Eιδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

ΔΥΠΕάρχης Μακεδονίας-Θράκης στους εργαζόμενους: «Να κλείσει το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

«Ηθικής τάξης το θέμα της εφαρμογής του περίφημου συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού στα Νοσοκομεία, καθώς το ψήφισα».
Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, στους εργαζόμενους των Δημόσιων Νοσοκομείων, τους οποίους τους περιμένει άγριο πετσόκομμα μια και με το ζόρι πρέπει το 15% των εργαζομένων, που βγάζουν βάρδιες να βγουν άχρηστοι.
«Βέβαια δεν τίθεται θέμα ηθικής τάξης για τα Νοσοκομεία που δεν έχουν υλικό, γάζες ράμματα και ότι άλλο χρειάζεται ένα νοσοκομείο», απάντησε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής η Πρόεδρος των εργαζομένων στο  Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, Μαρίνα Αποστολίδου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού απολύσεις δεν θα υπάρξουν, απλά θα γίνει θα συρρικνωθεί ο μισθός, βέβαια η βάρδια βάρδια θα βγαίνει, -τα νυχτερινά, τα απογευματινά με το ελάχιστο και καταπονημένο  προσωπικό-  και ας  θεωρήθηκε ο εργαζόμενος «άχρηστος».
Για άλλη μια φορά η κ. Αποστολίδου έβγαλε κραυγή αγωνίας για το κόκκινο που βρίσκεται το Σισμανόγλειο: με τη συρρίκνωση του προσωπικού που μετρά το νοσοκομείο μείον 100 άτομα. Για τις κλινικές που συγχωνεύονται όπως η Ουρολογική με τη Χειρουργική. Για το τμήμα ΩΡΥΛΑ έχει μείνει ένας γιατρός και δύο αδελφές. Για τη Χειρουργική που έχει απομείνει μόνο ένας γιατρός.

Για αυτά δεν τίθεται θέμα ηθικής τάξεως για τον υπουργό μας. Σε μια συζήτηση δε με τον ΔΥΠΕάρχη κ. Βεντούρη του εξηγήσαμε ότι δεν αντέχουμε, ότι το προσωπικό είναι καταπονημένο και στα όρια του. Ότι το Νοσοκομείο είναι λίγο πριν το κλείσιμο…Για να μας απαντήσει: ‘Ε, ας κλείσει’…Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην ακριβή υγεία που παρέχουν οι ιδιώτες, για αυτούς που έχουν χρήματα και μόνο.
Ας καταλάβει ο κόσμος ότι πληρώνει για να έχει υγεία και δεν πληρώνει τους πολιτικούς για να του βγάζουν το λάδι…Οι πολιτικοί είναι ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΜΑΣ. Σε τελική ανάλυση θα έπρεπε να ντρέπονται οι πολιτικοί μας…Δεν έχουμε πολιτικούς ούτε σε τοπικό αλλά ούτε σε εθνικό επίπεδο…»τόνισε καταλήγοντας η κ. Αποστολίδου.

«Ήρθε η ώρα για επανασύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη»

«Από το 2009 και μετά έγιναν λάθη και δεν υπήρξε συντονισμός για τα θέματα της Θράκης!»

Μνήμες από την εποχή του 1994 ξύπνησε με την χθεσινή συνέντευξή του ο Βουλευτής Ροδόπης  της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, λέγοντας για την αναγκαιότητα της σύστασης Διακομματικής αρχικώς και διυπουργικής επιτροπής αργότερα με προτάσεις για την ανάπτυξη της Θράκης και το φραγμό της δημογραφικής της απογύμνωσης.
Παραδέχθηκε ότι όλα αυτά τα χρόνια έγιναν προσπάθειες κυρίως με τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή για τη Θράκη, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με την εφαρμογή της Ισονομίας και Ισοπολιτείας και με τον Κώστα Καραμανλή για μια  Θράκη ως ανοικτή κοινωνία, δημοκρατική και οικολογική…
Δεν είναι τυχαίο ότι δεν ανέφερε το όνομα του νυν πρωθυπουργού στα θετικά της Θράκης…μια και παραδέχθηκε ότι από το 2009 και μετά  έγιναν λάθη, υπήρξε λάθος συντονισμός με αποτέλεσμα να προκύψει η ανάγκη να γυρίσουμε και πάλι στις συστάσεις Διακομματικών και Διυπουργικών Επιτροπών…
Ήδη έχει κάνει τις επαφές με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος όπως είπε έδειξε ενδιαφέρον και πολύ σύντομα θα καλέσει εκ νέου τον κ. Στυλιανίδη για τα περαιτέρω…
Να ενημερωθεί και η Ακαδημία Αθηνών, να ενημερωθεί και η επιστημονική κοινότητα, προκειμένου να εκπονήσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τη Θράκη…

