Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Προς εκ περιτροπής εργασία στη Χαλυβουργία;



Προς εκ περιτροπής εργασία προσανατολίζεται η Διοίκηση του εργοστασίου, μετά τη μη αποδοχή εκ μέρους των εργαζομένων για παράταση της επιχειρησιακής σύμβασης με μειωμένες αποδοχές κατά 12,5% για τέσσερις μήνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που έγινε χθες το μεσημέρι, μεταξύ του διευθυντή Προσωπικού της Χαλυβουργίας Ελλάδος και της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων, το στέλεχος της εταιρίας, τόνισε προς τους συνδικαλιστές ότι, εφόσον οι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν την πρόταση της εταιρίας, μόνος δρόμος είναι πλέον η εκ περιτροπής εργασία.


Πάντως οι συνδικαλιστές τηρούν σιγή ιχθύος και δεν απαντούν ούτε στα κινητά τους τηλέφωνα (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ενημέρωσαν καν τους εργαζόμενους για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τη διεύθυνση), ενώ προσανατολίζονται σε γενική συνέλευση, σήμεραΠαρασκευή το μεσημέρι, ώστε να αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματά τους.

Σημειώνεται ότι πρόταση της εταιρίας ήταν να παρατείνει την ετήσια επιχειρησιακή σύμβαση με μείωση στο βασικό μισθό κατά 12,5%, για ακόμη τέσσερις μήνες, επικαλούμενη το ακριβό κόστος ενέργειας και τη μείωση των παραγγελιών, ενώ οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση, μετά από γενική συνέλευση, καθώς ήδη αποδέχτηκαν δύο προτάσεις για μείωση των αποδοχών τους



Απολογιστική συνέλευση των «Δρόμων Συνεργασίας»

Απολογιστική Συνέλευση για τις Δημοτικές εκλογές στο Βόλο θα πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου η Δημοτική παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».
Στη Συνέλευση καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού, τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης καθώς και τα στελέχη των άλλων παρατάξεων οι οποίες συμπορεύτηκαν στον εκλογικό αγώνα. Στην εκδήλωση ο επικεφαλής της παράταξης Μαργαρίτης Πατσιαντάς, με σχετική εισήγηση θα αναλύσει το αποτέλεσμα των εκλογών στο Δήμο Βόλου και θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό δράσης της παράταξης εν όψει της νέας Δημοτικής θητείας.
Θα επακολουθήσει συζήτηση με τοποθετήσεις των παρισταμένων και λήψη απόφασης που θα δοθεί στη δημοσιότητα.
Επίσης θα συζητηθούν οργανωτικά ζητήματα για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση της παράταξης στα δημοτικά δρώμενα.


Π. Σκοτινιώτης: Να εφαρμοστεί πιλοτικά στο Δήμο Βόλου το μέτρο διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Την πρόταση να συμπεριληφθεί ο Δήμος Βόλου στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, διατυπώνει ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης με έγγραφό του προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό κ. Βασ. Κεγκέρογλου, μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης για εφαρμογή του μέτρου αυτού σε δύο Δήμους της χώρας.

Ο κ.Σκοτινιώτης στηρίζει την επιχειρηματολογία του στις δραματικές συνέπειες που υφίσταται τα τελευταία χρόνια ο Βόλος και ευρύτερα η περιοχή της Μαγνησίας, εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα δώσει ανάσα στη χειμαζόμενη τοπική κοινωνία, που την έχει τόσο πολύ ανάγκη.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο του εγγράφου έχει ως εξής:
«Εκτιμώντας ως θετική την εξαγγελία σας για πιλοτική εφαρμογή του μέτρου διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε δύο Δήμους της χώρας, καταθέτουμε την πρόταση να συμπεριληφθεί ο Δήμος Βόλου στην πιλοτική αυτή εφαρμογή.


