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες ώρες πτήσεων, εκτελώντας αεροπορικά δρομολόγια ανάμεσα σε περισσότερους από 20 προορισμούς στην Ελλάδα, και έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομα της με την ασφάλεια και με την άμεση εξυπηρέτηση των επιβατών.
Η εταιρεία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλους τους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν άνετα γρήγορα και οικονομικά. Τα αεροσκάφη της διατίθενται εκτός από τις προγραμματισμένες πτήσεις και για πτήσεις charter είτε σε μεμονωμένους επιβάτες είτε σε γκρουπ.  
Η αεροπορική εταιρεία Sky Express εκτελεί πτήσεις από και προς τους εξής προορισμούς:Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Κύθηρα, Ρόδος, Κως, Σάμος, Μυτιλήνη, Χίος, Λήμνος, Σκύρος, Ικαρία, Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Καστοριά, Σητεία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο.
Φέτος το καλοκαίρι στα πλάνα της συμπεριέλαβε τα αεροδρόμια της Νέας Αγχιάλου και της Σκιάθου. Από τη Σκιάθο, την οποία η Sky Express συνδέει με τη Θεσσαλονίκη, τα δρομολόγια ξεκινούν την Παρασκευή 13 Ιουνίου και θα εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.
Από την Τετάρτη 2 Ιουλίου η Sky Express «ανοίγει φτερά» για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, συνδέοντας το Βόλο με τη Μυτιλήνη. Την επομένη ημέρα, Πέμπτη 3 Ιουλίου, πρεμιέρα έχουν από τον τοπικό αερολιμένα τα υπόλοιπα δρομολόγια για Ηράκλειο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Σύριοι προσπάθησαν να πάνε στη Βενετία με πλαστά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες στον Κρατικό Αερολιμένα της Σκιάθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 24, 27 και 37 ετών, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα μας, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα της Σκιάθου με προορισμό τη Βενετία, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου.

Π. Μουτσινάς: Φαρισαϊκή στάση του ΥπΑΑΤ και της Κυβέρνησης  για τη μη σήμανση του μελιού με μεταλλαγμένη γύρη στην Ε.Ε

Ανεύθυνη και απαράδεκτη χαρακτήρισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κοζάνης, Μαγνησίας και Φθιώτιδας κ.κ. Κασαπίδης, Μουτσινάς και Σταυρογιάννης αντίστοιχα, τη στάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο θέμα που ετέθη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη μη υποχρεωτική σήμανση του μελιού που περιέχει γύρη μεταλλαγμένων φυτών.
Παρόλο που είχαν έγκαιρα επισημάνει τους κινδύνους από ένα τέτοιο ενδεχόμενο για την ελληνική μελισσοκομία προς την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς (Περιβάλλοντος, ΥπΑΑΤ και Εξωτερικών) με σχετική ερώτηση, δυστυχώς, οι αρμόδιοι κώφευσαν και αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα την επιζήμια για το ελληνικό μέλι απόφαση της Ε.Ε.
Την ίδια στιγμή οι ηθικοί αυτουργοί της σταδιακής εισαγωγής μεταλλαγμένων προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά, εντελώς φαρισαϊκά και σε κάθε τηλεοπτική ευκαιρία μεγαλοστομούν για τα πλεονεκτήματα του γνήσιου ελληνικού μελιού.
Πώς είναι δυνατό οι υπεύθυνοι υπουργοί της χώρας από τη μια να μην αποτρέπουν τη νομιμοποίηση κυκλοφορίας μελιού με μεταλλαγμένη γύρη στην Ε.Ε. χωρίς σήμανση και από την άλλη να επαφίεται στις δικές τους προθέσεις και αποφάσεις η κατοχύρωση και ανάδειξη των μοναδικών ποιοτικών χαρακτηριστικών των ελληνικών μελισσοκομικών προϊόντων της χώρας(μέλι, γύρη, βασιλικός πολτός, πρόπολη) που βασίζονται στο νέκταρ, τη γύρη και άλλες φυσικές ουσίες που συλλέγουν οι μέλισσες, από μη μεταλλαγμένα φυτά στην Ελλάδα;
Ακόμα ένα καίριο πλήγμα δέχεται ο αγροτικός κόσμος της χώρας, αυτή τη φορά οι μελισσοκόμοι, από την απαράδεκτη στάση υπουργών της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, προς όφελος οικονομικών συμφερόντων γιγαντιαίων πολυεθνικών του εξωτερικού.
Με την επισήμανση ότι η επέκταση των μεταλλαγμένων προϊόντων στην Ε.Ε και τη χώρα μας επί ελληνικής Προεδρίας αντίκειται στους νόμους της φύσης και του ελληνικού πολιτισμού και της κοινωνίας γενικότερα καλούμε όχι μόνο τους μελισσοκόμους αλλά και όλους τους μη μεταλλαγμένους στο πνεύμα πολίτες να αντισταθούν ενεργά στις προθέσεις και τις επιθυμίες νοσηρών εγκεφάλων που εντελώς υποκριτικά υπακούουν σε κελεύσματα σκοτεινών κέντρων που θέλουν την υποδούλωση της ζωής στο άκρατο κέρδος.

