Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου - Δίκτυο Ν. Αιγαίου

.
Να παραιτηθεί ο υποδιοικητής κ. ΑΛΕΒΙΖΟΣ από τη 2ηΥΠΕ ζητούν από τον πρωθυπουργό οι φορείς της Πάτμου

Να παραιτηθεί ο υποδιοικητής κ. ΑΛΕΒΙΖΟΣ από τη 2ηΥΠΕ ζητούν από τον πρωθυπουργό οι φορείς της Πάτμου, Ένωση Ξενοδόχων, Σωματείο ενοικιαζομένων δωματίων, Σύλλογος επιτηδευματιών Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, Σύλλογος Απανταχού Πατμίων Εμμ. Ξάνθος ο Φιλικός, αποδίδοντας του ευθύνες για τις παραιτήσεις των γιατρών.
Ευθύνες αποδίδουν επίσης και στον 2ο Υποδιοικητή Χ.Πλάτση, χαρακτηρίζοντας τον επίσης ακατάλληλο αλλά και σε όλη τη 2ηΥΠΕ για τα άλυτα προβλήματα του Κ.Υ.Πάτμου.
Στην επιστολή την οποία υπογράφουν φορείς και πολίτες γίνεται αναφορά στην Ιερή Πάτμο των 3.000 μονίμων κατοίκων και των 5.000 περίπου τουριστών ημερησίως τους θερινούς μήνες μένα βαριά αρρωστημένο Κέντρο Υγείας ,όπου ο κ. Αλεβίζος με τον κ. Πλάτση δεν κάνουν τίποτα για να βελτιωθεί η κατάστασή του. απεναντίας ρίχνουν δηλητήριο στη πληγή του και χειροτερεύουν τα πράγματα.

1. Έχουν αφήσει το Κέντρο Υγείας Πάτμου ΜΟΝΟ με 2 οδηγούς ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα να καλύπτονται την εβδομάδα μόνο 10 βάρδιες και 11 βάρδιες να μένουν ανεκτέλεστες.

2. Έχουν αφήσει το Κ.Υ μόνο με 4 Νοσηλεύτριες με αποτέλεσμα όλες οι νυκτερινές βάρδιες, αλλά και κάποιες ημερήσιες να μένουν ακάλυπτες.

3. Έχουν αφήσει το Κ.Υ. με 3 Γιατρούς, εκ των οποίων ο ένας είναι σε αναρρωτική άδεια και δεν φροντίζουν να καλύψουν έστω προσωρινά το κενό αυτό

‘’Δεν ενδιαφέρονται ‘’υποστηρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι ‘’ οι συγκεκριμένοι κύριοι αν οι Γιατροί παίρνουν ρεπό, αν βλέπουν την οικογένειά τους, αν μπορούν να προσφέρουν την επιστημονική τους γνώση ανθρώπινα και χωρίς πίεση, αν έχουν υποστεί burn out, η υπερκόπωση!

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Υγείας Πάτμου δεν διαθέτει Παιδίατρο, Καρδιολόγο, Χειρούργο ορθοπεδικό Μικροβιολόγο και κανένα από τους 3 Αγροτικούς Γιατρούς που προβλέπει το οργανόγραμμα.

Παρά τις διαμαρτυρίες, τις εκκλήσεις και τα ψηφίσματα του Δήμου οι υποδιοικητές κωφεύουν και δεν αντιδρούν, αδιαφορώντας για την τύχη των Πατμίων.

Οι υπογράφοντες την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό επικρίνουν το κ. Αλεβίζο και για τις’’ απαράδεκτες εκφράσεις του και την αψυχολόγητη συμπεριφορά του σε μία από τις εξαιρετικού ήθους ηρωίδες Γιατρούς του Κ.Υ Πάτμου, για ένα συμβάν που ούτε ευθύνη είχε, ούτε γνώση είχε, με αποτέλεσμα να την οδηγήσει σε παραίτηση, απειλώντας να παραιτηθούν και οι άλλοι 2 Γιατροί. ‘’.

