Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου



Βολιώτισσα διευθύνουσα σύμβουλος εταιρείας χρωστούσε 1,4εκ. ευρώ

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, μία 59χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, η 59χρονη συνελήφθη, διότι ως διευθύνουσα σύμβουλος εταιρείας δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (1.391.142,09) ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.



Στην «τσιμπίδα» της ΕΛ.ΑΣ. διακινητές ναρκωτικών στον Βόλο

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο Βόλο, από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Μαγνησίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, 4 Έλληνες και συγκεκριμένα 2 άντρες, ηλικίας 34 και 30 ετών και 2 γυναίκες, ηλικίας 30 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών.

Ειδικότερα, από την κατοχή των 4 ατόμων, καθώς και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους κατασχέθηκαν συνολικά 198 ναρκωτικά δισκία, 4 συσκευασίες  με ποσότητες χασίς, συνολικού βάρους 9,95 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 203 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.



Απαγχονίστηκε 46χρονος άνδρας στο κέντρο του Βόλου

Απαγχονισμός βρέθηκε χθες λίγο μετά πριν τις 4 σήμερα το απόγευμα, ένας άνδρας ηλικίας 46 χρονών, στο σπίτι του, στην οδό Λόρδου Βύρωνος, στο Βόλο, όπου διέμενε με την οικογένειά του.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας, που ήταν άνεργος και ανύπαντρος, πήρε ένα σχοινί και δημιούργησε βρόγχο, το πέρασε σε κάγκελο στην σκάλα του σπιτιού, που οδηγεί στο δεύτερο όροφο και απαγχονίστηκε, δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή του, χωρίς να αφήσει κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στο απονενοημένο διάβημά του.

Τον 46χρονο (που φαίνεται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα) βρήκε ο πατέρας του που ενημέρωσε την Αστυνομία, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να γίνει σήμερα Παρασκευή και η νεκρώσιμος ακολουθία το Σάββατο.

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Α’ ΒΙΠΕ

Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται οδηγός φορτηγού

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε τοπική εξαγωγική μονάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες οδηγός φορτηγού που είχε μεταβεί στη βιομηχανική από την περιοχή της Ναυπάκτου, κατά τη διάρκεια της φόρτωσης και ενώ έκανε «κουμάντο» στο κλαρκ, φέρεται να έπεσε από αρκετά μέτρα ύψος και να τραυματίστηκε στο κεφάλι και στα άκρα.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική του ΓΝΒ ευτυχώς εκτός κινδύνου ενώ η κατάσταση της υγείας του από τους θεράποντες γιατρούς κρίνεται σταθερή.



Σε εγκατάλειψη το δίκτυο ΟΣΕ

Ακινητοποιημένα τρένα, μεγάλες καθυστερήσεις, χαμένες ανταποκρίσεις, ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και πολλά άλλα προβλήματα

Προβλήματα στη σιδηροδρομική συγκοινωνία της γραμμής Βόλου - Λάρισας παρατηρούνται εδώ και πολύ καιρό με αποτέλεσμα την έλλειψη αξιοπιστίας των επιβατών προς τον ΟΣΕ. Καθυστερήσεις, χαμένες ανταποκρίσεις και βλάβες στις αυτοκινητάμαξες είναι τα συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες του σιδηρόδρομου στη γραμμή Βόλου - Λάρισας.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σιδηροδρομική σύνδεση Βόλου - Λάρισας και συνεπώς οι επιβάτες αναφέρεται η επιστολή που απέστειλε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας στον ΟΣΕ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες του ΟΣΕ στη γραμμή Βόλου - Λάρισας αντιμετωπίζουν ταλαιπωρία εξαιτίας μεγάλων καθυστερήσεων που οδηγούν με τη σειρά τους σε χαμένες ανταποκρίσεις στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Η αυτοκινητάμαξα της γραμμής Βόλου - Λάρισας αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά βλάβες μένοντας ακινητοποιημένη και αντικαθίσταται από άλλη παλιότερη η οποία δε διαθέτει κλιματισμό, κάνοντας ανυπόφορο το ταξίδι των επιβατών την περίοδο του καλοκαιριού. Ωστόσο, όταν ακινητοποιείται και η τελευταία αυτοκινητάμαξα, τότε επιστρατεύεται μια μηχανή ντίζελ με δύο μόλις βαγόνια. Αυτή η εναλλαγή του τροχαίου υλικού προκαλεί καθυστερήσεις που οδηγούν ακόμα και σε χαμένες ανταποκρίσεις. Η εικόνα διάλυσης και απαξίωσης του σιδηροδρόμου συνεχίζεται και με τη δρομολόγηση λεωφορείου για την εκπλήρωση τριών από τα εννιά καθημερινά δρομολόγια. Οι σιδηροδρομικοί Θεσσαλίας υποστηρίζουν από την αρχή πως η χάραξη των δρομολογίων και η διάθεση μόνο μίας κινητήριας μονάδος για την εκτέλεση των δρομολογίων χωρίς λειτουργία ενδιάμεσων σταθμών δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες.

