Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Τοπικές ειδήσεις από τη Μαγνησία.

Προς αναδιοργάνωση με πάνω από 100 απολύσεις στη Χαλυβουργία Βόλου

Με αναδιοργάνωση των δύο εργοστασίων του Βόλου, μειώσεις των βαρδιών σε δύο και, ως εκ τούτου απολύσεις ίσως και πάνω από 100 εργαζόμενους, απείλησε η Χαλυβουργία, σε συνάντηση του διευθυντή προσωπικού με το Σωματείο που έγινε χθες το μεσημέρι, επειδή οι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν την πρόταση για μείωση επί του βασικού μισθού σε ποσοστό 12,5% για τέσσερις μήνες, όπως είχε προτείνει η εταιρία.

Μάλιστα, το στέλεχος της εταιρίας είχε στο Σωματείο ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει από τις αρχές Ιουλίου, ενώ, για τις δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν μια ημέρα λιγότερο (εκ περιτροπής εργασία) για ημέρα κάθε εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Χαλυβουργία Θοδωρής Γκλαβίνης χαρακτήρισε την κατάσταση στον κλάδο εξαιρετικά ανησυχητική. «Μετά την απόφαση που πήρε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας για τις ομαδικές απολύσεις, που είχε αποτέλεσμα να απολυθούν 45 συνάδελφοι στον Ασπρόπυργο, το ίδιο θα συμβεί, σύμφωνα με πληροφορίας και στη Χαλυβουργική Αγγελόπουλου. Άνοιξαν πλέον οι δρόμοι για ομαδικές απολύσεις», τόνισε.
Αναφερόμενος στη χθεσινή διαβούλευση με την εταιρία ο πρόεδρος ανέφερε ότι το Σωματείο ενημερώθηκε ενημέρωσε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα εργαστούν δυο εκ περιτροπής ημέρες (μια για κάθε εβδομάδα μέχρι το τέλος Ιουνίου) και στη συνέχεια η εταιρία θα πάει σε αναδιοργάνωση.

«Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν δύο βάρδιες σε κάθε εργοστάσιο και οι υπόλοιποι θα απολυθούν. Σήμερα στο εργοστάσιο του Βελεστίνου εργάζονται τέσσερις βάρδιες και τρεις βάρδιες στο Έλαστο. Στο Βελεστίνο σήμερα απασχολούνται 170 εργαζόμενοι και 150, οπότε κινδυνεύουν άμεσα ή έμμεσα ίσως και πάνω από 100 εργαζόμενοι», ήταν η δήλωση του κ. Γκλαβίνη.

Σήμερα 2 το μεσημέρι θα γίνει έκτατη γενική συνέλευση για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να αποφασίσουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους.
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για έμμεσο εκβιασμό εκ μέρους της εταιρίας, που άφησαν να εννοηθεί ότι, αν δεχτούν την πρόταση για μείωση των αποδοχών κατά 12,5%, δεν θα γίνει αναδιοργάνωση.
«Δεν τα βάζουμε ούτε με την εταιρία ούτε με τον εργοδότη μας. Όταν η κυβέρνηση «θυσιάζει» τους χαλυβουργούς, δεν έλαβε μέτρα για μείωση του κόστους παραγωγής και επιτρέπει την εισαγωγή σιδήρου στη χώρα μας, αυτό τα λέει όλα», τόνισε ο Θ. Γκλαβίνης


Αχ. Μπέος: Δεν θα ακολουθήσουμε τα γρανάζια του συστήματος
Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Πάνο Σκοτινιώτη

Το γεγονός ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν θα ακολουθήσει τα γρανάζια του συστήματος και θα επιχειρήσει τομές, ώστε ζητήματα του Δήμου να μην «κολλάνε» στη γραφειοκρατία, επισήμανε, μετά την πρώτη ενημερωτική του συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, ο νέος δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που διέβλεψε ότι η προσεχής πενταετία θα είναι διάστημα συγκρούσεων με τα ΜΜΕ και με το κατεστημένο. Ο νέος δήμαρχος δήλωσε ότι οι αντιδήμαρχοι και οι νέοι του συνεργάτες θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο γραφείο του κ. Πάνου Σκοτινιώτη και διήρκεσε περίπου μια ώρα και ο δήμαρχος δήλωσε ότι ευχήθηκε στον κ. Μπέο καλή και παραγωγική θητεία σε μια κρίσιμη εποχή για την πόλη μας. «Όπως είχα δηλώσει το δεύτερο γύρο εκλογών θεωρώ αυτονόητο δημοκρατικό καθήκον να παρέχω στο δήμαρχο και στους συνεργάτες του πλήρη ενημέρωση για όλα τα θέμα Δήμου και Δημοτικών Οργανισμών ώστε από 1 Σεπτεμβρίου να είναι ενήμερος», τόνισε ο Π. Σκοτινιώτης. Ήδη, ανέφερε, υπάρχει μια συνεργασία όλες αυτές τις ημέρες, ενώ σήμερα είχαμε άμεση συνεργασία και συνάντηση. «Όλο αυτό το διάστημα και μετά τι θητεία μου, αν και ότι χρειαστεί, η διαδρομή μου και η πορεία μου στα δρώμενα της πόλης στα δημόσια είναι τέτοια γα να δίνω όποια πληροφόρηση χρειαστεί», τόνισε.

