Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

ΠΝΙΓΗΚΕ 30 ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΠΗΛΙΟΥ
Σε υγρό τάφο μετατράπηκε για 30χρονο, η παραλία «Πλάκα» στον Αη Γιάννη Πηλίου.Τα κύματα ύψους πέντε μέτρων είχαν ως αποτέλεσμα τον πνιγμό του νεαρού, ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς σφυγμό.
Ηταν περίπου στις 3:30 σήμερα το μεσημέρι. Ο 30χρονος μαζί με έναν ακόμη φίλο του από την Καρδίτσα, είχαν φθάσει από το πρωί στον Αη Γιάννη, προσκεκλημένοι τρίτου φίλου τους, που εργάζεται σε μπαράκι στην περιοχή.
Ηπιαν τον καφέ τους και προς το μεσημέρι, ξεκίνησαν να πάνε για μπάνιο στην παραλία «Πλάκα» στον Αη Γιάννη.
Οι δύο φίλοι φαίνεται να αψήφησαν τα απειλητικά κύματα, που σύμφωνα με μάρτυρες έφθαναν ακόμη και τα πέντε μέτρα και βούτηξαν στα μανιασμένα νερά του Αιγαίου. Φαίνεται όμως ότι η μάχη με τη θάλασσα τους εξάντλησε. Ο ένας κατάφερε να βγει σώος στην παραλία. Ο 30χρονος δεν τα κατάφερε.
Αρχισε να εξαντλείται και οι δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν. Ο φίλος του ήταν εκείνος που κάλεσε άλλους λουόμενους να προσφέρουν βοήθεια στον 30χρονο.
Ενας εργαζόμενος σε beachbar στη συγκεκριμένη παραλία και ένας διασώστης που έτυχε να βρίσκεται στην παραλία εκείνη τη στιγμή, με αυτοθυσία μπήκαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον 30χρονο, ο οποίος δεν είχε καθόλου αισθήσεις, ούτε καν σφυγμό.
Επιχείρησαν να προσφέρουν βοήθεια στο νεαρό, προχωρώντας σε τεχνητή αναπνοή, δεν κατάφεραν όμως να τον επαναφέρουν στη ζωή.
Ούτε ναυαγοσώστης,ούτε ασθενοφόρο
Την ίδια ώρα που λουόμενοι στην Πλάκα, αναγκάζονταν να κάνουν τον… ναυαγοσώστη, τονδιασώστη, τον γιατρό, οι κατεξοχήν αρμόδιοι απουσίαζαν από τις θέσεις τους.
Ναυαγοσώστης όπως καταγγέλλουν επαγγελματίες της περιοχής, δεν υπάρχει από την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου. Εκτιμούν δε ότι αν υπήρχε ναυαγοσώστης, ο νεαρός ίσως να ανασυρόταν έγκαιρα από τη θάλασσα και να σωζόταν.

Έλεγχος σε ολόκληρη πόλη του Βόλου
Ο αριθμός των ατόμων που ελέγχονται στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων στη Θεσσαλία παραπέμπουν σε ημερήσια βάση στον πληθυσμό ενός χωριού και σε μηνιαία βάση ολόκληρης πόλης
Επιχειρήσεις - σκούπα σχεδόν καθημερινά βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο δίμηνο από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας. Ο «πόλεμος» που έχει κηρυχθεί μέσα από στοχευμένους σαρωτικούς αστυνομικούς ελέγχους έχει ανοίξει αρκετά μέτωπα: καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, επαιτεία, παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κλοπές, φυγόποινοι, επιχειρήσεις σκραπ.
Οι έλεγχοι διαρκούν, κάθε φορά, από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι. Σ’ αυτές τις ώρες μεγάλος αριθμός αστυνομικών, οι οποίοι λαμβάνουν θέσεις μάχης για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, είναι σαν να ελέγχουν ένα ολόκληρο χωριό…
Οι αστυνομικοί έλεγχοι εξαπλώνονται σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας. Για τις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις συγκροτούνται συνεργεία με αστυνομικούς από τις υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, των υπηρεσιών Ασφάλειας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας και των υπηρεσιών του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.