Επίσης, η διαδρομή των 60 χιλιομέτρων δεν είναι ποτέ στην ώρα της παρ’ όλο που ο προγραμματισμένος χρόνος της διαδρομής είναι 48 λεπτά με αποτέλεσμα την κακή εικόνα προς τους επιβάτες οι οποίοι ταλαιπωρούνται.

Εξαιτίας αυτής της κακής εικόνας, το προσωπικό γίνεται δέκτης έντονης κριτικής και απαξιωτικών σχολίων, παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων να καλύψουν τις αδυναμίες και τις ελλείψεις οι οποίες οδηγούν σε πλημμελή συντήρηση και επισκευή των μηχανών.

Οι σιδηροδρομικοί της Θεσσαλίας υποστηρίζουν πως οι προσπάθειες της διοίκησης είναι να περισώσουν τη λειτουργία των τρένων στον κύριο άξονα που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη εγκαταλείποντας την περιφερειακή σύνδεση Βόλου - Λάρισας που αποτελεί το σημαντικότερο περιφερειακό δίκτυο, ωθώντας σε σιδηροδρομική απομόνωση της μεγαλύτερης πόλης και της πολυπληθέστερης περιοχής από το κεντρικό δίκτυο και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επίσης, σύμφωνα με την επιστολή του, ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας προτείνει τη διάθεση δύο αξιόπιστων κινητήριων μονάδων με λειτουργία ενδιάμεσου σταθμού, καινούρια χάραξη δρομολογίων προκειμένου οι επιβάτες να μην χάνουν τις ανταποκρίσεις τους ώστε να αυξηθεί η επιβατική κίνηση και να βελτιωθεί η εικόνα και η αξιοπιστία του σιδηροδρομικού χώρου, ζητώντας παράλληλα το απαραίτητο προσωπικό και τις υποδομές



Αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια κατά της αξιολόγησης ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Συμμάχους στον αγώνα τους κατά της αξιολόγησης, που με τον τρόπο που προωθείται θα δείξει την πόρτα εξόδου στο 15% του προσωπικού των Δήμων, αναζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, στα πρόσωπα των δημάρχων και των μελών των δημοτικών συμβουλίων.

Με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος, καλεί τα δημοτικά συμβούλια των Καλλικρατικών Δήμων να προχωρήσουν σε έκτακτες συνεδριάσεις, στις οποίες θα δεσμευτούν με αποφάσεις τους ότι δεν πρόκειται να προβούν στον καταμερισμό της ποσόστωσης σχετικά με το νέο σύστημα της «συγκριτικής αξιολόγησης».

Η πλειοψηφία του Διοικητικού μας συμβουλίου στη συνεδρίασή του, την περασμένη Τρίτη και μετά το μεγάλο αριθμό υπογραφών των συναδέλφων κατά της συγκριτικής αξιολόγησης, αποφάσισε να αγωνιστεί για την κατάργηση των διατάξεων του Ν.4250/2014 που αφορούν στην προκατασκευασμένη «αξιολόγηση».