Τη Θράκη που και ως Βουλευτής και υπουργός υπηρέτησε ο ίδιος, αλλά και άλλοι  συνάδελφοί του από τους γειτονικούς νομούς, τα τελευταία χρόνια…αλλά η Θράκη θέλει και πάλι διακομματική για να αναπτυχθεί…
Εκεί ο που ίδιος θεώρησε ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα είναι στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης(σ.σ. την οποία θεώρησε ως την πιο καλή επένδυση και ότι πρέπει να κρατηθεί ως το τρίτο πανεπιστήμιο της Χώρας). Η ενίσχυση δεν θα είναι μόνο οικονομική, αλλά θα αφορά και το δυναμικό του τους φοιτητές τους και τους καθηγητές του. Την επαναλειτουργία των Σχολών Αστυνομίας, τα Επιδόματα των Ποντίων(που αγγίζουν τα 70 με 80 εκ ευρώ, ποσό μηδαμινό συγκρινόμενο με τα τεράστια ποσά που διακινούνται, όπως είπε), με την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, προκειμένου να γίνουν οι Αγρότες επαγγελματίες και την… διάσωση του κεφαλαίου κίνησης από όσες επιχειρήσεις έχουν απομείνει στη ΒΙΠΕ.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων έπεσαν βροχή για το γιατί τώρα, γιατί θα πρέπει και πάλι να χάσουμε χρόνο για την καταγραφή των προβλημάτων και των προτάσεων, μια και οι προτάσεις υπάρχουν-Πρωτογενής τομέας, Αγρο-κτηνοτροφικά προϊόντα, Ζεόλιθος, Γεωθερμία, Δάσος της Μαύρης Πεύκης και διψούν για υλοποιήση..επιτέλους!
Απάντησε ότι δεν το θεωρεί ούτε ξεπερασμένο ούτε χάσιμο, απλά ήρθε η ώρα να ξανακάνουμε αυτό. Παραδέχεται ότι έγιναν λάθη, ότι ΝΑΙ υπάρχουν οι προτάσεις και πρέπει τα υπουργεία να κινηθούν γρήγορα στις σωστές κατευθύνσεις…
Για το γεγονός δηλαδή ότι δεν λύθηκε το θέμα ότι από τον κάθετο άξονα θα μπορούν να διέρχονται λεωφορεία, ότι από το 2010 δεν καταβάλλει το κράτος την επιδότηση του κόστους εργασίας του ΟΑΕΔ και το τελευταίο ότι θεωρούνται παράνομες οι εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τα δάνεια των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν και οι τελευταίες επιχειρήσεις.

Βέβαια για το ερώτημα της ΕΡΑ Κομοτηνής πως θα υλοποιηθούν οι οικονομικές ενισχύσεις στο Πανεπιστήμια και η ενίσχυση με προσωπικό και νέους φοιτητές και πως θα λειτουργήσει η Σχολή Αστυνομίας, όταν αυτά αποτελούν μνημονιακές επιταγές και ο ίδιος μάλιστα τις έχει υπογράψει;
Απάντησε ότι μέσα στο μνημόνιο δεν γίνεται για περικοπές στα τμήματα αυτά και οι περικοπές οφείλονται  σε λάθη της ηγεσίας και των Διοικήσεων…Άρα μπορούν να γίνουν!!!

Επίσης στο ερώτημα για τις διορθώσεις του Καλλικράτη, απάντησε ότι μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις και διορθώσεις όπως στον Ίασμο που θα έπρεπε να είναι δύο Δήμοι, Ιάσμου και Σώστη.
«Θα πρέπει να υπάρχει Δικαιοσύνη και Ισορροπία ως προς την εκπροσώπηση σε Αυτοδιοικητικό και Πολιτικό επίπεδο. Η μονομέρεια όπως τόνισε και η μη έκφραση των κατοίκων μιας περιοχής,(Ίασμος) δεν είναι καλό για όλους!
Στο τέλος ο κ. Στυλιανίδης, μετά από ένα χρόνο λουκέτου στην ΕΡΤ έκανε τη δήλωση ότι διαφώνησε για τον τρόπο που έκλεισε, όπως και για το κλείσιμο του Ιστορικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Κομοτηνής της ΕΡΑ, που είχε εθνικό αλλά και  πολλαπλούς άλλους ρόλους.
«Έκανα προσπάθειες αλλά δεν μπόρεσα να αντιστρέψω την κατάσταση για την Κομοτηνή. Εννοείται ότι συνεχίζω να διεκδικώ τη φωνή της Δημόσιας Ραδιοφωνίας για την Κομοτηνή».
Στο σημείο που στάθηκε για την… αντιστροφή της κατάστασης, πρόβαλλε και το επιχείρημα ότι δεν τον άφησαν τα πολιτικά τζάκια της Αθήνας να ελιχθεί λέγοντας ότι «η Δημοκρατία μας δεν είναι ώριμη».