Δουλειά και συνεργασία για τη δημιουργία ενός Δήμου Βόλου – πρότυπο, ζήτησε ο νέος δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, σε συνάντηση που είχε, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης ζήτησε προϋπολογισμούς για τα οικονομικά, το υλικό και τον εξοπλισμό κάθε υπηρεσίας, για να γίνει προετοιμασία και να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία και δήλωσε ότι η πόρτα του γραφείου του και το τηλέφωνό του θα είναι πάντα ανοιχτό για τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συγκέντρωση που έγινε με τους διευθυντές, ο νέος δήμαρχος, ανέφερε, ότι χωρίς τους εργαζόμενους ο Δήμος δεν μπορεί να κινηθεί και ζήτησε τη συνεργασία των υπηρεσιών.
Έστειλε δε μήνυμα για εργαζόμενους που βρίσκονται σε γραφεία, ενώ η φυσική τους θέση είναι έξω. Όπως ανέφερε «προεκλογικά επισκέφθηκε γραφεία που είχαν ακόμη και 10 εργαζόμενους. Αν χρειάζονται, καλώς. Θα σταματήσει όμως ο υδραυλικός και ο ηλεκτρολόγος να βρίσκονται σε γραφεία. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι για το Δήμο και να δώσουμε μια άλλη εικόνα στη δύσκολη εποχή που περνάμε».

Δεύτερος γύρος με ειδοποιητήρια για τους εμπόρους
ΓΙΑ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 15.000 ΕΥΡΩ   

Αντιμέτωποι με τον φόβο κατάσχεσης της περιουσίας τους βρίσκονται εκατοντάδες έμποροι του Βόλου, μετά τη δεύτερη παρτίδα με «μπιλιετάκια» του Ο.Α.Ε.Ε. που έλαβαν μέσα στις προηγούμενες ημέρες. Η αποστολή των συγκεκριμένων ειδοποιητηρίων έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τους εμπόρους του Βόλου, λόγω της ύφεσης και της οικονομικής στενότητας, στην οποία έχουν οδηγηθεί οι περισσότεροι.
Μέσα από τα ειδοποιητήρια που απέστειλε ο Ο.Α.Ε.Ε., ζητάει από τους ασφαλισμένους να ενταχθούν άμεσα στη ρύθμιση, αλλιώς προειδοποιεί με αναγκαστικές εισπράξεις και κατασχέσεις.

«Εχει τρομοκρατηθεί όλη η εμπορική αγορά από το δεύτερο γύρο ειδοποιητηρίων που λάβαμε από τον Ο.Α.Ε.Ε.», αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου - Νέας Ιωνίας Κώστας Τσέλιος, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη τακτική είναι παράνομη και παράτυπη και έχει εξοργίσει τον κόσμο της αγοράς, καθώς το λαμβάνουν ως απειλή, τη στιγμή που δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη, ενώ παράλληλα ορισμένοι δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη.

Οι ανεξόφλητες οφειλές που έχουν οι έμποροι του Βόλου ξεκινούν περίπου από 6.000 ευρώ, ενώ για ανεξόφλητες οφειλές πάνω από δύο χρόνια το ποσό αγγίζει μέχρι και τις 15.000 ευρώ. Επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε ότι με εκφοβισμούς και απειλές δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ρευστότητα στο ταμείο τους, προσθέτοντας ότι οι συνάδελφοί του που είχαν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση το έχουν ήδη πράξει.
«Εχουμε προτείνει τις λύσεις που χρειάζονται τόσο στον αρμόδιο υπουργό, όσο και στην διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε. Ωστόσο μέχρι στιγμής οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν», κατέληξε ο κ. Τσέλιος.
 