«Δεν θα συνεργήσουμε και θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις στους χώρους εργασίας την εφαρμογή της «συγκριτικής αξιολόγησης», που με την θέσπιση υποχρεωτικής ποσόστωσης οδηγεί σε ανθρωποφαγία, υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στον προθάλαμο της διαθεσιμότητας - απόλυσης χιλιάδες συναδέλφους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.


Δικαιώθηκε απολυμένος συνδικαλιστής από το Πρωτοδικείο Βόλου

Του εργοστασίου Κιολεΐδης, όπου έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην παραγωγή

Δικαίωση μέσω δικαστηρίων για συνδικαλιστή από το εργοστάσιο Κιολεΐδης που είχε απολυθεί. Προσέφυγε δικαστικά και δικαιώθηκε με το Πρωτοδικείο Βόλου στην απόφαση που έγινε γνωστή μόλις χθες να ζητά την επαναπρόσληψή του.

Ο Μιχάλης Στάθης είχε απολυθεί πριν από ένα περίπου χρόνο. Είχαν πραγματοποιηθεί τριμερείς συναντήσεις στην Επιθεώρηση Εργασίας με το ΕΚΒ, το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» στη διοίκηση του οποίου ήταν εκλεγμένο μέλος και την ΠΟΕΜ να απαιτούν την επαναπρόσληψή του.

Η απόλυση του συνδικαλιστή Μιχάλη Στάθη από το εργοστάσιο Κιολεΐδης δεν πρόκειται να ανακληθεί από την εταιρεία και ο εργαζόμενος αναμένεται να προσφύγει πλέον δικαστικά προκειμένου να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή του.

Η εταιρεία τότε είχε υποστηρίξει ότι η απόλυση έγινε γιατί καταργήθηκε η θέση του Τροχιστή στο εργοστάσιο άν και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι υποστήριζαν εξαρχής ότι η απόλυση ήταν παράνομη και καταχρηστική και ότι αποτελούσε ουσιαστικά «συνδικαλιστική δίωξη» καθώς ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής μαζί με άλλους συναδέλφους του πρωτοστατούσαν στην ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων του εργοστασίου όταν επιβλήθηκαν οι ατομικές συμβάσεις.

Στο μεταξύ η κατάσταση μέσα στον Κιολεΐδη φαίνεται ότι έχει ομαλοποιηθεί σημαντικά ενώ σύμφωνα με εργαζόμενους και συνδικαλιστές η συμφωνία που έχει επέλθει μεταξύ εταιρείας και προσωπικού για την καταβολή των παλαιών οφειλομένων τηρείται όπως επίσης και η πληρωμή των μισθών στο τρέχον διάστημα.

Η παραγωγή έχει ξεκινήσει κανονικά ξανά από τις αρχές Απριλίου όπου επήλθε η «συμφωνία» μεταξύ των δύο πλευρών και συνεχίζεται κανονικά χωρίς προβλήματα και με απρόσκοπτη ροή της παραγωγής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα στο εργοστάσιο Κιολεΐδης, είναι σε εξέλιξη η εκτέλεση μίας μεγάλης παραγγελίας που κλείστηκε με τις ΗΠΑ και που έχει δημιουργήσει συγκρατημένη αισιοδοξία για την μελλοντική πορεία της εταιρείας.

Προς την κατεύθυνση αυτή προς το παρόν και οι εργαζόμενοι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι ενώ το επόμενο κρας τεστ θα γίνει τον Αύγουστο όπου θα πρέπει να καταβληθεί μέρος των δεδουλευμένων παλαιοτέρων μηνών βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί.



Επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τη σύνδεση Βόλου – Σμύρνης

Συνάντηση στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού forum για το εμπόριο και τις μεταφορές

Οι εξελίξεις στην πρόταση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με το Βόλο, θα συζητηθούν, σε συνάντηση που θα έχουν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου της Τουρκικής πόλης και ο αντιπρόεδρος της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Σ. Αναγνώστου, στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού forum για το εμπόριο και τις μεταφορές , το οποίο αρχίζει την Παρασκευή 20 Ιουνίου.