Σεμινάρια για τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά μέσω Διαδικτύου

Επιχειρηματική Καλλιέργεια Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών Τι να καλλιεργήσω, ποια είναι η σωστή έκταση καλλιέργειας, πόσα χρήματα απαιτούνται, ξηρά δρόγη ή αιθέρια έλαια; Το παρόν σεμινάριο απαντάει στα ερωτήματα όλων όσων επιθυμούν να ασχοληθούν επιχειρηματικά, σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα, με την καλλιέργεια, μεταποίηση και διακίνηση των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.
Σε 2 online διαλέξεις 8ωρης συνολικής διάρκειας και 5 διαδοχικές ενότητες αναλύονται όλοι εκείνοι οι μηχανισμοί διαχείρισης της καλλιέργειας ΑΦΦ, από το χωράφι μέχρι την παράδοση στον καταναλωτή. Εισηγητής σεμιναρίου: Δρ Ανδρέας Παπασταύρου. Δίνει:
Πιστοποιητικό παρακολούθησης, Δωρεάν παρακολούθηση του σεμιναρίου Αρωματικά και Φαρμακευτικά Ι, διάρκειας 40 ωρών. Παρακολούθηση του σεμιναρίου σε βιντεοσκόπηση (on demand). Απεριόριστη χρονική πρόσβαση στις διαλέξεις
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 21 & 22 Ιουνίου 2014, 10.00-14.00. Κόστος 50€/Η/Υ
Επικοινωνία: 2109963962, 6977128940 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Ροδόπης χθες για την Αξιολόγηση

Κινητοποίηση  πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Ροδόπης χθες   το πρωί έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ροδόπης, την ώρα  που εντός της Δ/νσεως γινόταν το πρώτο σεμινάριο προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για την εφαρμογή της Αξιολόγησης.  
Ήταν η πρώτη μιας σειράς δράσεων της τοπικής ΕΛΜΕ ενάντια σε ένα μέτρο που αναμένεται να πολλαπλασιάσει τις στρεβλώσεις και τις αδικίες στον χώρο της εκπαίδευσης, να εντείνει την καχυποψία και το διχαστικό κλίμα και να κλιμακώσει την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό.

Δύο νεογνικές κλίνες στο Σισμανόγλειο από το Ροταριανό όμιλο Κομοτηνής

Δύο νεογνικές κλίνες στη μαιευτική κλινική του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, πρόσφερε   ο Ροταριανός Όμιλος «Ροδόπη» Κομοτηνής.
Η δωρεά κατέστη δυνατή μέσω των εσόδων από το Πασχαλινό Bazzar του Ομίλου, και η τελετή παράδοσης  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης  Τετάρτης. στον χώρο της κλινικής του νοσοκομείου.
Αξίζει να σημειωθεί η νέα δράση του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής με θέμα: ΝΕΡΟ – WASRAG, η οποία θα  πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Ιουνίου στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα:

Θα προβάλλονται βίντεο ( μια εξαιρετική και επαγγελματική δουλειά) με θέμα το νερό. ( 1) Πόσο πολύτιμο είναι , πώς ( 2) μπορεί να αποτελέσει ακόμη και αιτία πολέμου , ( 3 ) πόσο μεγάλη έλλειψη υπάρχει στον πλανήτη μας και από την οποία απειλούνται ΚΑΙ ανεπτυγμένες χώρες ,  ( 4 ) στατιστικά στοιχεία σχετικά με έλλειψη ή μολυσμένο νερό , ( 5) απλές λύσεις που μπορούμε να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητα μας και τέλος ( 6 )  το τεράστιο έργο που ξεκινάει το διεθνές Ρόταρυ ( μια και το προηγούμενο μεγάλο του έργο του , το γνωστό POLIO PLUS ολοκληρώνεται ) με την ονομασία   WASRAG  , για να δώσει λύση σε περιοχές του κόσμου που στερούνται ή έχουν ελάχιστο και μολυσμένο νερό.
Τα βίντεο είναι διάρκειας 5-10 λεπτά το καθένα , συνολικά είναι 6 στον αριθμό και θα προβάλλονται σε γιγαντο-οθόνη  από τις 19,00 έως τις 21,00 μ.μ. Ταυτόχρονα θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο για να ενημερωθεί το κοινό της πόλης μας , για το ΝΕΟ  έργο του Διεθνούς Ρόταρυ στο οποίο έχει την τιμή συμμετέχει  και ο όμιλος της Ροδόπης.


