Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου - Δίκτυο Ν. Αιγαίου

ΕΡΑ Ρόδου - Δίκτυο Νοτίου Αιγαίου

Τοπικές ειδήσεις - Τρίτη 8 Ιουλίου 2014
ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤ/ΤΑ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΩ ΚΑΙ ΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ, 
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Ανοικτά όλα τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου
θα είναι με υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης στα ιστορικά κέντρα
Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου, Ραφήνας, Χαλκιδικής, Σύρου,
Μυκόνου, Σαντορίνης και Ρόδου - Κω.
 Στο μνημόνιο αναφέρεται πως η σχετική υπουργική απόφαση, που όπως είχε
προαναγγελθεί, θα έπρεπε να εκδοθεί μέχρι χθες 7 Ιουλίου και σύμφωνα με την
οποία προβλέπει σε ποιές περιοχές θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά όλα
τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρίς να απαιτείται απόφαση του
οικείου αντιπεριφερειάρχη, είναι προαπαιτούμενη δράση για τον επόμενο έλεγχο
της τρόικας. Βάσει των όσων φέρεται να έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και
με την εμπειρία που θα έχει αποκτηθεί από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου
στις παραπάνω περιοχές, θα επαναξιολογηθεί το ζήτημα της κυριακάτικης
λειτουργίας των καταστημάτων την άνοιξη του 2015, χωρίς να αποκλείεται η πλήρης
απελευθέρωση του ωραρίου σε όλη τη χώρα.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Την αντίθεσή τους στη πώληση ακίνητων του ΟΤΕ στη Ρόδο, τα οποία ανήκουνστο ροδιακό λαό, εκφράζει με ανακοίνωσή του το περιφερειακό τμήμα του συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΕ Δωδεκανήσου.
Σε επιστολή που στάλθηκε στους βουλευτές Δωδεκανήσου, στους αιρετούς 1ου βαθμού και στα πολιτικά κόμματα, ο σύλλογος συνταξιούχων εκφράζει τη μεγάλη του έκπληξη, καθώς τις τελευταίες ημέρες είδαν να δημοσιεύεται στον τοπικό τύπο, ανακοίνωση της εταιρείας ΟΤΕ estate (μέλος των εταιρειών του Ομίλου ΟΤΕ), μέσα από την οποία γνωστοποιείται η πώληση ακινήτου 117,17 τ.μ. σε οικόπεδο 175,71 τ.μ., που βρίσκεται στην πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Π. Πόλη της Ρόδου (Πλ. Μουσείου).
‘’Η εταιρεία κολοσσός στο χώρο των τηλεπικοινωνιών που ονομάζεται ΟΤΕ, που κέρδισε και θα εξακολουθεί να κερδίζει σημαντικά οφέλη από τα Δωδ/σα, εξακολουθεί ν’ αποτελεί για εμάς τους σημερινούς συνταξιούχους, κομμάτι του εαυτού μας, γιατί είναι δημιούργημα δικό μας, οι οποίοι κάτω από δύσκολες συνθήκες, καταφέραμε με το υστέρημα του Ελληνικού λαού να τον στήσουμε από το μηδέν, να τον εκσυγχρονίσουμε και να τον οδηγήσουμε στην κορυφή των Τηλεπικοινωνιακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη.’’, υπογραμμίζουν οι συνταξιούχοι του ΟΤΕ καλώντας τους φορείς του νησιού να πάρουν πρωτοβουλίες, και ν’ απαιτήσουν σαν κοινωνία όλοι μαζί, την
επιστροφή των συγκεκριμένων ακινήτων στο Δήμο.
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Πρόσκληση στην αυριανή απεργία, που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, απευθύνει ο Σύλλογος υπάλληλων του Δήμου Ρόδου, καλώντας τους εργαζόμενους σε κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο στις 10 το πρωί.
Ο Σύλλογος τάσσεται κατά:
- Της αξιολόγησης – λαιμητόμου του Ν.4250/14
- Των διαθεσιμότητων - απολύσεων
- Των νέων μειώσεων μισθών και συντάξεων
- Του επανελέγχου συμβάσεων των αορίστου χρόνου

διεκδικώντας
- Δημόσια και κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες
- Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΠΡΟΣ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ...’’ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΑ ΡΥΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ....’’

"Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν προχωρήσει τώρα, άμεσα στη δημοκρατική αναδιοργάνωσή του, με ένα γνήσιο αντιπροσωπευτικό συνέδριο κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ή τυχόν αποποιηθεί τον όρο «σοσιαλιστικό», υποκαθιστώντας τον με ορολογίες από το φυτικό βασίλειο, τότε δεν θα έχει κανένα μέλλον. Αντίθετα, τα ποτάμια, τα ρυάκια και οι παραπόταμοι, που ουδείς γνωρίζει από πού πηγάζουν και πού εκβάλλουν, θα παρασύρουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που από το 1974 μέχρι το 2009 το εμπιστεύθηκε", αναφέρει σε επιστολή του προς τον Ε. Βενιζέλο και τα μέλη του Πολιτικού συμβουλίου ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, σχετικά με την ανασυγκρότηση του κόμματος.
‘’Εάν λειτουργούσαν οι οργανώσεις του κόμματος, το ΠΑΣΟΚ δεν θα υφίστατο την περιπέτεια που ακολούθησε το Καστελόριζο, γιατί απλούστατα θα δινόταν η ευκαιρία στις οργανώσεις αυτές να εκφραστούν για το κατά πόσο αποδέχονται τον δρόμο που ακολουθήθηκε. Έτσι, θα λάμβανε μεν η ηγεσία του κόμματος τις αποφάσεις της, όμως γνωρίζοντας τη γνώμη των οργανώσεών του, είμαι βέβαιος ότι θα απέφευγε το μεγάλο λάθος. Να αναλάβει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ μόνο του την ευθύνη της αντιμετώπισης της χρεοκοπίας της χώρας, λαμβάνοντας δυσβάσταχτα για τον μικρομεσαίο χώρο μέτρα.’’, υπογραμμίζει ο βουλευτής

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: ’’ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΡΕΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ‘’

Το κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό που αυτή τη φορά εκφράστηκε με την επιστράτευση των απεργών στην ΔΕΗ καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και σωματεία της δύναμης του.
Ζητά να αρθεί τώρα η επιστράτευση, τάσσεται ενάντια στο ξεπούλημα της μικρής ΔΕΗ υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια στις σημερινές συνθήκες είναι ακριβό εμπόρευμα για το λαό και πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο.
Ο αγώνας των εργαζομένων, υπογραμμίζει η διοίκηση του Εργατικού κέντρου, οφείλει να προτάξει την ενέργεια ως αγαθό που η αξιοποίηση του μπορεί να καλυτερεύσει τις ζωές τους σε μια κοινωνία που προτεραιότητα θα είναι η ανάπτυξη του λαού και όχι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, όρους που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την πάλη τους θα επιβάλλουν.

ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Τη συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Τετάρτης που έχει εξαγγείλει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ένωσής υπαλλήλων Φυλακής Κω.
Στην διάρκεια της 24ωρης απεργίας δεν θα πραγματοποιούνται:
1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων
2) Επισκεπτήρια συνηγόρων
3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων

Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προςτα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό
ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ

Παραδόθηκαν χθες Δευτέρα από τον δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά, στο Κτηματολόγιο Κω–Λέρου, οι θεωρημένοι πίνακες των διορθωτικών εγγραφών.
Προηγήθηκε η επανασύνταξη από τη Δ/νση Πολεοδομίας της πράξης εφαρμογής της περιοχής επέκτασης σχεδίου πόλεως και της κύρωσης της από τον Περιφερειάρχη.
Ολοκληρώνεται έτσι ένα μεγάλο μέρος των απαιτούμενων ενεργειών, προκειμένου να συνεχίσει το Κτηματολόγιο τις διοικητικές διαδικασίες για την καταχώρηση και τη μεταγραφή της ως άνω πράξης.
Παράλληλα, παραδίδονται τμηματικά από την Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου στο Κτηματολόγιο Κω–Λέρου, κτηματολογικά διαγράμματα και απογραφικά βιβλιάρια των νέων οικοπέδων, καθώς και διαγράμματα μεταβολών των αρχικών μερίδων.

ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΕ ΚΩ ΚΑΙ ΚΑΛΥΜΝΟ

Διήμερη περιοδεία σε Κω Κάλυμνο πραγματοποιεί από αύριο, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος, βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Ο κ. Κουίκ θα έχει συνομιλίες με εκπροσώπους επιμελητήριων, Παραγωγικών Φορέων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εργαζόμενους. Θα συνοδεύεται από την πρώτη Πολιτευτή Δωδεκανήσου Μαρία Αγγέλου και μέλη συντονιστικών επιτροπών του Κινήματος, ενώ στην Κάλυμνο θα συνεργαστεί για τον σχεδιασμό κοινοβουλευτικών δράσεων με τον Πολιτευτή του Κινήματος Σεβαστό Κορφιά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΟ

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ 46 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σαράντα έξι μετανάστες, ανάμεσα τους δέκα παιδιά, με ελαφρά εγκαύματα από τον ήλιο και αφυδατωμένους, εντόπισαν κάτοικοι της Τήλου χθες ξημερώματα, εγκαταλειμμένους  εδώ και δυο μέρες, από τους διακινητές στα βράχια της παραλίας του Αγίου Σέργη.
Ευαισθητοποιημένοι πολίτες με τη συνδρομή αστυνομικών τους μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα ενώ η δήμαρχος Μαρία Καμμά μαζί με τους συνεργάτες της ετοίμασαν το σχολείο προκειμένου να φιλοξενηθούν οι ταλαιπωρημένοι πρόσφυγες με τα παιδιά τους για όσο διάστημα χρειαστεί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΑ

Επίσκεψη στη περιοχή ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, πραγματοποιεί από αύριο Τετάρτη ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος
Ο κ. Αβραμόπουλος, τον οποίο θα συνοδεύει ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, θα επισκεφθεί στρατιωτικά φυλάκια και μονάδες στο
Καστελόριζο και στη Ρόδο.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08/07/2014 - 03:54