Όπως γνωρίζετε, ο Βόλος και η Μαγνησία έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από την κρίση. Το κλείσιμο επιχειρήσεων και η απώλεια θέσεων εργασίας συνεχίζονται αδιάλειπτα και η ανεργία στην πόλη μας κυριολεκτικά καλπάζει, με οδυνηρές συνέπειες όχι απλώς για το βιοτικό επίπεδο, αλλά για την ίδια τη επιβίωση πολλών οικογενειών συμπολιτών μας. Τα δημοσιεύματα και τα στοιχεία για τραγικά περιστατικά αποτελούν καθημερινότητα και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και άλλων τοπικών φορέων, εξαντλούν τα όριά τους προκειμένου να υπάρξει ένα ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός.

Τόσο τα επίσημα όσο και τα ανεπίσημα στοιχεία ανεργίας, κατατάσσουν την περιοχή μας στα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2012, η Μαγνησία εμφανίζεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 33.3%, με δεύτερη την Κοζάνη με 32,5 % και τρίτη την Αχαΐα με 29,3%. Σε επίπεδο Θεσσαλίας, βρισκόμαστε κατά πολύ πάνω από τον μέσο όρο (22,6%), το ίδιο και σε επίπεδο χώρας (27,9%). Τα ανεπίσημα στοιχεία των τοπικών φορέων (Πανεπιστήμιο, Εργατικό Κέντρο κλπ.) εκτιμούν ότι το ποσοστό αυτό μπορεί να αγγίζει και το 40%, ενώ σε εφιαλτικά επίπεδα ανέρχεται το ποσοστό ανεργίας στους νέους ανθρώπους. Για το 2013 δεν διαθέτουμε επίσημα στοιχεία, αλλά υπάρχουν βάσιμες εκτιμήσεις ότι το ποσοστό ανεργίας έχει αυξηθεί.

Εκτός από τον δείκτη της ανεργίας, και οι υπόλοιποι σχετικοί δείκτες, όπως το τοπικό ΑΕΠ, η βιομηχανική παραγωγή, οι καταθέσεις, το λιανικό εμπόριο, κλπ., συρρικνώνονται διαρκώς. Σημειώνουμε ότι η Μαγνησία έχει υψηλή εξειδίκευση στους τομείς οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, δηλαδή στον δευτερογενή και τριτογενή.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι όταν αναφερόμαστε στη Μαγνησία, ουσιαστικά αναφερόμαστε στο Δήμο Βόλου, δεδομένου ότι τα τρία τέταρτα του πληθυσμού του Νομού κατοικούν στο Δήμο μας και εδώ είναι συγκεντρωμένες, σχεδόν στο σύνολό τους, οι δραστηριότητες των δύο προαναφερομένων τομέων της οικονομίας.

Ύστερα από τα παραπάνω, θεωρούμε ότι η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στο Δήμο Βόλου είναι απολύτως πρόσφορη και ενδεδειγμένη, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να γίνουν τυχόν βελτιώσεις πριν από την επέκταση της εφαρμογής του μέτρου και σε άλλες περιοχές. Παράλληλα, θα δοθεί μια ανάσα στη χειμαζόμενη τοπική κοινωνία πιλοτική εφαρμογή του μέτρου διασφάλισης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που την έχει τόσο πολύ ανάγκη».

Το έγγραφο κοινοποιείται στους βουλευτές Νομού Μαγνησίας, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, στο ΕΚΒ, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.



Στάση πληρωμής του Υπ. Ανάπτυξης για τους βιοτέχνες της Μαγνησίας-Οφείλει περίπου 1 εκ. € από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

Στάση πληρωμής… έχει κηρύξει το υπουργείο Ανάπτυξης σε περίπου 20 βιοτέχνες της Μαγνησίας, εδώ και 13 μήνες, με αποτέλεσμα να τους οφείλει περίπου 1 εκ. € μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ» και οι ίδιοι να είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μπουν στον «Τειρεσία» χωρίς να φταίνε οι ίδιοι, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τα εργοστάσια που προμηθεύθηκαν την πρώτη ύλη κατασκευής κουφωμάτων, που δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Τα παραπάνω ανέφερε ο βιοτέχνης κουφωμάτων Θανάσης Πελεκούδας, που εξέφρασε την αγανάκτηση του ιδίου και των άλλων συναδέλφων του για την κατάσταση αυτή, που έχει φτάσει στα όρια, μεγάλη μερίδα επαγγελματιών της Μαγνησίας.
Σε επίπεδο Θεσσαλίας, οι οφειλές της Πολιτείας υπολογίζονται σε 10 εκ. €, ενώ οι τράπεζες «σηκώνουν τα χέρια», ενώ το υπουργείο ισχυρίζεται ότι αδυνατεί να εξοφλήσει τις οφειλές του λόγω έλλειψης διαθέσιμων κονδυλίων.


