Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Χριστοδουλόπουλος: «Όχι» στον δεματοποιητή του δήμου Πύργου

Αντίθετος είναι ο δήμος Ηλιδας στο ενδεχόμενο να μεταφερθεί ο δεματοποιητής του δήμου Πύργου και τα σκουπίδια στην Τριανταφυλλιά. Όπως προανήγγειλε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δεν έχει δεχθεί καμιά πρόταση από το δήμο Πύργου για να συζητήσουν αυτή την προοπτική εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία του, τόσο για πιθανή εμπλοκή στο εργοστάσιο απορριμμάτων, όσο και για περαιτέρω μόλυνση μιας ήδη κορεσμένης περιοχής, με τα λύματα να καταλήγουν στο Παλούκι, μέσω του χειμάρρου Λατιφίου.

Ξέμειναν από γιατρό στην ορεινή Ολυμπία

Ξέμειναν από γιατρό οι κάτοικοι στα ορεινά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αρχαίας Ολυμπίας τον τελευταίο μήνα. Ο αγροτικός γιατρός που καλύπτει τα χωριά στα Άσπρα Σπίτια, το Βασιλάκι, τον Ξηρόκαμπο, το Υψηλόν, το Λούβρο και την Κάμενα, σύμφωνα με καταγγελίες δεν έχει εμφανιστεί σχεδόν από τις 10 Μαΐου. Από την άλλη έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα ανασφάλειας καθώς η φήμη που κυκλοφορεί για την κατάργησή του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας έχει προβληματίσει σοβαρά τους πολίτες.

Δεν «βγαίνουν» οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

«Φωτιές» έχει ανάψει στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας η πρόθεση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας να δρομολογηθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου ως εφημεριακό κέντρο στο οποίο και θα απευθύνονται αποκλειστικά όλα τα επείγοντα περιστατικά.
Αυτή η προοπτική έρχεται σε μια πολύ δύσκολη χρονική στιγμή, με δεδομένο ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, οι διευθυντές των κλινικών του νοσηλευτικού ιδρύματος Αμαλιάδας θα πρέπει να καταθέσουν στον διοικητή Λέανδρο Καλογεράκο πρόγραμμα εφημεριών για τον μήνα Ιούλιο.
Χθες για το θέμα των εφημεριών, αλλά και το ενδεχόμενο το νοσοκομείο Αμαλιάδας ουσιαστικά να «απορροφηθεί» και άρα να υποβαθμιστεί,πραγματοποιήθηκε κοινή Γενική Συνέλευση γιατρών και εργαζομένων, με την συμμετοχή του διοικητή κ. Λ. Καλογεράκου, αλλά και του δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη. Κατά την διαδικασία δεν ελήφθη κάποια απόφαση και πλέον κανείς δεν γνωρίζει εάν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα διαθέτει πρόγραμμα εφημεριών από τους διευθυντές των κλινικών ή διοίκηση θα αποφασίσει για το «τι μέλλει γενέσθαι»…

«Στον αέρα» οι Ηλείοι ασφαλισμένοι

Δυόμισι ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την επαναλειτουργία των Πολυϊατρείων του Πύργου, ως ΠΕΔΥ, και ακόμα παραμένουν χωρίς τον απαραίτητο αριθμό γιατρών για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων Ηλείων ασφαλισμένων. Στο μεταξύ, οι Ηλείοι ασφαλισμένοι, κινδυνεύουν να μείνουν εντελώς ακάλυπτοι καθώς οι συμβάσεις των συμβεβλημένων ιδιωτών ιατρών του ΕΟΠΥΥ λήγουν στο τέλος του μήνα και ο Οργανισμός δεν έχει προχωρήσει ούτε καν έχει στην ανανέωση των συμβάσεων τους! Έτσι, είναι πολύ πιθανό, οι Ηλείοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιουλίου να βρεθούν στο αέρα, καθώς θα υπάρχει κάλυψη μόνο από τους ελάχιστους ιδιώτες που πρόσφατα συμβλήθηκαν με τον οργανισμό και φυσικά οι τρείς γιατροί των Πολυϊατρείων του ΠΕΔΥ στον Πύργο!