Ελπίδα εντός του Ιουνίου να ανατεθεί ο καθαρισμός των ακτών

Προσφυγή μιας εταιρίας κατά του Δήμου Βόλου γιατί απέρριψε την ένσταση.

Ελπίδα ότι εντός του Ιουνίου θα αναδειχτεί ανάδοχος που θα αναλάβει τον καθαρισμό των δέκα ακτών του Δήμου Βόλου που διαθέτουν Γαλάζιες Σημαίες, υπάρχει στο Δήμο Βόλου, καθώς ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη, ανοίγονται οι οικονομικές προσφορές, αλλά η υπόθεση πρέπει να πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που χρειάζεται περίπου 15 ημέρες για να εξετάσει τον διαγωνισμό.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εκπρόσωπος της τρίτης εταιρίας, που αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό και απορρίφθηκε η ένσταση που υπέβαλε, γνωστοποίησε ότι θα προσφύγει στην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όπως ανέφερε, στα δικαιολογητικά δεν ήταν ξεκάθαρο και δεν είχε διευκρινιστεί η κατάθεση ενός δικαιολογητικού (φορολογική ενημερότητα της εταιρίας) και ενώ η εταιρία το διέθετε το δικαιολογητικό αυτό δεν κατατέθηκε στο φάκελο των προσφορών.
Από πλευράς υπηρεσίας, τονίστηκε ότι η διακήρυξη περιελάμβανε ακριβώς τα δικαιολογητικά που ζητά ο ΕΚΠΟΤΑ(Ενιαίος Κανονισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης), διευκρινίζοντας ότι οι άλλοι δύο ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν το εν λόγω δικαιολογητικό, για να απαντήσει η εκπρόσωπος της εταιρίας ότι τον Απρίλιο σε άλλο διαγωνισμό που συμμετείχε η συγκεκριμένη εταιρεία η οποία και ανέλαβε το έργο, διευκρινίζονταν η κατάθεση του εν λόγω δικαιολογητικού για το οποίο κατατέθηκε η ένσταση τώρα και το οποίο διαθέτει η εταιρεία αλλά δεν κατατέθηκε στο φάκελο.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ζητήθηκε και η άποψη της νομικής συμβούλου του Δήμου η οποία τόνισε ότι όταν στις προκηρύξεις ζητούνται ασφαλιστικές ή φορολογικές ενημερότητες αφορά και τους εργαζόμενους και την επιχείρηση.

Pelion Explorer :Εθελοντικές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Θα γίνει καθαρισμός ακτών του Ανατολικού Πηλίου
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα προστασίας του Περιβάλλοντος, το Pelion Explorer διοργανώνει εθελοντικές δράσεις για τον καθαρισμό της περιοχής του Ανατολικού Πηλίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
 "Το Σάββατο 14 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί σημείο συνάντησης είναι το πάρκινγκ στον Μυλοπόταμο για να καθαρίσουμε την παραλία αυτή και στη συνέχεια μεταφερόμαστε στην παραλία της Νταμούχαρης.
Την Κυριακή 15 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί, συγκεντρωνόμαστε μπροστά από το τουριστικό γραφείο προκειμένου να κατευθυνθούμε προς το βουνό. Ξεκινάμε καθαρισμό και συντήρηση στον προαύλιο χώρο καθώς και στην γύρω περιοχή του Προφήτη Ηλία και του Άγιου Αθανάσιου εν Άθω στην Τσαγκαράδα. Ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί κάτι καλό για το περιβάλλον".
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε  στο 24260 49394 ή στείλτε  μήνυμα στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