Την ίδια στιγμή, οι βιοτέχνες κινδυνεύουν να μπουν στον «Τειρεσία» λόγω οφειλών προς τα εργοστάσια από τα οποία προμηθεύτηκαν την πρώτη ύλη των κουφωμάτων. «Τα εργοστάσια δίνουν προθεσμία έξι μηνών για να πληρωθούν, αλλά, λόγω των οφειλών του υπουργείου, οι βιοτέχνες δεν μπορούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να δέχονται πίεση και να κινδυνεύουν να μπουν στον «Τειρεσία», χωρίς τη δική τους ευθύνη», ήταν η δήλωση ου αγανακτισμένου βιοτέχνη.



Να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών στο Βόλο

Παράσταση διαμαρτυρίας μελών του ΠΑΜΕ, στο δήμαρχο

Παράσταση στο δήμαρχο Βόλου Παναγιώτη Σκοτινιώτη πραγματοποίησαν χθες συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι Λαϊκών Επιτροπών της πόλης, ζητώντας να μην εκλείψει μια σειρά κοινωνικών δομών του δήμου.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου τόνισε πως θα πρέπει να μην παραχωρηθούν στα επιχειρηματικά συμφέροντα κοινωνικές δομές που σχετίζονται με τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως επίσης και να μην οδηγηθούν στην ανεργία οι εργαζόμενοι που απασχολούνται εκεί. Παράλληλα υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξει γενικότερη σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης που προχωρά στην ιδιωτικοποίηση, ή σε κάποιες περιπτώσεις στην κατάργηση των κοινωνικών δομών, οι οποίες επιβάλλεται να διαφυλαχθούν, λόγω του σημαντικού έργου που προσφέρουν.

Ο απερχόμενος δήμαρχος εμφανίστηκε αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση τους και μάλιστα είπε πως είναι ανάγκη να δοθούν περισσότερα χρήματα προκειμένου να «αγκαλιάσουν» ακόμα περισσότερους πολίτες. Υποστήριξε ότι απόφαση της ΚΕΔΕ είναι να συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα και επιβάλλεται οι εργαζόμενοι να μην χάσουν τη δουλειά τους, αφού σε πολλές περιπτώσεις, όπως στο «Βοήθεια στο Σπίτι», έχουν αναπτύξει διαπροσωπικές σχέσεις με τους ηλικιωμένους ωφελούμενους.

Επιπλέον, ο κ. Σκοτινιώτης, ανέφερε στους παριστάμενους πως η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά να περικοπούν τα κονδύλια που δίδονται στους δήμους για τη στήριξη αυτών των δομών και σε περίπτωση που από το ΕΣΠΑ δεν υπάρξει χρηματοδότηση να δοθούν πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Φέτος χρηματοδοτήθηκαν 25 συνολικά δομές και ο δήμαρχος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση μιας και οι αντιδράσεις που θα προκληθούν θα είναι έντονες από πλευράς κοινωνίας.



Συνέλευση για εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ενόψει των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/6 ή 25/6 και τελικά την Τετάρτη 2 Ιουλίου και ώρα 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Δημητριάδος 176.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω: Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής. Ορισμός Ημερομηνιών Αρχαιρεσιών Ε.Σ.Β.

Σημειώνεται ότι εγγραφές νέων μελών στον Εμπορικό Σύλλογο, προκειμένου να έχουν δικαίωμα στην ψηφοφορία, θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014. Κάθε υποψήφιος μπορεί να διεκδικήσει ταυτόχρονα την εκλογή του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ως αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, όχι όμως ως μέλος της εφορευτικής ή της ελεγκτικής επιτροπής. Μέλη του Συλλόγου που έχουν επιλέξει ως κύρια οργάνωση άλλο σύλλογο ψηφίζουν μόνο για Διοικητικό Συμβούλιο και ελεγκτική επιτροπή.