Η γενική κατεύθυνση δίνεται και οι αστυνομικοί ξεκινούν να …στοχεύουν. Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα μετά τη λήξη των ημερήσιων ελέγχων δείχνουν το εύρος των επιχειρήσεων. Μέσα σε λίγες μόλις ώρες ελέγχονται 1.300 άτομα κατά μέσο όρο, εκατοντάδες οχήματα, ενώ γίνονται δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Οι παραβάσεις που βεβαιώνονται, με εκείνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να πρωταγωνιστούν, πέφτουν βροχή.
Στη διάρκεια ενός μήνα ο αριθμός των ελεγχθέντων ατόμων παραπέμπει στο σύνολό του σε μια μικρή πόλη. Χαρακτηριστικά, είναι τα συγκεντρωτικά στοιχεία του Ιουνίου. Από τις αρχές του μήνα έως και την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 14 στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.
Συνολικά από έλεγχο πέρασαν 17.204 άτομα, 12.070 οχήματα. Εγιναν 931 προσαγωγές και 163 συλλήψεις. Βεβαιώθηκαν 4.300 παραβάσεις, από τις οποίες 3.815 του Κ.Ο.Κ..
Σχεδόν κάθε δεύτερη ημέρα, στήνονται οι εκτεταμένες και στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις. Στις 2 Ιουνίου, στο πλαίσιό τους, ελέγχθηκαν 1.419 άτομα και 613 οχήματα, στις 6 Ιουνίου 1.513 άτομα και 1.246 οχήματα, την επομένη ημέρα 7 Ιουνίου 1.254 άτομα και 607 οχήματα, στις 11 Ιουνίου 939 άτομα και 610 οχήματα, στις 12 Ιουνίου 867 άτομα και 678 οχήματα, στις 13 Ιουνίου ο αριθμός των ατόμων έφτασε τα 1.761 άτομα, ενώ των οχημάτων τα 1.550. Στις 16 Ιουνίου έλεγχος έγινε σε 1.054 άτομα και 790 οχήματα, στις 18 Ιουνίου 1.006 και 760 οχήματα, στις 19 Ιουνίου σε 1.821 άτομα και 1.414 οχήματα, στις 20 Ιουνίου σε 1.116 άτομα και 678 οχήματα, στις 23 Ιουνίουσε 1.924 άτομα και 1.340 οχήματα, στις 25 Ιουνίου σε 1.175 άτομα και 708 οχήματα, στις 26 Ιουνίου 886 άτομα και 658 οχήματα και στις 27 Ιουνίου 739 άτομα και 418 οχήματα.

Ενα χρόνο χωρίς γιατρό το Τρίκερι
Ενα χρόνο χωρίς γιατρό έχει συμπληρωθεί για το Τρίκερι, με τους κατοίκους και τους τουρίστες λόγω καλοκαιριού να εξυπηρετούνται μόνο μια φορά την εβδομάδα από αγροτικό γιατρό στο Λαύκο που καλύπτει επίσης και τη Μηλίνα.
Μάλιστα ο συγκεκριμένος γιατρός καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες συνταγογράφησης που έχουν οι κάτοικοι του χωριού. Ωστόσο για έκτακτα περιστατικά οι κάτοικοι βρίσκονται πραγματικά «στο έλεος του Θεού» καθώς πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή και για οποιοδήποτε περιστατικό προκύψει απαιτείται η κάλυψη 36,6 χλμ μέχρι το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.
Σε αυτό το πλαίσιο την επαναφορά της υποχρεωτικής θητείας του αγροτικού γιατρού προκειμένου να μην προκύπτουν κενά στα περιφερειακά ιατρεία της ευρύτερης περιοχής ζητεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου.
Ουσιαστικά με την καθιέρωση της έκδοσης προκήρυξης για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ουδείς γιατρός επιθυμεί να υπηρετήσει στην περιφέρεια με συνέπεια οι κάτοικοι των χωριών και οι επισκέπτες να παραμένουν χωρίς γιατρό.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αρκετές θέσεις γιατρών σε περιφερειακά ιατρεία της ευρύτερης περιοχής του Νοτίου Πηλίου να παραμένουν κενές, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να εξυπηρετούνται πλημμελώς σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου από τους αντίστοιχους του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής μια φορά την εβδομάδα.