Πρόταση της ΕΛΜΕ για Ομαδοποίηση Σχολικών Μονάδων στη Μαγνησία

Πρόταση για αλλαγή της ομαδοποίησης των σχολικών μονάδων της Μαγνησίας, σκοπεύει να καταθέσει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι ο καθορισμός Ομάδων και Όμορων Ομάδων καθορίζει το υπηρεσιακό καθεστώς πολλών εκπαιδευτικών.
Όπως τονίζει η ΕΛΜΕ εκπαιδευτικοί οι οποίοι κρίνονται υπεράριθμοι κατά προτεραιότητα, εφόσον αιτηθούν, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις σε Σχολικές Μονάδες της Ίδιας ή Όμορης Ομάδας Σχολείων της Ομάδας Σχολείων στην οποία κατέχουν οργανική θέση και κρίθηκαν ή ζήτησαν να κριθούν υπεράριθμοι και εκπαιδευτικοί που έχουν οργανική θέση και δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους ή εξακολουθούν να παραμένουν υπεράριθμοι καλούνται, με ή χωρίς αίτησή τους, να καλύψουν το ωράριό τους σε Σχολικές Μονάδες κατά σειρά ίδιας ομάδας σχολείων, όμορης ομάδας σχολείων, περιοχής μετάθεσης και άλλης περιοχής μετάθεσης του ιδίου ΠΥΣΔΕ.
«Μετά την περσινή επιβολή από το Υπουργείο των νέων περιοχών μετάθεσης στο Νομό (Α & Β) την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, τη μείωση των τμημάτων κ.λπ. παρατηρήθηκε το φαινόμενο του περιηγητή – εκπαιδευτικού σε 3, 4, 5 ακόμη και σε 6 Σχολεία μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, στο χερσαίο τμήμα του Νομού, ακόμα και υποχρεωτικές διαθέσεις στην Β Περιοχή της Μαγνησίας. Παρότι είναι βέβαιο ότι αυτό το φαινόμενο θα γίνει καθεστώς, ωστόσο εκτιμούμε ότι η υπάρχουσα δομή Ομάδων – Όμορων Ομάδων που ισχύει δεν είναι λειτουργική και επιτείνει το πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛΜΕ
Για το χερσαίο τμήμα (Α Περιοχή Μαγνησίας):
1η Ομάδα: Σχολικές Μονάδες Καλλικρατικού Δήμου Βόλου (Σχολεία Βόλου, Νέας Ιωνίας, Αγριάς, Λεχωνίων, Αγχιάλου).
2η Ομάδα: Σχολικές Μονάδες Δήμου Αλμυρού & Δήμου Ρήγα Φεραίου (Σχολεία Βελεστίνου, Στεφανοβικείου, Καναλίων, Ευξεινούπολης, Αλμυρού, Σούρπης, Πτελεού)
3η Ομάδα: Σχολικές Μονάδες Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου & Δήμου Νοτίου Πηλίου (Σχολεία Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Μηλεών, Αργαλαστής, Τρικερίου)
Όμορες Ομάδες χερσαίου τμήματος της Μαγνησίας: Οι τρείς ανωτέρω Ομάδες (1, 2 και 3), του χερσαίου τμήματος, θεωρούνται Όμορες Ομάδες.
Για το νησιωτικό τμήμα (Β Περιοχή Μαγνησίας):
1η Ομάδα: τα Σχολεία του Δήμου Σκιάθου.
2η Ομάδα: τα Σχολεία του Δήμου Σκοπέλου.
3η Ομάδα: τα Σχολεία του Δήμου Αλοννήσου.
Όμορες Ομάδες νησιωτικού τμήματος της Μαγνησίας: Οι τρεις ανωτέρω Ομάδες (1, 2 και 3), του νησιωτικού τμήματος, θεωρούνται Όμορες Ομάδες.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολείων να διατυπώσουν τις απόψεις τους για την πρόταση (αντίθετες αλλά και σύμφωνες) και τυχόν προτάσεις για τροποποίησή της. Για το σκοπό αυτό, καλεί τους εκπροσώπους των Συλλόγων Διδασκόντων στην Αίθουσα Συσκέψεων του 2ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας (συγκρότημα Πολυκλαδικού) τη Δευτέρα 16 του Ιούνη, στις 19:00.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Μια διαπολιτισμική δράση με χορό, μουσική και αφήγηση από τους νέους του Σχολείου του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (συμμετέχει η ομάδα κρουστών Caracatu), θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15/06/2014, στις 19.30, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, (τέρμα της οδού Αναπαύσεως, Νέα Ιωνία).
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εδώ και περίπου ένα χρόνο οι νέοι που φοιτούν στο Σχολείο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και ομάδα φοιτητριών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας συνεργάζονται, στο πλαίσιο μιας κοινής δράσης με στόχο την προώθηση της γνωριμίας, της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης μέσα από τη σωματική έκφραση και το λόγο.
Η δράση αυτή αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία τόσο για τους νέους τους Ιδρύματος όσο και για τις φοιτήτριες να γνωρίσουν ο ένας τον κόσμο του άλλου, να υπερβούν τις προκαταλήψεις και να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας και διαπολιτισμικής ανταλλαγής. Η σωματική έκφραση, ο χορός, ο λόγος, η μουσική και το τραγούδι αποτέλεσαν τα μονοπάτια της γνωριμίας, της αμοιβαίας αποδοχής και της συλλογικότητας. Το «Κοίταξέ με στα μάτια» είναι η ολοκλήρωση ενός διαδραστικού ταξιδιού που αναδεικνύει τη δυναμική συμβολή της σωματικής έκφρασης και της ομαδικής δουλειάς στο σεβασμό της ετερότητας και στην υπέρβαση των προκαταλήψεων.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση «Κοίταξέ με στα μάτια» την Κυριακή 15/06/2014, 19.30, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, τέρμα της οδού Αναπαύσεως, Νέα Ιωνία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Υπεύθυνοι για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης είναι οι: Μαρία Τσουβαλά, Επίκουρη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κώστας Μάγος, Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρύσα Κανδύλα, Κοινωνική λειτουργός του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου.