Απολογισμός του Προέδρου του ΤΕΕ

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρηθεί σήμερα Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, στις 12.30 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΤΕΕ Μαγνησίας με θέμα τον 10ετή απολογισμό του τέως πρόεδρου του τοπικού τμήματος, Σωκράτη Αναγνώστου, παρουσία και της νέας πρόεδρου κ. Ν. Καπούλα.



Η σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας

Ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, μετά και την επικύρωση από το Πρωτοδικείο.

Σε επίπεδο Μαγνησίας, εκλέγονται αντιπεριφερειάρχης η Δωροθέα Κολυνδρίνη, καθώς και επτά ακόμη περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ δεν εκλέγονται οι Πέτρος Μπατζιάκας και Αντώνης Ακτσιαλής.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ:
ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:
ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ:
ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ-ΧΑΛΑΣΤΑΡΑ ΔΩΡΟΘΕΑ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ:
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:
ΤΣΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



Εξαίρεση του Π.Θ. από τη διαθεσιμότητα ζητούν οι διοικητικοί

Εξαίρεση από το μέτρο της διαθεσιμότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ζητά με αίτημά του προς τα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου, που σήμερα απεργεί για τρίτη ημέρα.
Ο Σύλλογος απαιτεί να βγει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από το μέτρο διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού (22 υπάλληλοι) για τους παρακάτω λόγους:


• Το πόρισμα της έκθεσης τεκμηρίωσης της ΟΔΕ του ΥΠΑΙΘ αναφέρει ότι στο ΠΘ δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό αλλά λείπουν και δύο άτομα. Παρόλα αυτά και για απροσδιόριστους λόγους, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι το μόνο ίδρυμα που βρέθηκε στο στόχαστρο της διαθεσιμότητας με υποτιθέμενο πλεονάζον προσωπικό 22 ατόμων. Αυτός ο αριθμός είναι ατεκμηρίωτος.

• Επιπροσθέτως, στο χρονικό διάστημα από το πόρισμα μέχρι τώρα, το διοικητικό προσωπικό μειώθηκε επιπλέον κατά 26 υπαλλήλους που εντάχθηκαν σε θέσεις ΕΔΙΠ και κατά 3 υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν.

Για τη λεγόμενη «ενδοϊδρυματική κινητικότητα», σε συνάντηση χθες των προέδρων των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού των θιγόμενων ιδρυμάτων με το συνεργάτη του Υπουργού ΔΜΗΔ κ. Νέζη, ο τελευταίος τη θεώρησε παράλογο επιχείρημα. «Αυτό αποδεικνύει τον εμπαιγμό που υφιστάμεθα όλους αυτούς τους μήνες. Η ενδοϊδρυματική κινητικότητα είναι μια φούσκα περιωπής!», αναφέρουν.

Τη στιγμή που στις 15 Ιουνίου απολύονται οι πρώτοι πέντε διοικητικοί υπάλληλοι, ο Σύλλογος ζητά αποφασιστικές πρωτοβουλίες από τον Πρύτανη, τη Σύγκλητο και το Συμβούλιο Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αποφασιστικές ενέργειες από όλους τους βουλευτές της Θεσσαλίας προκειμένου να βγει το ΠΘ από το μέτρο της διαθεσιμότητας στο οποίο συμπεριλήφθηκε «κατά λάθος».



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Στο Βόλο ο συγγραφέας Περικλής Κοροβέσης

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Περικλής Κοροβέσης σήμερα Παρασκευή 13 Ιούνη 2014 στις 8:00μμ, με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου – καταγγελία «Ανθρωποφύλακες», από τις «Εκδόσεις των Συναδέλφων», θα βρίσκεται στο Χώρο Κινημάτων – Στέκι Μεταναστών (Ιωλκού 33, Βόλος), για μια συνάντηση – συζήτηση, «για τον εγκλεισμό, τα βασανιστήρια, αλλά και τα όσα σήμερα βιώνουμε, ως πολίτες μιας χώρας εξαρτημένης από απάνθρωπες οικονομικές και πολιτικές επιλογές».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, «ο Περικλής Κοροβέσης γεννήθηκε το 1941 στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Σπούδασε Θέατρο και Σημειολογία. Έχει γράψει πεζά, θέατρο, παιδικά βιβλία και ποίηση. Από μικρός μετείχε στο μαχητικό κίνημα της αριστεράς. Κατά τη διάρκεια της Χούντας φυλακίστηκε και εξορίστηκε.