Η συζήτηση για την πρόταση και τη σχετική μελέτη που εκπόνησε ο ΟΛΒ και έχει κατατεθεί στα ενδιαφερόμενα μέρη, γίνεται με αφορμή το ενδιαφέρον που επέδειξαν το τελευταίο διάστημα εταιρείες από την Ιταλία, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, η οποία μειώνει σημαντικά το κόστος μεταφοράς προϊόντων από την Ασία προς την Ιταλία και την υπόλοιπη δυτική Ευρώπη.

Όπως είναι γνωστό η πρόταση είχε συζητηθεί, με εκπροσώπους της τουρκικής πόλης, σε επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει, ο πρόεδρος της ΟΛΒ Α. Ε. κ. Γ. Πρίγκος, στη Σμύρνη, πριν από δύο, περίπου, χρόνια και είχε αποφασιστεί η σύνταξη σχετικής μελέτης, το οποίο και έγινε. Από τότε πραγματοποιήθηκαν αρκετές επαφές, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν το τελευταίο διάστημα μεταφορικές εταιρείες της Ιταλίας, οι οποίες σε επικοινωνία με εκπροσώπους του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, δήλωσαν πως θεωρούν το ενδεχόμενο της σύνδεσης εφικτό, βιώσιμο και το εξετάζουν σοβαρά



Στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ ενάντια στα σεμινάρια αξιολόγησης

Στάσεις εργασίες, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 καθημερινά, προκήρυξε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που αντιτίθεται στα σεμινάρια για την αξιολόγηση ων εκπαιδευτικών, ενώ καλεί τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν την παρέμβασή τους ενάντια στα σεμινάρια αυτά προκηρύσσοντας κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και κάθε άλλη συλλογική κινητοποίηση.

Η ΟΛΜΕ καλεί ιδιαίτερα τους διευθυντές των σχολείων να μην ενδώσουν στις εντολές του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, να μην γίνουν τα εκτελεστικά όργανα μιας πολιτικής που κατηγοριοποιεί σχολεία και εκπαιδευτικούς και ανοίγει το δρόμο για την επόμενη κινητικότητα και τις απολύσεις.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάσεις εργασίας (από τις 8 π.μ. – 11 π.μ.) συμπληρωματικές στις στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση για το μπλοκάρισμα των σεμιναρίων που οργανώνονται στις παρακάτω ημερομηνίες Δευτέρα 16/6, Τρίτη 17/6, Δευτέρα 23/6, Τρίτη 24/6, Τετάρτη 25/6 και Πέμπτη 26/6.

Σημειώνεται ότι η ΕΛΜΕ Μαγνησίας έχει προαναγγείλει στάσεις εργασίας για τις παραπάνω ημέρες, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Φορέας πολιτισμού από την Εκκλησία

Καινοτόμα πρωτοβουλία της Μητρόπολης Δημητριάδος σε πανελλαδικό επίπεδο η «Μαγνήτων Κιβωτός»

Φορέα πολιτισμού με την επωνυμία «Μαγνήτων κιβωτός», για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος, δημιούργησε για πρώτη φορά η Μητρόπολη Δημητριάδος, διευρύνοντας το πεδίο δράσης σε μια καινοτόμα, για τα Εκκλησιαστικά δεδομένα, κατεύθυνση.

Η παρουσίαση του νέου φορέα, που θα λειτουργεί με τη μορφή νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με έδρα το Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 8.30 μμ στον ίδιο χώρο. Η εναρκτήρια εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία του ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου Θ. Π. Τάσσιου, ο οποίος είναι υπέρμαχος της παραπάνω πρωτοβουλίας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες δραστηριότητες.

Η ιδέα ανήκει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και φιλοδοξεί να αναδείξει τον επαναπροσδιορισμό του ίδιου του πολιτισμικού κεφαλαίου της περιοχής μας και της σύστασής του, αλλά και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης Ορθοδοξίας και πολιτισμού.