Ορίστηκε γενική συνέλευση για τις εκλογές του ΕΣΒ

Στο μεταξύ, ορίστηκε για την Τετάρτη 2 Ιουλίου και ώρα 18:30 η γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου ενόψει των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβούλιου, Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Δημητριάδος 176.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και ο ορισμός ημερομηνιών αρχαιρεσιών του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.
Επίσης σημειώνεται ότι εγγραφές νέων μελών στον Εμπορικό Σύλλογο, προκειμένου να έχουν δικαίωμα στην ψηφοφορία, θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014.
Κάθε υποψήφιος μπορεί να διεκδικήσει ταυτόχρονα την εκλογή του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ως αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, όχι όμως ως μέλος της εφορευτικής ή της ελεγκτικής επιτροπής.
Τέλος μέλη του Συλλόγου που έχουν επιλέξει ως κύρια οργάνωση άλλο σύλλογο ψηφίζουν μόνο για Διοικητικό Συμβούλιο και ελεγκτική επιτροπή.

Ντόμινο παραιτήσεων γιατρών
Αναστάτωση στην επιστημονική κοινότητα Νοσοκομείου Βόλου

Ανω - κάτω το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με τις μετακινήσεις γενικών ιατρών του ΕΣΥ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου. Στη Διοίκηση έχουν υποβληθεί τέσσερις παραιτήσεις γιατρών λόγω των μετακινήσεών τους τέσσερις τελευταίους μήνες.

Την ίδια στιγμή ο αυξημένος φόρτος εργασίας οδήγησε σε παραίτηση το Διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής Παναγιώτη Φανουργιάκη από Ιατρικός Διευθυντής αφού είναι αυξημένα τα καθήκοντα που έχει στην Παθολογική Κλινική.

Αναστάτωση χωρίς τέλος στην επιστημονική κοινότητα των γιατρών του ΕΣΥ. Αν και ο Επιμελητής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, Γιώργος Αθανασίου, συνταξιοδοτήθηκε τον Ιανουάριο, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου δεν έχει καλύψει το κενό, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι μετακινήσεις γιατρών εκ περιτροπής ανά μία εβδομάδα εδώ και πέντε μήνες.

Η λύση στο πρόβλημα με την κενή θέση στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου φαίνεται να παραπέμπεται για το Φθινόπωρο, αφού το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου στο πλαίσιο εξορθολογισμού του ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών παροχής υπηρεσιών στα νησιά τους θερινούς μήνες, επέκτεινε τις μετακινήσεις γιατρών και στα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου.

Οι μετακινήσεις του προσωπικού είναι υποχρεωτικές. Ομως προκύπτει μεγάλη προχειρότητα στον τρόπο με τον οποίο ανακοινώνονται, αφού οι γιατροί ενημερώνονται σχεδόν αυθημερόν για τη μετακίνησή τους και είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στις θέσεις ευθύνης τους.

Η συνέχιση των μετακινήσεων στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Κέντρο Αλοννήσου εδώ και τόσο καιρό προβληματίζει έντονα τους γενικούς ιατρούς αφού η Διοίκηση αρχικά είχε δεσμευτεί ότι οι εκ περιτροπής μετακινήσεις θα γίνονται για δύο με τρεις μήνες.

Το θέμα συζητήθηκε και με το Σύλλογο Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου καθώς οι γενικοί γιατροί ζήτησαν συμπαράσταση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Χαυτούρας είπε ότι: «Οι γενικοί γιατροί έχουν μετατραπεί σε γυρολόγοι. Δεν πάει άλλο. Χρειάζεται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ανά τακτά διαστήματα, ενώ δεν υπάρχει και φως στον ορίζοντα, ότι τα πράγματα θα αλλάξουν».

Δεν είναι τυχαίο πως για τις μετακινήσεις στο Περιφερειακό Κέντρο Αλοννήσου έχουν υποβληθεί τέσσερις παραιτήσεις από δύο γενικούς γιατρούς στο περιφερειακό ιατρείο Νεοχωρίου πριν ένα μήνα και δύο γενικούς γιατρούς από το περιφερειακό ιατρείο Πτελεού πριν τρεις μήνες.

Την ίδια στιγμή άγνωστο είναι εάν το ξενοδοχείο που προσφέρθηκε για να φιλοξενεί γιατρούς τους χειμερινούς μήνες έχει πληρωθεί για τη διαμονή που προσφέρει. Αραγε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και η δημοτική αρχή Αλοννήσου ενδιαφέρθηκαν να επιλύσουν το θέμα της διαμονής των γιατρών ή επαναπαύτηκαν στην αφιλοκερδή προσφορά μίας ιδιοκτήτριας ξενοδοχείου

Ανοίγει το νέο εργοστάσιο της ΕΒΟΛ

Η λειτουργία της νέας υπερσύγχρονης μονάδας επεξεργασίας αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος της ΕΒΟΛ, αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτα Πρίντζο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επίσημα εγκαίνια της νέας μονάδας αναμένεται να οριστούν αργότερα και σύμφωνα με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς αναμένεται να έρθει ο ίδιος στο Βόλο για να εγκαινιάσει την υπερσύγχρονη μονάδα.