Στο βιβλίο του “Ανθρωποφύλακες” αποτυπώνει την εμπειρία της φυλακής. Το 1989, μετά από άρθρο της Αγγελικής Νικολούλη, έγινε στόχος των διωκτικών αρχών ως τρομοκράτης. Το 2007 εκλέχθηκε Βουλευτής Α΄ Αθηνών με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».



Αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη

Σήμερα Παρασκευή 13 Ιούνη στις 9 το βράδυ στο καφέ-ΟΠΕΡΑ θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση του «ΑΣΥΛΟΥ ΠΟΙΗΤΩΝ». Αυτή την φορά θα παρουσιασθεί ο ποιητής της εργατιάς Κώστας Βάρναλης.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης την έχει ο Κώστας Γκόγκας και την παρουσίαση ο Θανάσης Κ. Βογιατζής. Ποιήματα θα διαβάσουν επίσης η Ελένη Κωστούλα, η Νέλλη Βλαστού, ο Αστέρης Γκέκας, η Όλγα Σταροπούλου, η Εύη Γάκου, η Κατερίνα Τράντου, η Ράνια Μπαλή, η Χριστίνα Παληού και η Στέλλα Ιωαννίδου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει ανάλυση του έργου του Βάρναλη από το Νίκο Βαρσάμη και μουσικό πρόγραμμα




Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στο Βόλο

Ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που θα γίνει στο Βόλο, από την Πέμπτη 19 μέχρι και την Κυριακή 21 Ιουνίου, σε οκτώ διαφορετικά σημεία της πόλης και με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
Ώρα έναρξης 19:30 Φουαγιέ Δημοτικού Ωδείου Βόλου
Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού και το Δημοτικό Ωδείου Βόλου


Σύνολα Δωματίου των τμημάτων εγχόρδων και κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου
Υπεύθυνοι καθηγητές: Αποστόλης Μητράς (βιολί), Θέμης Βαγενάς (βιολοντσέλο), Νίκος Χρονόπουλος (κρουστά)


ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ώρα έναρξης 21:00
Σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείου Βόλου


Σύνολο Blues Jazz Rock του τμήματος σύγχρονης μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου
Βαγγέλης Χάνος , Δημήτρης Δεμίρης, Γιώργος Κερασιώτης


ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ T. OIKONOMAKH

Τ. Οικονομάκη – Γκλαβάνη
Ώρα έναρξης : 21:00, Rock (live)
Red Wine Band


Τ. Οικονομάκη – Δ. Δαλεζίου
Ώρα έναρξης : 21:00, Rock-garage (live)
Τhe Jacks
Get the Mani (Αθήνα)


Τ. Οικονομάκη – Σ. Σπυρίδη
Ώρα έναρξης : 21:00 Παραδοσιακό έντεχνο, Ακουστική (live)
Ζαμάν
Natural Chord


Τ. Οικονομάκη – Τοπάλη
Ώρα έναρξης : 20:30 Swing (χορός)
Υπαίθριος χορός με τους Lindy Hop Volos (Independance studio)


Aγ.ΝικολάουΓαλλίας
Ώραέναρξης : 21:00, Blues Rock (Live)
Wet ‘n Roll
The Dixie Project


ΣΤΕΝΟ ΓΡΑΒΙΑΣ – ΠΑΛΑΙΑ
Ώρα έναρξης 23:00 Dancehall, Hiphop (Dj set)



Kill Emil (Αθήνα)
Elephant Phinix (Aθήνα)
Mononome (Θεσσαλονίκη)
ThStyle


ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ
Ώρα έναρξης 22:30, freestyle/ eclectic (DJ set)



Irini Liapikou
Ancient Astronauts (
Γερμανία)
Jaja Selecta /Boogie Rockaz (
Λάρισα)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ – ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ώρα έναρξης 20:30, Κλασική Μουσική


Συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βόλου
Διεύθυνση: Βασίλης Τασούδης


