Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Αδελφές πόλεις Κολοράντο Σπρινγκ και Αρχαία Ολυμπία

 

Σήμερα ώρα 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η αδελφοποίηση του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με την πόλη Κολοράντο Σπρινγκ, έδρα της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ. Η τελετή να πραγματοποιηθεί στο Ιερό Άλσος της Ολυμπίας, μπροστά στον Ναό της Ήρας, όπως έχει καθιερωθεί να πραγματοποιούνται οι τελετές Αδελφοποίησης και που στις μέρες μας ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με την αδελφοποίηση, θα επισφραγιστούν και επισήμως οι σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της παιδείας και της επιχειρηματικότητας.



«Εκτός τειχών» η συνεδρίαση ΕΒΕ Ηλείας



Στο κτίριο της ιστορικής Βιβλιοθήκης στην Ανδρίτσαινα θα συνεδριάσει την προσεχή Κυριακή 22 Ιουνίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Ηλείας, και είναι η πρώτη φορά που συνεδριάζει εκτός έδρας. Στη συνεδρίαση, που θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί, θα συζητηθούν διάφορα θέματα αρμοδιότητας του Επιμελητηρίου, ενώ θα τεθούν και ειδικότερα θέματα που αφορούν την περιοχή.

 

Συνεδριάζει το Δημ. Συμβούλιο Πύργου


Με 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, μεταξύ των οποίων είναι η επισκευή του 1ου Δημοτικού σχολείου και 1ου Λυκείου, αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2014, πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών πρόσκαιρων αναγκών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δύο μηνών κ.ά.

 

Ξεψύχησε πάνω στον τάφο της κόρης του



Η συναισθηματική φόρτιση κόστισε τη ζωή σ’ έναν 63χρονο , ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νεκροταφείο Αυγείου πάνω στον τάφο της κόρης του, που είχε χάσει πριν 14 χρόνια, σε ηλικία 23 ετών. Ο άτυχος άνδρας, μετέβη εκεί το απόγευμα του Σαββάτου με τη σύζυγό του, καθόσον οι επισκέψεις του στο κοιμητήριο ήταν τακτικές,  όταν αισθάνθηκε δυσφορία και κατέρρευσε. Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών ήταν ήδη πολύ αργά.


 Συνεχίζεται η δίκη για τη «ματωμένη φράουλα»

 
Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας θα συνεχιστεί αύριο η δίκη του φραουλοπαραγωγού και των «πιστολέρο» επιστατών από τη Νέα Μανωλάδα, που κατηγορούνται για τον τραυματισμό με πυροβολισμούς 28 εργατών γης πέρυσι τον Απρίλιο, όταν αυτοί ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους έξι μηνών.

 
Νέα αστικά δρομολόγια ΚΤΕΛ


Νέα θερινά δρομολόγια αστικών γραμμών του ΚΤΕΛ ισχύουν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 του μηνός, οπότε και πάλι θα τροποποιηθούν. Τα δρομολόγια πυκνώνουν προς τις παραλίες Κατάκολο, Άγιο  Ανδρέα , Σπιάντζα, Άγιο Ηλία προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι λουόμενοι, ενώ αλλαγές υπάρχουν και για τα Δημοτικά Διαμερίσματα Βουνάργου, Ελαιώνα, Κολίρι και Λαμπέτι.

 

Γνωριμία με τα παραμύθια του Αισώπου

 
Μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία απόλαυσαν τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού που χθες το πρωί βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ  Πύργου  και παρακολούθησαν  την διαδραστική παράσταση «Αισώπου Κόμιξ» από την θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Τα παιδιά συστήθηκαν  με τους ήρωες των παραμυθιών του Αισώπου και τους ακολούθησαν  στις διαδρομές των μύθων, βιώσαν  τις μεταμορφώσεις τους, γέλασαν  με τα παθήματά τους, φώναξαν συνθήματα και κουβέντιασαν  για τις αλληγορίες των μύθων, για την αλαζονεία και τη βία, για την υπομονή και τη φιλία, για τη γενναιότητα, για τον θυμό, για την αγάπη…

 
Παρουσίαση του βιβλίου-βιογραφία του Ίωνα Δραγούμη

 
Αύριο και ώρα 8.30 το βράδυ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου-βιογραφία του Ίωνα Δραγούμη με τίτλο «Δεν έκαμα στη ζωή όσα ήθελα, μα όσα μπόρεσα» της Μίτσης Πικραμένου. Στην εκδήλωση, που θα φιλοξενηθεί στο παραδοσιακό παντοπωλείο «Εδέατρος» παρούσα θα είναι και η συγγραφέας. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγ. Φωτεινόπουλος και το βιβλίο θα παρουσιάσει η ιστορικός Ανδρονίκη Χρυσάφη. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Μιχάλης Μανιάτης.


«Μουσικό χορευτικό σεργιάνι»

 
 «Μουσικό χορευτικό σεργιάνι στις γειτονιές της πόλης μας», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Λαογραφικός Χορευτικός Ομιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις» και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου στο προαύλιο του Ναού, το Σάββατο 21 Ιουνίου ώρα 8:00 το βράδυ, με την ευκαιρία λήξης της χορευτικής χρονιάς. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και αναφορά στο ιστορικό της συνοικίας του Αγίου Σπυρίδωνα, με τη συμπλήρωση 190 χρόνων από τη θεμελίωση του Ναού.

 
Καιρός

Αίθριος καιρός σήμερα στην Ηλεία, ενώ ταπό το απόγευμα θα σημειωθούν νεφώσεις. Ανεμοι στο Ιόνιο Δυτικοί 3-4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19- 31 βαθμούς Κελσίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54