Χωρίς γιατρό παραμένουν οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες αρκετών χωριών και οικισμών στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου καθώς δεν προκύπτει ενδιαφέρον για την κάλυψη των κενών θέσεων στα περιφερειακά ιατρεία. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκδίδει ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκηρύξεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη για την άμεση κατά το δυνατόν κάλυψη κενών θέσεων ωστόσο ουδείς γιατρός όπως προκύπτει από τη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου ενδιαφέρεται να υπηρετήσει στα περιφερειακά ιατρεία των χωριών.
Οι αυξημένες ανάγκες των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών σε χωριά και τους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής του Νοτίου Πηλίου καλύπτονται περιστασιακά από γιατρούς του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής.

Βρόχος τα δάνεια στον πρώην ΟΕΚ
Εκατοντάδες εργαζόμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις ρυθμίσεις
Σε απόγνωση είναι δεκάδες Βολιώτες εργαζόμενοι που είχαν συνάψει στεγαστικά δάνεια μέσω ΟΕΚ και τρέχουν τώρα για να ενταχθούν στις ρυθμίσεις. Σε πολλές περιπτώσεις η ένταξή τους είναι σχεδόν απαγορευτική καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα καθώς τα ειδοποιητήρια από τις τράπεζες πάνε και έρχονται.
Όλα τα δάνεια που χορηγήθηκαν μέσω ΟΕΚ είχαν υποχρεωτικά 15ετή διάρκεια, το κεφάλαιο στην πράξη δεν υπερέβαινε τα 120.000-130.000 ευρώ, ενώ ο Οργανισμός επιδοτούσε το επιτόκιο με ποσοστό 50% έως και 100%, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δανειολήπτη.
Οι δανειολήπτες ζητούν να επιτραπεί η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής σε 20 ή 25 χρόνια, χωρίς όμως να θιγεί η επιδότηση, γεγονός που οι τράπεζες μεν το συζητάνε, ωστόσο φαίνεται ότι «προσκρούει» στις επιταγές της τρόικας και τους περιορισμούς που έχουν τεθεί.
Οι περισσότεροι δικαιούχοι τώρα δεν μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση με τις τράπεζες χωρίς να χάσουν την επιδότηση του επιτοκίου, η οποία ίσχυε για τα πρώτα 9 έτη. Τα τελευταία δάνεια αυτού του προγράμματος χορηγήθηκαν το 2011, καθώς στη συνέχεια ο Οργανισμός καταργήθηκε και κατέστη διάδοχος ο ΟΑΕΔ που σήμερα έχει την αρμοδιότητα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στη Μαγνησία συνολικά έχουν δοθεί 4895 δάνεια αγοράς - ανέγερσης, 3457 δάνεια αποπεράτωσης - επισκευής, 1650 οικογένειες το χρόνο με επιδότηση ενοικίου και 295 δάνεια αγοράς - ανέγερσης ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κλπ.).
Με την κατάργηση, η καταβολή επιδότησης επιτοκίου για δάνεια που χορηγήθηκαν από τις Τράπεζες πέρασε αρχικά σε κατάσταση εκκρεμότητας ενώ σταδιακά οι Τράπεζες καλούν τους δανειολήπτες είτε για να τροποποιηθούν οι όροι των δανείων είτε για να βρεθεί άλλη φόρμουλα αποπληρωμής..
Τα συγκεκριμένα δάνεια ήταν υποχρεωτικά 15ετή και για τα πρώτα 9 χρόνια ο ΟΕΚ επιδοτεί το επιτόκιο. Οποιαδήποτε μεταβολή σε αυτά τα δάνεια μπορεί να γίνει μετά την πάροδο 9ετίας, οπότε σταματά η συνεισφορά του ΟΕΚ.
Σε περίοδο κρίσης ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας τέτοια δανειακής σύμβασης. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και ωρών εργασίας καθιστούν αναγκαία την επιμήκυνση αυτών των δανείων.