Έτοιμο το 14 φεστιβάλ κερασιού στους Ασωμάτους του Δήμου Ιάσμου

Οι πύλες του 14ου Φεστιβάλ Κερασιού ανοίγουν σήμερα Παρασκευή στον οικισμό των Ασωμάτων του Δήμου Ιάσμου.
Η διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι τρεις μέρες και θα περιλαμβάνουν την ανάδειξη και η προβολή του ξακουστού αυτού  τοπικού προϊόντος σε διεθνές επίπεδο.
Οι εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνουν συναυλίες και χορευτικά συγκροτήματα από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ, στην ΕΡΑ Κομοτηνής, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για εξαγωγές κερασιού, πέρα από τη Ρωσία που απορροφά μεγάλες ποσότητες και προς την Φινλανδία,  Έσθονία, αλλά και προς τις χώρες της Βαλτικής.
Πρόσθεσε δε ότι πέρα από το ενδιαφέρον για το κεράσι, ανοίγουν οι αγορές και για άλλα προϊόντα, όχι μόνο της περιοχής, αλλά και γενικά της χώρας μας.
Παράλληλα, μέσα από τις εξαγωγές του κερασιού, υποστηρίζεται, προωθείται και προβάλλεται σθεναρά και ο τουρισμός, κάτι που διαγράφεται ξεκάθαρα πια με το άνοιγμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού, Κομοτηνή-Νυμφαία-Μακάζα.

Εκδήλωση του Συλλόγου καρδιοπαθών για χωριά ΣΟΣ

Ο Σύλλογος Στήριξης και Αποκατάστασης Καρδιοπαθών και Πρόληψης Καρδιοπαθειών Ροδόπης αναγνωρίζοντας το τεράστιο κοινωνικό έργο του «Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος», αποφάσισε να πραγματοποιήσει καλλιτεχνική εκδήλωση τα έσοδα της οποία θα ενισχύσουν το ταμείο του.
Ο σύλλογος Καρδιοπαθών εκτιμώντας την αθόρυβη, εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά συμπολιτών και μάλιστα σε μια εποχή οικονομικά , ιδιαίτερα χαλεπή, αποφάσισε να συνδράμει πρακτικά στο έργο του  κέντρου προκειμένου να μη λείψει το χαμόγελο από τα χείλη των μικρών παιδιών, τα οποία μάλιστα δε φταίνε σε τίποτε για την άσχημη σημερινή κατάσταση.
Στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής πρόθυμα και αφιλοκερδώς προσφέρθηκε να συμβάλει ο συμπολίτης μας καθηγητής μουσικής  Χρήστος Χατζόπουλος με τα μέλη της μουσικής σχολής του.       
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ  22 ΙΟΥΝΙΟΥ  2014 και ώρα 20.30΄ στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.
Η είσοδος θα γίνεται αποκλειστικά με πρόσκληση την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από τα γραφεία του Συλλόγου στο Πολύκεντρο Κομοτηνής(3ος όροφος) πρωινές ώρες 10.30΄με 12.30΄
τα γραφεία των Παιδικών Χωριών SOS Κομοτηνής ,Σκεπαστού 7-11, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα
Το βιβλιοπωλείο του Δημοκρίτειο τις  εργάσιμες ώρες και ημέρες
αντί του συμβολικού ποσού των 5 Ευρώ.

Μαθητές ετοίμασαν παράσταση για το  Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

Για δεύτερη χρονιά το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας ανοίγει την αγκαλιά του στους μαθητές, υπό τις οδηγίες-επιμέλεια του σκηνοθέτη-Καραγκιοζοπαίχτη, Γιάννη Βουλτσίδη.
Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει πέρυσι μέσω του Προγράμματος  LEADER+, που στόχευε στην ευαισθητοποίηση  των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων σχετικά με την πολιτιστική τους κληρονομιά, την αρχαιοελληνική γραμματεία και τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.
 Στο πλαίσιο των παραπάνω, και έχοντας την υποστήριξη της ΙΘ’ ΕΠΚΑ και του Υπουργείου Πολιτισμού, θα δοθεί  μία παράσταση με τους μαθητές  στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, στο τέλος της σχολικής χρονιάς 15-06-2013, η οποία,  κατά γενική ομολογία, γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Η Παράσταση βασίζεται σε χορικά και διαλογικά μέρη τραγωδιών των τριών μεγάλων μας τραγωδών (Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη) καθώς και κωμωδιών του Αριστοφάνη,  αναμένεται δε να την παρακολουθήσουν  250-300 θεατές-μαθητές 8 σχολείων (Δημοτικά Σχολεία: Ξυλαγανής, Σαπών, 2ο Κομοτηνής, 12ο Αλεξανδρούπολης – Γυμνάσια: Ξυλαγανής, Σαπών – Λύκεια: Ξυλαγανής, Σαπών) με τους συνοδούς τους
Η Παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας θα δοθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 και ώρα 19.00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54