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣΤΣΑΛΑΠΑΤΑ
Ώραέναρξης : 20:30, Rock/ Alternative (live)
Semen of the Sun (
Αθήνα)
Rusty Rock
Bad Signal
Wave
Pulse


ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣΣΚΕΝΔΕΡΑΝΗ
Ώραέναρξης 21:30, DJ set / electroacoustic live, έκθεσAlexandros Kasartzis – solo cello & loops
Zulutek (
Αθήνα)
Local Djs


OΔΟΣΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ
Ώραέναρξης : 21:00, Post Rock/ Funk (live)
Tommy Gun
Aton.Ality


ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ T. OIKONOMAKH
Τ. Οικονομάκη – Σ. Σπυρίδη
Ώρα έναρξης: 21:00, Κρουστά , Latin χορός (live/ DJ set)



Salsa party με τους Salsa Y Sueño
Dj Estelio “El Social”
Caracatu αφροβραζιλιάνικα κρουστά


‘Ώρα έναρξης 21:00, χορός TangoMilonga με τους PuertoDelTango

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΑΡΧΗ ΕΡΜΟΥ 6
Ώρα έναρξης: 21:00, Jazz (live


Εργαστήρι Jazz Αυτοσχεδιασμού του Δημοτικού Ωδείου Βόλου
Διεύθυνση: Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος


ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ
Ώρα έναρξης 22:00 Dj sets freesty


Salenko (Βέλγιο)
Shinobil
Blue Hill (
Αθήνα)
Mister Kentro (
Αθήνα)

ΣΤΕΝΟΓΡΑΒΙΑΣ
Ώραέναρξης 22.30, Freestyle, Electroswing, Drum & Bass (DJ set)



Dj Gest
Brkn Glss
Sirodoth
Space Infaderz: DJ ShyNee & MC SenSee


ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΣΚΕΝΔΕΡΑΝΗ
‘Ώρα έναρξης 21:30, DJ sets, έκθεσ


Ocean Blossom (Twisted Loops)
DJ Argie


ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ

STAGE 1
Ώρα έναρξης : 20:00 Rock (live)
Σε συνεργασία με το Lab Art και το Café Santan


Undercover Band
Normal band ensemble
The U.N Band (
Θεσσαλονίκη)
ΑπόστολοςΜόσιος
Ηχόραμα

STAGE 2
Ώραέναρξης : 21:00 Ακουστικόέντεχνο (live)
ΓιώργοςΨαρογιώργηςΞυλούρης – Jim White (ΑνώγειαΚρήτης / Γερμανία)
Percaddiction avec Honey I’m Home (
Θεσσαλονίκη)
Reggetico Project (
Θεσσαλονίκη)

ΠΛΑΤΕΙΑΠΑΛΑΙΩΝ
Ώραέναρξης 22:00, House, tech-house (DJ set12 Tones (Πύργος)
Double Kay
Αtsou
Philip V
Konstantinos Georgatzas


ΣΤΕΝΟ ΓΡΑΒΙΑΣ
Ώρα έναρξης 23.00, Freestyle – Ragga jungle (DJ set)



Dat Cris
Indaboxx
I Against I feat. Captain live trumpet & Alex Del Barrio vocals


ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΡΟΑΥΛΙΟ Ι.Ν. ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ
Ώρα έναρξης: 19:00, Χορωδιακά
Συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος με το Δήμο Βόλου


Εμφάνιση της Πολυφωνικής Χορωδίας Δήμου Βόλου

-Παράλληλες Δράσεις:

-Υπαίθρια έκθεση δημιουργιών από την ένωση χειροτεχνών Χρωματοσκόπιο market σε επιλεγμένα σημεία των εκδηλώσεων (Σκενδεράνη, Τσαλαπάτα, Τ. Οικονομάκη, Παλαιά)
- Περίπτερο ενημέρωσης της ΜΚΟ Positive Voice από τη Θεσσαλονίκη και δωρεάν εξέταση ιού HIV για το κοινό.
-Ανοικτή milonga της ομάδας Puerto del Tango.
-Επίδειξη χορού Swing από τους Lindy Hop Volos.
- Flash mob παρέμβαση έκπληξη από μέλη μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου στο κέντρο της αγοράς


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54