ΣΕ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ‘’ΕΠΕΣΕ’’ Ο Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΛΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

 

Σε περιπολία μαζί με τους άνδρες του λιμενικού συμμετείχε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου που επισκέφθηκε τη Σύμη ,θέλοντας να έχει προσωπική εικόνα για τις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών και ξημερώματα υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας εισόδου 18 προσφύγων Σομαλών σε φουσκωτό προερχόμενο από τα τουρκικά παράλια. Οι λιμενικοί ακινητοποίησαν το σκάφος και συνέλαβαν τους επιβάτες του, προχωρώντας στη προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία.



ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ... ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ..’’

 

Κάλεσμα στα μέλη του να συμμετέχουν στη Πανελλαδική απεργία της Ομοσπονδίας αύριο Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. ‘’ να συσπειρωθούν στο σωματείο και να πολεμήσουν τις άθλιες αντεργατικές πολιτικές ,συμμετέχοντας στις εκλογές του σωματείου στο Εργατικό κέντρο.’’ απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

.Παράλληλα εκφράζει τη κάθετη αντίθεση του στο άνοιγμα των κατ/των και τις 52 Κυριακές του χρόνου καταγγέλλοντας την υπουργική απόφαση κάνοντας λόγο για ‘’χαριστική βολή στο ήδη αποπνιχτικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει κατ’ εντολή των μεγαλεμπόρων κυβέρνηση τρόικα μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους.’’



ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ- ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΩΝ

Με θέμα τη Λειτουργία της Αγοράς με βάση την Υπουργική Απόφαση , πραγματοποιείται τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στη μία μμ   από κοινού Συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου και του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου στα γραφεία του ΚΑΕΛΕ. 

 

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΥΠ.ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ.

 

Ερώτηση σχετική με το θέμα της έγκαιρης ολοκλήρωσης των έργων στην ΕΟ Ρόδου – Λίνδου. κατέθεσαν στους αρμόδιους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης και Ευγενία Ουζουνίδου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αποπεράτωση, του τόσο αναγκαίου για το νησί της Ρόδου έργου, το οποίο έχει βαλτώσει τα τελευταία χρόνια.

‘’Η καθυστέρηση αυτή, επισημαίνουν, υποχρεώνει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να ρισκάρουν με τη ζωή τους κινούμενοι με το όχημά τους σε αυτό το δρόμο – καρμανιόλα όπως έχει διαμορφωθεί.

Επιπλέον, η απαράλλακτη εικόνα του εργοταξίου τα τελευταία χρόνια αμαυρώνει την εικόνα μας σε κάθε επισκέπτη του νησιού που αναγκάζεται να κινηθεί σε αυτό το απαράδεκτο οδικό δίκτυο.’’


ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ EΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ 54ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΗ.

 

Τρείς γυναίκες 76,48 και 24 ετών συνελήφθησαν απόγευμα Παρασκευής στη περιοχή Αφάντου της Ρόδου καθώς επιτέθηκαν σε Δικαστικό Επιμελητή ματαιώνοντας τη σύλληψη 54χρονου συγγενικού τους προσώπου.

Ο 54χρονος που διώκονταν με καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου για χρέη προς τρίτους αναζητείται.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΠΝΙΓΜΟΣ 67ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ


Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε να επιπλέει λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή στο Ψαλίδι (λίγο πριν από τον Υδροβιότοπο) 67χρονος τουρίστας.

Άμεσα διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κω όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής .
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω

 

Μ.ΙΑΤΡΙΔΗ..’’ΜΗ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ..’’


Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τον κίνδυνο να κλείσει το νοσοκομείο της Κω κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από το κάλεσμα των εργαζομένων του νοσοκομείου για παράσταση διαμαρτυρίας τη Τρίτη 15 Ιουλίου.
Η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι το Υπουργείο γνωρίζει καλά τα προβλήματα, αφού έχουν κατατεθεί ερωτήσεις από το Νοέμβριο του 2009, και καλεί τον Υπουργό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των νησιωτών και να μην αναγκάζονται να αναζητούν περίθαλψη στις απέναντι ακτές.


Η.ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ…’’ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ’’


‘’Φοβάμαι πως η πραγματικότητα θα μας ξεπεράσει αν δεν αντιδράσουμε! Υπάρχει άλλος δρόμος? Σίγουρα, και θα τον βρούμε Αρκεί να βάλουμε κατ’ αρχήν stop σε αυτό το ξεπούλημα και το εξευτελισμό. STOP στον παραπέρα γιγαντισμό.’’τονίζει ο Συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Β! Συγκ/τος , αρχιτέκτονας Ηλίας Καματερός με αφορμή τη συζήτηση σαν κατεπείγον, στο θερινό τμήμα της βουλής του νομοσχέδιο με τίτλο ‘Οριοθέτηση, Διαχείριση και Προστασία Αιγιαλού και Παραλίας’.

Οι στόχοι του νομοθετήματος , επισημαίνει ο κ. Καματερός, είναι τελείως αντίθετοι με τον τίτλο αφού, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας κτήσης, στους λεγόμενους ‘επενδυτές’.

Στην αρχή, ολόκληρη η περιουσία του Κράτους μεταβιβάζεται στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή στην ανώνυμη εταιρεία που ιδρύθηκε για να εκμεταλλευθεί και να πουλήσει την δημόσια περιουσία σε εξευτελιστικό τίμημα που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την πληρωμή του χρέους.

Σε δεύτερη φάση οι ‘επενδυτές’ πρέπει να απαλλαγούν από τους ’ ενοχλητικούς’, περιορισμούς (Χωροταξία – Πολεοδομία – Περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις – Αρχαιολογία – δασαρχείο κ.α.).

Όχι ότι όλα αυτά δεν λειτουργούν ως τα τώρα γραφειοκρατικά και χρειάζονται εκσυγχρονισμό, αλλά άλλο αυτό και άλλο η κατάργηση οποιασδήποτε προστατευτικής νομοθεσίας αφού στα εν λόγω ακίνητα συμπεριλαμβάνονται, δάση, βιότοποι, ακτές, περιοχές φυσικού κάλους κ.τ.λ.).

Αυτό τον στόχο εξυπηρετεί και το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό, υποστηρίζει ο Συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για επιχειρούμενο ΕΓΚΛΗΜΑ αναφερόμενος και στη περίπτωση της Κω. και σε 2 μεγάλα τμήματα παραλιακά

147.280 μ2 στο Μαστιχάρι και

214.520 μ2 στην Λιπαρή (κοντά στο Τιγκάκι).

Και στις 2 περιπτώσεις η εκποίηση γίνεται για την κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών. Και με δεδομένο το μέγεθος των εκτάσεων και τον προβλεπόμενο συντελεστή δόμησης προγραμματίζεται η δημιουργία 2 μεγάλων οικισμών και με τις κατασκευές και παρεμβάσεις στο περιβάλλον που προβλέπονται από την διαμορφούμενη μνημονιακή νομοθεσία


ΔΕΚΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ’’ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ‘’ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ.

Εντοπίστηκαν   πρωινές ώρες στην Κω και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας .

Πρόκειται για δέκα υπήκοους Συρίας (εννέα άνδρες και μια γυναίκα), προερχόμενους από τα απέναντι τουρκικά παράλια.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ


ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ..«ΧΥΤΑ-ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ-ΠΕΔΥ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.»


