Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου - Δίκτυο Ν. Αιγαίου - Δωδεκάνησα

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
 
ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΚΟΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤ/ΤΩΝ

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

‘’ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΟΧΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ALL-INCLUSIVE ΜΕΤΑ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ…’’

Να σεβαστούν την περιφερειακή απόφαση λειτουργίας  της αγοράς της Ρόδου ειδάλλως έμποροι και εργαζόμενοι θα γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα των ασχέτων υπουργικών αποφάσεων οι οποίες εξυπηρετούν άλλους σκοπούς ...καλούν τα υποκαταστήματα των πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο νησί, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση  ότι  η αγορά πρέπει να λειτουργεί με το αναγνωρισμένο και δοκιμασμένο τουριστικό ωράριο και  τις Κυριακές που ισχύει μέχρι σήμερα. και καλούν το αγοραστικό κοινό της Ρόδου να περιφρονήσει  την αυθαίρετη Υπουργική Απόφαση και να στηρίξει τους εργαζομένους και επιχειρηματίες οι οποίοι από κοινού με την Περιφέρεια αποφάσισαν προ πολλού το πώς θα λειτουργεί η αγορά  

‘’Η ίδια η απόφαση  που εφαρμόζεται για την λειτουργία των καταστημάτων  τις Κυριακές από τις 11:00 έως τις 20:00 αποδεικνύει περίτρανα από μόνη της ότι δεν εξυπηρετεί τοπικές ανάγκες,  αλλά άλλους σκοπούς ‘’…επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εμπόρων  ‘’Απόδειξη ότι μετά το κλείσιμο τις Κυριακές της αγοράς, οι τουρίστες τότε εξέρχονται από τα ξενοδοχεία τους για να κυκλοφορήσουν στα καταστήματα λόγω του συστήματος all inclusive που λειτουργεί στο 80% των ξενοδοχείων μας. Άρα η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση δεν έχει εφαρμογή.’’ καταλήγουν εμπορικός Σύλλογος και Εργατικό κέντρο.


ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

 

Την έντονη δυσαρέσκεια τους εκφράζουν με επιστολή τους προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Β.Κικίλια οι Αστυνομικοί Βόρειας Δωδεκανήσου γιατί παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις με  επιστολές στις οποίες αποτυπώνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (υποστελέχωση, μετανάστευση κ.α.)  στην περιοχή αλλά και παρά τις δράσεις τους (όπως την πρόσφατη κινητοποίησή στο νησί της Σύμης καθώς και την σύσκεψη φορέων στο Επιμελητήριο Δωδ/νησου μέσω των οποίων αναδείχτηκε και σε κεντρικό επίπεδο η υπάρχουσα κατάσταση)  δεν υπήρξε αντίδραση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αντίθετα ,επισημαίνουν ,το Λιμενικό έδειξε άμεσα τα αντανακλαστικά του και μετά την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου  και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή μας έχει ήδη δρομολογηθεί η άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών της Δωδ/νησου με περίπου 130 στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Η Ένωση Αστυνομικών φέρνει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα εγκατάλειψης τον Αστυνομικό σταθμό της Τήλου με δύο μόνο αστυνομικούς και ένα καταρρέον κτίριο…και καλεί τον Υπουργό  
να επισκεφθεί την περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει κι ο ίδιος τα όσα περιγράφουν

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ

 

Από τις 9 το πρωί της Κυριακής ο παραγωγός Κων/νος Μπλόντζος ,που είχε αναλάβει παρόμοια πρωτοβουλία πριν από δυο περίπου χρόνια, θα διαθέσει σε άπορες και πολύτεκνες οικογένειες δυο τόνους πατάτες. στην Λαϊκή αγορά του Αγίου Δημητρίου.

Προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να έχουν κάποιο έγγραφο.

Αρωγός στην όλη προσπάθεια ο πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ροδίων Μίλτος Τσιριγωτάκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπλόντζος θα διαθέσει 2-3 ακόμη τόνους σε πολύ χαμηλή τιμή για όσους άλλους ενδιαφέρονται να αγοράσουν φθηνή πατάτα και δεν ανήκουν στις προαναφερόμενες κατηγορίες. Το κόστος θα είναι δέκα ευρώ για ένα 25κιλο σακί.
 