Αποζημιώσεις – κοροϊδία για την ακαρπία της ελιάς

Για κοροϊδία από πλευράς του υπουργείου, έκανε λόγο χθες, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου, Μιχάλης Πλαστουργός με αφορμή την ανακοίνωση της διάθεσης 65 εκατ ευρώ πανελλαδικά ως αποζημίωση για την ακαρπία της ελιάς. «Μόνο στην Ηλεία η ζημιά περνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ! Δηλαδή θα μας δώσουν ένα ευρώ αποζημίωση ανά δέντρο και αυτά όποτε τα δώσουν σε βάθος διετίας- τριετίας, ανέφερε στην ΕΡΑ Πύργου ο κ. Πλαστουργός και τόνισε ότι «απαιτούνται τουλάχιστον 650 εκατομμύρια για όλη την Ελλάδα αφού στον Νομό Ηλείας είναι τεκμηριωμένη ζημιά 250 εκατομμύριων σε ελιές και εσπεριδοειδή».

Αγωνιούν για το μέλλον της παιδείας

Από μαζικότητα χαρακτηρίστηκε η χθεσινή Γ.Σ των Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πύργου, για το μέλλον της παιδείας. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ενόψει και της Γ.Σ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που θα γίνει την Κυριακή στην Αθήνα. Περίπου 320 εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία του Καλλικρατικού Δήμου Πύργου, άκουσαν τις εισηγήσεις του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, και κατέθεσαν προτάσεις, τονίζοντας παράλληλα πως τα ζητήματα που τους απασχολούν είναι σημαντικά, δεν αφορούν μόνον τον κλάδο τους, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Συλλόγου Βίκυ Βασιλοπούλου «θέλουμε σχολεία με αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες για όλα τα παιδιά… Θέλουμε το δημόσιο και δωρεάν σχολείο και σαν σύλλογος έχουμε κάνει πολλές συνεδριάσεις γι’ αυτό , θέλουμε τον δάσκαλο να είναι περήφανος στο σχολείο του, δε θέλουμε κατηγοριοποίηση των συναδέλφων και των σχολείων, σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων, σχολεία στα οποία τα παιδιά θα πεινούν και η λειτουργία τους θα στηρίζεται σε χορηγούς». Σε ο,τι αφορά το θέμα της αξιολόγησης, η κ. Βασιλοπούλου τόνισε ότι ο κλάδος είναι αντίθετος με αξιολογήσεις που οδηγούν σε απομακρύνσεις εκπαιδευτικών και συρρίκνωση των σχολείων.

«Αδελφές πόλεις» Αρχαία Ολυμπία και Colorado Springs

Με μια λιτή τελετή μπροστά από το ναό της Ήρας στο Ιερό της Ολυμπίας, επισφραγίστηκε η αδελφοποίηση του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας με το Colorado Springs, «πρωτεύουσας» της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ το απόγευμα της Τρίτης, παρουσία των εκπροσώπων των δύο δήμων, αλλά και του προέδρου της ΕΘΝΟΑ και της ΔΟΑ Ισίδωρου Κούβελου. Η τελετή ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου, καθώς και των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς τόνισε πως το δημοτικό συμβούλιο Αρχ. Ολυμπίας «… πιστεύει ότι η αδελφοποίηση αυτή θα δημιουργήσει άριστες συνθήκες για την ανάπτυξη μιας βαθύτερης συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των πόλεων, αλλά και γενικότερα μεταξύ των λαών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Από την πλευρά των αμερικανών ο επικεφαλής της αποστολής, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Πόλης του Colorado Springs, Merv Bennett, μίλησε για την απόφαση της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, αλλά και τα οφέλη που υπάρχουν και για τις δύο πλευρές, για συνεργασία όχι μόνο σε ολυμπιακά θέματα, αλλά ακόμα σε τομείς όπως ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Καιρός

Νεφώσεις κατά περιόδους σήμερα στο Νομό μας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 28 με 29oC με αυξημένη υγρασία Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54