Συναυλία αλληλεγγύης στις εγκαταστάσεις του «Άξιον Εστί»

«Η Ψυχή μου… μου μίλησε»

Το «Άξιον Εστί» οργανώνει για δεύτερη χρονιά «Συναυλία Αλληλεγγύης». Μια εκδήλωση με διττό χαρακτήρα, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό στο ανοιχτό θέατρο του Πολυχώρου Εκπαίδευσης και Ψυχαγωγίας (Προφήτη Ηλία 12, Άλλη Μεριά), με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για τις ανάγκες του ¨Κοινωνικού Παντοπωλείου¨.
Η Συναυλία θα υλοποιηθεί στις 13 Ιουνίου 2014 και ώρα 9: 00 μ.μ. με τίτλο «Η Ψυχή μου… μου μίλησε».

AΘΛΗΤΙΚΑ

Η πιο μεγάλη μέρα του Ολυμπιακού

Ενενήντα λεπτά μακριά από τη μεγάλη κατηγορία βρίσκονται οι ερυθρόλευκοι. Οι παίκτες του Νίκου Παντέλη καλούνται σήμερα (8.30 μ.μ., Novasports1, 1HD και ΟΤΕ Sport2) απέναντι στην Skoda Ξάνθη στο μπαράζ του «Κλεάνθης Βικελίδης» (Χαριλάου) να πάρουν τη νίκη, που θα τους οδηγήσει στη Σούπερ Λίγκα. «Να ανταμείψουμε τον κόσμο με την άνοδο» το μήνυμα του Νίκου Παντέλη,  
Στη Θεσσαλονίκη θα παιχτεί σήμερα το τελευταίο… χαρτί όσον αφορά την παραμονή ή τον υποβιβασμό της Ξάνθης και την άνοδο ή την παραμονή του Ολυμπιακού Βόλου, αντίστοιχα. Μετά από 47 επίσημα παιχνίδια (26 της κανονικής διαρκείας, 14 στα πλέι οφ και επτά στο Κύπελλο Ελλάδος) για τους Βολιώτες, στην πόλη της Μακεδονίας έμελλε να πραγματοποιηθούν τα τελευταία αγωνιστικά λεπτά, οπου θα κρίνουν τα πάντα.
Με πίστη, πάθος και θέληση, οι ερυθρόλευκοι προετοιμάστηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν γι’ αυτό το παιχνίδι, ώστε να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα παραταχθεί σήμερα στο γήπεδο του Αρη με τη στήριξη των φίλων του που ταξίδεψαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να δώσουν το στίγμα και την ώθησή τους σε αυτή τη «μάχη».
 
Η αποστολή του «τελικού»
Θέλοντας να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του σε εγρήγορση, ο τεχνικός των ερυθρόλευκων, Νίκος Παντέλης, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του στις τελευταίες προπονήσεις, δοκιμάζοντας αρκετά πρόσωπα και σχήματα τακτικής ενόψει του σημερινού «τελικού».
Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε χθες το μεσημέρι για τη Θεσσαλονίκη, όπου προπονήθηκε το απόγευμα στο «Κλ. Βικελίδης», με τον Αλέξανδρο Νικολιά να νιώθει ενοχλήσεις στο προσαγωγό. Ωστόσο, δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και εκτός απροόπτου θα βρίσκεται κανονικά στον πάγκο. Πέραν των γνωστών απόντων, ο Ιβάν Καρίλ που συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, δεν κατάφερε να αποθεραπευτεί κι έτσι τέθηκε εκτός αποστολής.
 