Την επιβεβαίωση ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν να δίνουν

ένα πραγματικό, παραγωγικό, κοινοβουλευτικό παρών στην Κάλυμνο, έδωσε

κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί ο εκπρόσωπος και Βουλευτής

Επικρατείας των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ

Ο κ. Κουίκ είχε, συνεργασία με τον νέο Δήμαρχο Καλύμνου Γιάννη Γαλουζή, καταγράφοντας τα κυριότερα προβλήματα, με αναμφισβήτητα πρώτο θέμα που πρέπει να λυθεί άμεσα, το ΧΥΤΑ, το οποίο,’όπως είπε, είναι θέμα χρόνου να συμπαρασύρει και βαρύτατα ημερήσια πρόστιμα από την Ε.Ε.

Τα άλλα σημαντικά θέματα που συζήτησαν ήταν το αποχετευτικό, η ακτοπλοϊκή διασύνδεση με Πειραιά και Κυκλάδες, η ενίσχυση του ΠΕΔΥ .

Στην συζήτηση ήταν παρόντες ο Καλύμνιος Πολιτευτής των ΑΝΕΛ Σεβαστός Κορφιάς, ο οποίος και εξελέγη σύμβουλος με τον συνδυασμό του νέου Δημάρχου καθώς και η πρώτη Πολιτευτής Μαρία Αγγέλου, όπως και μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών του Κινήματος από τη Ρόδο και τη Κω.

21 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ‘’ΠΑΛΙΟΝΗΣΟ’’

Εντοπιστήκαν και στην Κάλυμνο ξημερώματα ..Πρόκειται για είκοσι ένα υπήκοους Συρίας (19 άνδρες και 2 γυναίκες), προερχόμενους από τα απέναντι τουρκικά παράλια . Πλωτό σκάφος τους αποβίβασε στην παραλία της περιοχής ‘’ Παλιόνησος ‘’και διέφυγε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΕΡΟ

47 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

Ξημερώματα χθες λιμενικοί διέσωσαν 47 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου και κοντά στο Φαρμακονήσι.

Και οι 47 οδηγήθηκαν στη Λέρο όπου και ακολουθείται η διοικητική τους απέλαση.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ


Στην Κάρπαθο θα βρεθεί αύριο Κυριακή, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ.Ανδριανός καθώς αποδέχθηκε την πρόταση του συλλόγου και του προέδρου της ομάδας Πρωτέα Απερίου, Νίκου Αλεξιάδη, να εγκαινιάσει το νέο γήπεδο της ομάδας.
Μετά από μια επίπονη και κουραστική προσπάθεια δυο ετών, οι άνθρωποι του Πρωτέα Απερίου κατάφεραν να φτάσουν στην πραγματοποίηση ενός… ονείρου. Να ολοκληρώσουν την τοποθέτηση του νέου τους χλοοτάπητα στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις τους στην Κάρπαθο.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, αφού δεν υπήρξε βοήθεια από τον Δήμο Καρπάθου και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Δ.Σ. του Πρωτέα κόστισε γύρω στις 120.000 ευρώ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΛΟ


ΑΛΛΟΥΣ 43 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ‘’ΠΕΤΑΞΑΝ’’ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ

Τα αδίστακτα δουλεμπορικά κυκλώματα που δρουν ανενόχλητα στο Αιγαίο, συνεχίζουν να ‘’πετούν’’ ανθρώπους στα βράχια της Τήλου! Ξημερώματα εντοπίστηκαν στη βραχώδη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα της Τήλου 43 μετανάστες στη κυριολεξία πεταγμένοι πάνω στα βράχια. σύμφωνα με την ιστοσελίδα VERENA.GR.

Ανάμεσα τους πολλά παιδιά, ακόμη και μωρά.. Πέντε από τους μετανάστες μεταφέρθηκαν με πολύ προσπάθεια στο λιμάνι αλλά οι υπόλοιποι παραμένουν στην περιοχή γιατί οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επιτρέπει να πλησιάσουν σκάφη. H Δήμαρχος Μαρία Καμμά είναι σε ετοιμότητα όπως πάντα με τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους για να βοηθήσουν τους ανθρώπους με τα πενιχρά τους μέσα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54