Μέσα από τη νέα μονάδα η γαλακτοβιομηχανία του Βόλου θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή της, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να επεκταθεί και η μονάδα επεξεργασίας του γιαουρτιού.
Ουσιαστικά σε ένα μήνα από σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει η λειτουργία της νέας βιομηχανικής μονάδας παραγωγής, παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος της ΕΒΟΛ.
Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ η οποία χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΠΑΑ 207-2013 ωστόσο για την ολοκλήρωση της επένδυσης χρησιμοποιήθηκαν χρήματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου.

Αξίζει αν αναφερθεί ότι η νέα μονάδα θα δίνει τη δυνατότητα επεξεργασίας περίπου 100 τόνων αγελαδινού γάλακτος το 8ωρο και 50 τόνων αιγοπρόβειου γάλακτος. «Πιστεύουμε ότι με αυτή την επένδυση θα μπορέσουμε πλέον να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες οι οποίες δημιουργήθηκαν με την επέκταση του δικτύου διανομών τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος.

Τέλος, όσον αφορά τις προσπάθειες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου για εξαγωγές γιαουρτιού σε αγορές των ΗΠΑ, ο κ. Πρίντζος ανέφερε ότι οιπροοπτικές για εξαγωγές βρίσκονται στο στάδιο των συζητήσεων αφού αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχικά το κομμάτι της επένδυσης το οποίο θα αυξήσει την παραγωγή της ΕΒΟΛ.

Τσαντάκιας «σάρωνε» Παρασκευή και 13

Άμεσα αστυνομικοί βρέθηκαν στα ίχνη του δράστη, ο οποίος προκάλεσε τρόμο στο Βόλο
Κινούμενος με μοτοσικλέτα τσαντάκιας προσέγγισε νεαρή, η οποία κινούνταν με ποδήλατο, σε κεντρικό σημείο του Βόλου, χθες το μεσημέρι. Κάτω από το φως της ημέρας και με κίνηση στους δρόμους, ο δράστης άπλωσε το χέρι του για να αρπάξει την τσάντα της νεαρής, κάνοντάς τη μέσα στον τρόμο που βίωσε να χάσει την ισορροπία του ποδηλάτου, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. 

Ο δράστης, όμως, φαίνεται ότι δεν ήταν προληπτικός... αφού αγνόησε ότι ήταν Παρασκευή και 13. . Τη στιγμή που άρπαξε την τσάντα, τα κλειδιά της νεαρής έπεσαν, εκείνος ξαφνιάστηκε και η τσάντα του έφυγε από τα χέρια. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, ανέπτυξε ταχύτητα με τη μηχανή, η οποία όμως έσβησε μόλις διένυσε ελάχιστα μέτρα... Παράτησε τη δίκυκλη και έτρεξε να εξαφανιστεί.

Τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, όπου μετέβη η νεαρή για να καταγγείλει το συμβάν, απασχολούσαν ήδη άλλες δύο περιπτώσεις αρπαγής τσαντών, που είχαν σημειωθεί λίγο νωρίτερα. Από τις συντονισμένες έρευνες και την προσεκτική αξιοποίηση των στοιχείων, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας οδηγήθηκαν γρήγορα στο νεαρής ηλικίας δράστης, χρήστη ουσιών σύμφωνα με πληροφορίες, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής και στις τρεις τσαντιές.
Ο δράστης, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα θύματά του συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Βόλου.
 
Αλλοι δύο τσαντάκηδες

Σε άλλη περίπτωση, προχθές, άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν στο Βόλο, κατηγορούμενα για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου και αρπαγή τσάντας από ηλικιωμένη.
Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Μαγνησίας συνελήφθησαν δύο 17χρονοι, από τους οποίους ένας ημεδαπός και ένας υπήκοος Αλβανίας.