Είκοσι ποδοσφαιριστές συμπεριελήφθησαν στην αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου για τον αγώνα με την Ξάνθη. Στην αποστολή βρίσκονται οι εξής: Γκίτκος, Γεωργίου, Σταυράκης, Γιαλούσης, Ζέρης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Πινδώνης, Μελίσσης, Μπόρας, Ρόκας, Μπρέσκα, Νικολιάς, Ιωάννου, Κολημήτρας, Κεσίδης, Ντινόπουλος, Γκούρμα, Κατσίκης και Μόνχε.
Οσον αφορά την αρχική ενδεκάδα, ο Γκίτκος θα υπερασπιστεί την εστία, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά θα βρίσκονται οι Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης και Κατσιαρός. Η μεσαία γραμμή θα στελεχωθεί από τους Ρόκα, Πινδώνη και Κολημήτρα, ώστε να δυναμώσει το κέντρο και να περιοριστεί η Ξάνθη. Δεξιά θα βρίσκεται ο Μπρέσκα, αριστερά ο Μόνχε (ή ο Νικολιάς) και στην κορυφή ο πρώτος σκόρερ των ερυθρολεύκων, Γκούρμα. Αντίθετα, σε περίπτωση που ξεκινήσει ο Κατσίκης πίσω από το μοναδικό προωθημένο, τότε στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Ρόκας και Πινδώνης.
 
Τους πήρε όλους ο Κεχαγιάς
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες και η SkodaΞάνθη, που πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση στο «Κλ. Βικελίδης».
Ο τεχνικός των Θρακιωτών, Νίκος Κεχαγιάς, που έχει να αντιμετωπίσει τη μεγάλη απουσία του πρώτου σκόρερ της Σούπερ Λίγκας, Εστεμπάν Σολάρι, συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους εξής 22: Κυριακίδη, Τσέμα, Μπέρτος, Κομεσίδη, Μπαξεβανίδη, Βάλλα, Γούτα, Χοσέμι, Παΐτο, Τσαμούρη, Ντε Γκουζμάν, Βασιλακάκη, Φλίσκα, Κάλβο, Τριάδη, Μαρίν, Μάνταλο, Σολτάνι, Ράνο, Ζαρόπουλο και τους Βολιώτες Νάκα και Παπαδημητρίου.
Η τελική 18άδα των δύο ομάδων θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
 
Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος
Ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου) ορίστηκε να διευθύνει το σημερινό αγώνα μπαράζ ανάμεσα σε Ολυμπιακό Βόλου και SkodaΞάνθη με βοηθούς τους Δαμιανό Ευθυμιάδη (ΕΠΣ Πιερίας), Χρήστο Ακρίβο (ΕΠΣ Αθηνών) και 4ο διαιτητή στον Αθανάσιο Γιάχο (ΕΠΣ Χίου).
 
Κάλεσμα από συνδέσμους και ΠΑΕ προς τους φίλους του Ολυμπιακού ενόψει του σημερινού παιχνιδιού.

Ο Γουίλιαμ Βλουτ για τον πάγκο της Νίκης Βόλου

Από τη Δευτέρα (09/06) είχε διαρρεύσει ότι ο νέος προπονητής της Νίκης Βόλου θα είναι Ολλανδός Γουίλιαμ Βλουτ
Όπως έγινε γνωστό μέσω του ρεπορτάζ της Ώρας των Σπορ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πάτσης έχει καταλήξει στον Γουίλιαμ Βλουτ,(Wiljan Vloet) ο οποίος ήταν προπονητής του Αναστασίου στις Ρόντα και Σπάρτα Ρότερνταμ και η άφιξή του έχει προγραμματιστεί για σήμερα.
Ο 52χρονος τεχνικός (10/09/62) προπονητής έχει δουλέψει στις Μπρέντα, Ντεν Χάαγκ, Ρόντα, Ντεν Μπος, Ροσμάλεν, Σπάρτα 25, Χέουσντεν, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια ήταν τεχνικός διευθυντής της Σπάρτα Ρότερνταμ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11/06/2014 - 09:31