Κοινός τόπος και στόχος της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι η συνεργασία φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του πολιτισμού και «σε καμία περίπτωση η υπερκάλυψη άλλων δραστηριοτήτων» επισημαίνουν οι εμπνευστές και συμμετέχοντες στην παραπάνω πρωτοβουλία.

Η δράση του νέου φορέα συντονίζεται από δεκαπενταμελές Δ.Σ. που απαρτίζεται από τους: πρόεδρο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, αντιπρόεδρο Μαίρη Μιχαηλίδου, Επίτιμη Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Πολιτισμού, γενικό γραμματέα Νίκο Τσούκα, οργανωτικό γραμματέα Αλέξανδρο Καπανιάρη, ταμία Αντώνιο Πλαγερά, και μέλη τους Αντώνιο Βάλβη, Ζάννο Γεωργανδρέα, Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Βασίλη Καποδίστρια, Γιώργο Καφενταράκη, Δημήτρη Κουτσό, Αδαμαντία Μουτσινά, Δημήτρη Παλιούρα, Γιάννη Παπαϊωάννου και Αντώνη Πολίτη.

«Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη της περιοχής μέσα από τον πολιτισμό, την ανάδειξη μνημείων, την προστασία τους και παράλληλα την ανάληψη πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ο συγκεκριμένος φορέας μπορεί να λειτουργεί από κοινού και βοηθώντας παράλληλα τους άλλους φορείς. Ενας από τους στόχους μας είναι η συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να τους υποκαταστήσουμε. Θέλουμε απλά να προσφέρουμε» υπογραμμίζει ο κ. Τσούκας.

«Υπάρχει ένα τεράστιο πεδίο δράσης στον πολιτισμό και εμείς θεωρούμε ότι μέσα στα πλαίσια που υπαγορεύει η Εκκλησία μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε σε αυτό τον τομέα» επισημαίνει παράλληλα ο ίδιος.

Κεντρικός άξονας της νέας πρωτοβουλίας της τοπικής Εκκλησίας είναι, η ενεργοποίηση, εν πολλοίς,  παιδιών, νέων και ενηλίκων σε περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς, αλλά και η παντός είδους συνεργασία με  εταιρείες ή ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού, ινστιτούτα ή ανάλογους  φορείς, για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών.



«Ρώτα το νερό… τι τρέχει;»

Παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου στην πλατεία Κυλινδρά Αλλης Μεριάς

Την Κυριακή 22 Ιουνίου στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα λόγω κακοκαιρίας εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου στο ρέμα Αναύρου στην πλατεία Κυλινδρά Αλλης Μεριάς.

Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια παράσταση των μαθητικών χορευτικών ομάδων του ΛΕΒ η οποία θα συνθέσει το παιχνίδι, το χορό και το τραγούδι για να υμνήσει το υπέρτατο αγαθό πηγή ζωής και ανάπτυξης. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Χορεύουν 250 παιδιά και έφηβοι, μαθητές στις χορευτικές ομάδες του Λ.Ε.Β. παρουσιάζοντας πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Αιγαίο, τη Δυτική Μακεδονία, το Πήλιο, τη Θεσσαλία, τον Βόλακα Δράμας, τα Νάματα Κοζάνης, την Κρήτη και τη Θράκη. Την επιμέλεια της παρουσίασης των χορευτικών ομάδων έχουν οι: Γιάννης Πραντσίδης, Θανάσης Μπέας, Αντιγόνη Ιωάννου, Ελένη Λιόλιου, Αντώνης Στάμος, Βιργινία Χρήστου.

Τραγουδούν τα παιδιά: Αποστόλης Ξηραδάκης και Γεωργακλή Παρασκευή. Η επιμέλεια των σκηνικών είναι της Βασιλικής Τράκη και ο συντονισμός της παράστασης της Αννας Κουτσελίνη.

Την οργάνωση της ενδυματολογικής παρουσίασης έχουν για τα τμήματα εφήβων η Ασπα Καπουρνιώτη και για τα παιδιά η Ελένη Λεμονιτσάκη και η Μάρω Τσιμπούκη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20/06/2014 - 10:56