Ξεπαγώνουν οι προσλήψεις στο ΙΚΑ
15 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες του Βόλου
«Ξεπαγώνουν» οι προσλήψεις στο ΙΚΑ. Τις διοικητικές υπηρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα στο Βόλο θα στελεχώσουν οι επιτυχόντες από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που αφορούσε το ΙΚΑ. Η αρχική έγκριση ήταν για 15 θέσεις ωστόσο αφορούσε τη στελέχωση και των υποκαταστημάτων εκτός του Βόλου, σε Νέα Ιωνία αλλά και την περιφέρεια.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι από τα τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα αποδεχτούν τώρα και μετά από τόσα χρόνια τη θέση για να αναλάβουν υπηρεσία.
Βάσει του οργανογράμματος προβλέπονταν 106 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, ωστόσο υπάρχει μία κάλυψη που προσεγγίζει το 70% έχοντας μάλιστα ως δεδομένο ότι εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ όλοι οι ενεργοί ασφαλισμένοι της Μαγνησίας και οι συνταξιούχοι στη Μαγνησία
Στο μεταξύ στις κάλπες οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ. Δύο ψηφοδέλτια διεκδικούν την ψήφο των υπαλλήλων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα στο Βόλο για πρώτη φορά καθώς μέχρι πρότινος οι εκλογικές διαδικασίες γίνονταν μέσα από ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Οι εκλογές γίνονται σε μία περίοδο όπου το προσωπικό του ΙΚΑ αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στελέχωσης, εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, τμήματα έχουν συμπτυχθεί και υπηρεσίες έχουν συγχωνευτεί στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» στο χώρο του ΙΚΑ.

Ενιαίο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών αποκτούν ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ
Ενιαίο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) αποκτούν ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ, μετά την παρουσίαση της πιλοτικής εφαρμογής της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία έγινε στο υπόβαθρο των ηλεκτρονικών χαρτών του γεωγραφικού συστήματος που τηρείται και ενημερώνεται με ορισμένες πληροφορίες στην Πολεοδομία του Δήμου Βόλου.
Ήδη, με πρωτοβουλία του Δήμου έχει γίνει η απαιτούμενη αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού και του παλαιού λογισμικού, ώστε το ενιαίο γεωγραφικό σύστημα Δήμου και ΔΕΥΑΜΒ να εισαχθεί στο διαδίκτυο και να είναι διαθέσιμο και στις υπόλοιπες Υπηρεσίες του Δήμου όσο και στους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν άμεση πρόσβαση και για την ενημέρωσή τους και την επισήμανση θεμάτων, όπως π.χ. βλάβες στα δίκτυα της ΔΕΥΑΜΒ κλπ. και να παρακολουθούν στη συνέχεια την αποκατάσταση.
Η παρουσίαση της πιλοτικής εφαρμογής για τα δίκτυα της ΔΕΥΑΜΒ στο ψηφιακό υπόβαθρο του Δήμου Βόλου έγινε από τον Τεχνικό Σύμβουλο που έχει επιλέξει η Δημοτική Επιχείρηση, μετά από διαγωνισμό, ενώπιον αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ και του Δήμου Βόλου και του αντιδημάρχου Οικονομικών και Προγραμματισμού και μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Ηλία Ξηρακιά.
Τα πλεονεκτήματα της διασύνδεσης των Γεωγραφικών Συστημάτων είναι πολλά μεταξύ των οποίων η συμβατότητα δεδομένων, η μείωση κόστους λειτουργίας, η αποτελεσματικότητα και η διακίνηση όλων των πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών
Το πληροφοριακό υλικό όλων των υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ που αφορά περιουσιακά στοιχεία, δίκτυα, χρήσεις γης, το κτηματολόγιο του Δήμου, τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης κ.λ.π., θα είναι στη διάθεση όλων ενώ οι αρμόδιες κατά περίπτωση υπηρεσίες θα συμπληρώνουν και θα επικαιροποιούν διαρκώς τα νέα στοιχεία.