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΡΟΔΟ- ΚΩ ΖΗΤΑ Ο Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ

Να ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα , το οποίο προέβλεπε την ίδρυση και στελέχωση με συνοριοφύλακες τμημάτων παράνομης μετανάστευσης σε Ρόδο και Κω. ζητά με ερώτηση του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι:
«Τα τμήματα παράνομης μετανάστευσης σε Ρόδο και Κω, στελεχωμένα με συνοριοφύλακες, πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα. Η λειτουργία τους είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης αλλά και για τις μεταγωγές.
Είναι παράλογο να υπάρχουν συνοριοφύλακες στα αστικά κέντρα και να μην υπάρχουν εκεί που είναι το πρόβλημα, εκεί που πραγματικά χρειάζονται. Στα νησιά μας».

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Απορρίφθηκε με απόφαση του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση αναστολής που ασκήθηκε από το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου κατά της διάταξης της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της, αποφασίστηκε η εκκαθάρισή της και διορίστηκε ειδικός εκκαθαριστής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘’ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ’’η πρώτη μάχη ενώπιον του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου χάθηκε για το πρώην διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Δωδ/σου αν και ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη η απόφαση αφού η εκκαθάριση είχε ήδη ξεκινήσει, η τράπεζα είχε αναστείλει τη λειτουργία της και η αίτηση αναστολής δύσκολα θα γινόταν δεκτή.

Για την 21η Οκτωβρίου 2014 έχει προσδιοριστεί εξάλλου

Η συζήτηση ενώπιον του ίδιου τμήματος του ΣΤΕ της αιτήσεως ακυρώσεως της τράπεζας κατά της ίδιας αποφάσεως, έχει προσδιοριστεί για τις 21 Οκτωβρίου..
Το κύριο βάρος της αιτήσεως έπεσε στον ισχυρισμό ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου είχε εξασφαλίσει και θα μπορούσε να αυξήσει την κεφαλαιακή της επάρκεια με 5 εκατ. ευρώ, ποσό που υπολείπονταν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος για να αυξήσει τον δείκτη της σε 9%.

‘’Η ΡΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ HOME –PORT’’

Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ..’’Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ’’

«Η Ρόδος έχει αποκλειστεί από το home-port. Ότι κάνουμε, το κάνουμε με δυνάμεις δικές μας, σαν Λιμενικό .Ταμείο, και βοήθεια από πουθενά!», δήλωσε, χθες, κατηγορηματικά ο Αντιπρόεδρός του Τσαμπίκος Τσακίρης, επικρίνοντας την αδιαφορία του Υπουργείου Τουρισμού για τη Ρόδο.
Ο κ. Τσακίρης έκανε λόγο για μειωμένη κίνηση ενώ πληροφορήθηκαν ότι το Costa Classica θα μένει και ένα βράδυ στο λιμάνι , χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό πόσα δρομολόγια θα γίνουν.

Το θέμα γνωστοποίησαν και στον Υπουργό Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη διαμαρτυρόμενοι γιατί αποκλείστηκε από το γενικότερο σχεδιασμό η Ρόδος.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τους εξήγησε ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του παραπέμποντας τους στο Υπουργείο Τουρισμού αφού ο σχεδιασμός έχει γίνει από την Όλγα Κεφαλογιάννη!

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ 150 ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ

Για 7η συνεχόμενη χρονιά στην Ρόδο στο ξενοδοχείο Rodos Palace πραγματοποιείται από τις 13 μέχρι 23 Ιουλίου το Διεθνές Φεστιβάλ  Μουσικής και Θερινή Μουσική Ακαδημία με την διοργάνωση της  Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρίας «Κέδρος» - ενεργού φορέα για την ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων Ελλάδος-Ρωσίας.
Συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Πρεσβεία της Ρωσίας με συμμετέχοντες 150 διακεκριμένους μουσικούς, καθηγητές και φοιτητές από την Ελλάδα, Ρωσία, Γερμανία, Ιταλία,  Ολλανδία, Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία και άλλες χώρες του κόσμου.

Καθ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ στον χώρο εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου πραγματοποιούνται οι συναυλίες και μουσικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο για το κοινό με τους καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης.           
Μια από τις κεντρικές συναυλίες του Φεστιβάλ θα γίνει  αύριο Κυριακή 20 Ιουλίου στην οποία συμμετέχει ο  παγκόσμιας φήμης Ρώσος σολίστ πιάνου Alexander Gindin και   Έλληνας σολίστ βιολιού και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αλέξανδρος Χαλάψης ενώ τη Δευτέρα στις 21 Ιουλίου 2014 στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Ορχήστρας του Φεστιβάλ με συμμετοχή όλων των φοιτητών και σολίστ.




ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΚΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΣΥΕ.

Ομόφωνα αποφάσισε να συμμετέχει και η Ένωση Υπαλλήλων Φυλακής Κω στις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας από τη Τρίτη,που αποφάσισε το Γενικό Συνέδριο Αντιπροσώπων της Ο.Σ.Υ.Ε με αιτήματα:
1) Άμεση παροχή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο των εργαζομένων στις Φυλακές.
2) Υλοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου που αφορά την πρόσληψη 500 Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.
3) Διοικητική μεταρρύθμιση και οργανωτική ανασυγκρότηση των Καταστημάτων Κράτησης σε μια πολυκλαδική, ουσιαστική και αποτελεσματική υπηρεσία και με διευρυμένους χαρακτήρες Καταστημάτων Κράτησης.

Ειδικότερα οι κινητοποιήσεις θα γίνουν
Τρίτη 22/7/2014 - Στάση εργασίας από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00
Τετάρτη 23/7/2014 - 24ωρη Πανελλαδική Απεργία
Πέμπτη 24/7/2014 - Στάση Εργασίας από 07:00 έως 10:00 και από 15:00 έως 18:00
Παρασκευή 25/7/2014 - 24ωρη Πανελλαδική Απεργία
Τις μέρες των κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιούνται:
1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων
2) Επισκεπτήρια συνηγόρων
3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων
Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.



ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΣ ΤΗΣ ΒΙΜΕΛ ΖΗΤΑ Η ‘’ΔΙΕΣΗ’’

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ

Να συγκαλέσει άμεσα γενική συνέλευση της εταιρίας με καθορισμένα θέματα. όχι άτυπη αλλά θεσμική, καλεί τη δημοτική αρχή η δημοτική παράταξη νέων ‘’ΔΙΕΣΗ’’ ώστε να ληφθούν κοινές δεσμευτικές αποφάσεις για το μέλλον της επιχείρησης.

‘’ Η κραυγή αγωνίας των μελισσοκόμων δεν μπορεί να είναι μεταβατική ‘’. ‘’υπογραμμίζει η παράταξη ‘’ διαπίστωση που εξέφρασαν εντόνως οι ίδιοι οι μέτοχοι στην πρόσφατη (11/07/2014) άτυπη γενική συνέλευση της εταιρίας. Μια συνάντηση που δυστυχώς από μέρους των πολιτικών παριστάμενων κινήθηκε αφενός στο πλαίσιο της συναινετικής σύγχυσης, κι αφετέρου της παραπομπής του προβλήματος στις «Σεπτεμβριανές» καλένδες.

Στελέχη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, παρουσία του δημάρχου κου Νικηταρά, ισχυρίστηκαν ότι έχουν κινήσει διαδικασίες κάλυψης ενός μέρους από τα συσσωρευμένα χρέη της ΒΙΜΕΛ, μέσω του ποσού αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που αναλογεί στο δήμο, και περιμένουν την έγκριση του επιτρόπου – δίχως όμως να προσδιορίζουν έστω και κατά προσέγγιση την ημερομηνία καταβολής του ποσού, αν βέβαια αυτό εγκριθεί.

Η δε επερχόμενη δημοτική αρχή, απουσία του νεοεκλεγέντος δημάρχου κου Κυρίτση, διά αντιπροσώπου της, αρκέστηκε στην ανάγνωση μίας επιστολής καλών προθέσεων, δίχως να κάνει λόγο για το μεσοδιάστημα αυτών των μεταβατικών 45 ημερών, προσπερνώντας μάλιστα το διακαές αίτημα αυτής της περιόδου: την ανάγκη για εξεύρεση άμεσης χρηματικής ρευστότητας.

Τέλος αναφορικά με τους φόβους ακύρωσης της γιορτής του μελιού στην Αντιμάχεια, ο επικεφαλής της #δίεσης Γιάννης Ζερβός ανέφερε ότι ο δήμος και οι πολιτικές δυνάμεις του νησιού πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όχι μόνο να γίνει η γιορτή, όχι μόνο να είναι επιτυχημένη, , αλλά να πάρει ταυτόχρονα χαρακτήρα διάσωσης και ανασύνταξης.


ΕΞΙ ΣΥΡΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ

Στις 2.30 τα ξημερώματα εντοπίστηκαν σε παραλία στο Ψαλίδι της Κω ,έξι ακόμα Σύριοι μετανάστες .Πρόκειται για άνδρες που φιλοξενούνται στο Αστυνομικό τμήμα μέχρι να ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία και να αφεθούν ελεύθεροι.


ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ 3Χ3 ΓΙΑ ΤΟ 40ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ-ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΖΩΗΣ


Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 διοργανώνει η Οργάνωση βάσης Κω της ΚΝΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.
Το τουρνουά μπάσκετ, που ξεκινά σήμερα Σάββατο 19 Ιουλίου και θα κλείσει την Κυριακή 20 Ιουλίου με τους ημιτελικούς και τον τελικό, ανοίγει σειρά πολύμορφων προφεστιβαλικών εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών που θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Κω και θα κορυφωθούν με το κεντρικό φεστιβάλ το Σάββατο 30 Αυγούστου, στο Πάρκο Ξενία.
Με αυτή τη κινητοποίηση η Οργάνωση Κω της ΚΝΕ, καλεί τους νέους ‘’να οργανώσουν την αντεπίθεση για τη συνολική ρήξη και ανατροπή αυτού του συστήματος, του καπιταλιστικού, που είναι η βαθιά αιτία της δημιουργίας της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, της ακραίας μορφής αλλοτρίωσης του ανθρώπου από τον εαυτό του και την κοινωνία.
Καλεί τους νέους να πάρουν θέση στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για μια κοινωνία όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός, οι εργαζόμενοι. Να πουν όχι στους ψεύτικους παραδείσους και στη φυγή σε ατομικούς δρόμους. Να πουν όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Να παλέψουν για ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις.’’
Το τουρνουά μπάσκετ, με κεντρικό σύνθημα «Βάζουμε Τρίποντο Ζωής! Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά!», θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο μπάσκετ του 2ου Γενικού Λυκείου Κω.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΤΜΟ

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΚΩ

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Κω, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούσε το Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου, δυο ημεδαπές Ρομά ηλικίας 20 και 36 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή.
Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενες χθες το πρωί αφαίρεσαν από κατοικία ημεδαπής στη περιοχή Κονσολάτο της Πάτμου τιμαλφή εκτιμώμενης αξίας 4.000 ευρώ, 25 χρυσά αντικείμενα κυρίως κοσμήματα αξίας , ρολόγια, σταυροί, αλυσίδες, βραχιόλια, ταυτότητες χεριού, σκουλαρίκια, μια χρυσή λίρα και διάφορα άλλα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε πλοίο και διέφυγαν από το νησί.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες των νησιών που βρίσκονταν στο δρομολόγιο του πλοίου και κατά την άφιξη του στην Κω, εντοπιστήκαν οι δράστιδες και προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κω.
Από έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν θα επιστραφούν στη κάτοχο τους. ενώ οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν σήμερα στην . Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ

32ΧΡΟΝΗ ΝΕΚΡΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ‘’ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΚΑΣΑΣ ‘’

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες Πέμπτης, από την παραλία “Άγιος Γεώργιος Αρκασας” Καρπάθου, 32χρονη αλλοδαπή.
Η 32χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση για τα αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κάρπαθου


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

ΕΝΝΕΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Τη δυνατότητα να εξεταστούν από ιατρούς εννέα ειδικοτήτων θα έχουν σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή οι κάτοικοι του νησιού με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της ‘’ΓΑΛΗΝΟΣ’’ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.

Στην όλη δράση συμμετέχουν επίσης και ο Δήμος Αστυπάλαιας και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας.
Οι κάτοικοι θα εξεταστούν από

•    Καρδιολόγο
•    Παθολόγο
•    Πνευμονολόγο
•    Ορθοπεδικό
•    Οφθαλμίατρο
•    Χειρουργό
•    Ρευματολόγο
•    ΩΡΛ και
•    Παιδίατρο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΨΕΡΙΜΟ

ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ’’ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΕΡΙΜΟΥ’’ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ ΚΩ

Ημιβυθισμένο εντοπίστηκε το Α/Κ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΕΡΙΜΟΥ” στη θαλάσσια περιοχή Μύλους της Κεφάλου στη Κω, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του ‘’ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ‘’.

Μοναδικός επιβαίνοντας του σκάφους ο κυβερνήτης του, τον οποίο και περισυνέλεξαν.

Κατά τη διαδικασία ρυμούλκησης του, το Α/Κ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΕΡΙΜΟΥ” βυθίστηκε ολοσχερώς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54