Οι δύο ανήλικοι αφαίρεσαν τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 39χρονου. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας (Πέμπτη) κινούμενοι με το κλεμμένο δίκυκλο άρπαξαν την τσάντα 68χρονης, που βάδιζε στο δρόμο. Η τσάντα περιείχε το χρηματικό ποσό 170 ευρώ και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση-αξιολόγηση στοιχείων, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Το δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Διαπολιτισμική δράση με χορό, μουσική και αφήγηση

Μια διαπολιτισμική δράση με χορό, μουσική και αφήγηση από τους νέους του Σχολείου του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (συμμετέχει η ομάδα κρουστών Caracatu), θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15/06/2014, στις 19.30, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, (τέρμα της οδού Αναπαύσεως, Νέα Ιωνία).
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εδώ και περίπου ένα χρόνο οι νέοι που φοιτούν στο Σχολείο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και ομάδα φοιτητριών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας συνεργάζονται, στο πλαίσιο μιας κοινής δράσης με στόχο την προώθηση της γνωριμίας, της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης μέσα από τη σωματική έκφραση και το λόγο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση «Κοίταξέ με στα μάτια» την Κυριακή 15/06/2014, 19.30, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, τέρμα της οδού Αναπαύσεως, Νέα Ιωνία. Η είσοδος είναι ελεύθερη

Πολιτιστικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην Άλλη Μεριά-Με θέατρο, χορό, μουσική και τραγούδι

«Το θέατρο, ο χορός, η μουσική ,το τραγούδι αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της τέχνης, άρα και του πολιτισμού. Για αυτό βάλε στην άκρη τον θόρυβο της πόλης και ετοιμάσου για το πιο ξεχωριστό ταξίδι στην όμορφη φύση της Άλλης Μεριάς.»…
Μετά τις περσινές επιτυχημένες εκδηλώσεις ¨ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ 2013¨ και με στόχο την καθιέρωση τους ως θεσμό για την πολιτιστική ανάδειξη της περιοχή μας, ο νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Άλλης Μεριάς αναλαμβάνει φέτος την διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων από 18 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου , στον εξαιρετικό χώρο του ¨Κυλινδρά¨.
Σε ένα χώρο, μέσα στα πλατάνια και δίπλα στο ποτάμι όπου η μαγεία της φύσης αγγίζει κάθε επισκέπτη, θα παρουσιαστούν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, και θα οργανωθούν διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ¨ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ 2014¨ έχει ως εξής:
Τετάρτη 18 Ιουνίου
¨ Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας¨ Θεατρική παράσταση από το παιδικό θεατρικό εργαστήρι Άλλης Μεριάς ¨Αντίσκηνο Junior¨ Σκηνοθεσία : Κων/νος Τσιάκας. Ώρα Έναρξης : 20.00 μμ
Παρασκευή 20 Ιουνίου
¨Ραντεβού στο σπίτι μου¨. Θεατρική παράσταση με την ομάδα ¨Σκηνοβάτες¨. Σκηνοθεσία : Α.Πλακόπουλου
Ώρα Έναρξης : 21.30 μμ
Δευτέρα 23 Ιουνίου
¨Φωτιές του Αη-Γιάννη¨ Παραδοσιακό δρώμενο στην εκκλησία του Αη-Γιάννη. Ώρα Έναρξης : 20.00 μμ
Τετάρτη 25 Ιουνίου
Μια νύχτα με τους ¨ Άγαρ¨ Βραδιά έντεχνης μουσικής. Ώρα Έναρξης : 21.30 μμ
Σάββατο 28 Ιουνίου
“Των τραγουδιών οι Μύθοι” από την ¨Χορτωδία¨ υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αγγελίνη-Χατζηνίκου. Χορωδιακή μουσική βραδιά. Διευθύνει ο Νίκος Αδρασκέλας. Ώρα Έναρξης : 21.00 μμ
Κυριακή 29 Ιουνίου
Flying fox & άλλες δράσεις για παιδιά από την Λέσχη Ειδ. Δυνάμεων. Ώρα Έναρξης : 18.00 μμ
Κυριακή 29 Ιουνίου
Παλιός Ελληνικός Κινηματογράφος για μικρούς και μεγάλους. Ώρα Έναρξης : 21.00 & 22.30μμ
Τετάρτη 02 Ιουλίου
¨Ευτυχώς … τρελάθηκα¨. Θεατρική παράσταση με την ομάδα ¨Θρυαλλίδα¨. Σκηνοθεσία : Σπύρος Μαβίδης
Ώρα Έναρξης : 21.30 μμ
Πέμπτη & Παρασκευή 10-11 Ιουλίου
¨Μαλλιά… κουβάρια¨. Θεατρική παράσταση από το θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων Άλλης Μεριάς ¨Αντίσκηνο¨. Σκηνοθεσία : Κων/νος Τσιάκας. Ώρα Έναρξης : 21.30 μμ (Κατάλληλο άνω των 18 ετών)
Αρωγοί : Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς – Τοπικό Συμβούλιο Άλλης Μεριάς. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Στον χώρο θα λειτουργήσει αναψυκτήριο
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54