Απεργιακή κινητοποίηση για τις καθαρίστριες της Μαγνησίας
Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών ν. Μαγνησίας αποφάσισε ομόφωνα την Απεργιακή Κινητοποίηση, την Δευτέρα 30/6/2014 την τελευταία εργάσιμη μέρα (λήξη της σύμβασης), για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Ν. Μαγνησίας.
Υπάρχει η σκόπιμη καθυστέρηση από την πλευρά της Πρυτανικής Αρχής της συζήτησης-διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης.
” Με τον παλιό και τον δοκιμασμένο τρόπο εγκλωβισμού των εργαζομένων και την απαράδεκτης στάσης εκ μέρος των υπευθύνων της Πρυτανικής Αρχής, απέναντι στους εργαζόμενους που τους εκβιάζουν και ζητούν την τελευταία στιγμή να αποφασίσουν και να υπογράψουν την απάνθρωπη σύμβαση ορισμένου χρόνου( μέχρι και 1 μήνα), ή την σύμβαση στην οποία οι εργαζόμενοι αποκαλούνται «ανάδοχοι» και τους ‘‘αναθέτουν εργασίες φύλαξης, καθαριότητας και επισκευής-συντήρησης κτηριακών εγκαταστάσεων καθώς και άλλες υπηρεσίες’’(απόσπασμα από τον νέο οργανισμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), χωρίς τα δικαιώματα που προβλέπονται στην Συλλογική Σύμβαση εξαρτημένης μορφής εργασίας.
Δεν δεχόμαστε τους άθλιους χειρισμούς και τις δικαιολογίες, όπως οι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες αναβολές εκ μέρος των υπευθύνων, για να συζητήσουν έγκαιρα με τους εκπροσώπους του Σωματείου για τις αποφάσεις(τελεσίδικες) της Πρυτανικής Αρχής, οι οποίες αφορούν εμάς, γιατί εμείς εργαζόμαστε και συμβάλουμε άμεσα και στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου και στην υγεία των φοιτητών, των καθηγητών και των υπαλλήλων.
Η Διοίκηση του Σωματείου μας, καλεί τους εργαζόμενους της καθαριότητας του Πανεπιστήμιου να στηρίξουν την απόφαση της απεργιακής κινητοποίησης, στις 30/06/2014 και να απαιτήσουμε, όλοι μαζί:
1) Άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
2) Να μην γίνει, καμία απόλυση.
3) Λήψη αμέσων προληπτικών μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων με βάση την Εργατική Νομοθεσία.
4) Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,
8ωρο-5ημερο-40ωρο.
ΟΛΟΙ την ΔΕΥΤΕΡΑ 30/06/2014, στις 11.00 π.μ., στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΘΟΛΟ.
Και στο Θολό την Δευτέρα 30/06/2014 στις 11.30, θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη τύπου του Σωματείου Καθαριστριών-Καθαριστών Ν. Μαγνησίας” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ξεκινά το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Μουσικολογικό Συνέδριο
Σήμερα Κυριακή 29 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ., ξεκινά στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, στα Μελισσιάτικα, το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Μουσικολογικό Συνέδριο με τίτλο «Η Ψαλτική Τέχνη ως αυτόνομη επιστήμη».
Στην εναρκτήρια εκδήλωση, σήμερα Κυριακή 29 Ιουνίου, θα παρουσιαστεί επίσης η δεύτερη έκδοση του Τομέα Ψαλτικής, που έχει τίτλο «Επιτεύγματα και προοπτικές στην έρευνα και μελέτη της Ψαλτικής τέχνης» και είναι αφιερωμένο στο έργο του ομότιμου καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας Γρηγόρη Θ. Στάθη. Στην παρουσίαση, θα παρευρεθεί και ο ίδιος ο καθηγητής για να παραλάβει το πόνημα και να χαιρετίσει την έναρξη του Συνεδρίου.
Η παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι ελεύθερη, και για διευκόλυνση όσων θέλουν να το παρακολουθήσουν, θα υπάρχουν ειδικά λεωφορεία από το κέντρο του Βόλου.
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29/06/2014 - 10:59