Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας


ΕΡΑ - Δίκτυο Θεσσαλίας

Καρδίτσα - Τοπικές ειδήσεις - 13 Αυγούστου 2014


Στο «Διόνυσο» το Οινοποιείο της ΕΑΣ Καρδίτσας

Μετά από πολλές περιπέτειες το Οινοποιείο της υπό εκκαθάριση Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας πέρασε και επισήμως στα χέρια του Αμπελοοινικού Συνετερισμού Ν. Καρδίτσας «Διόνυσος». Έπειτα από την έγγραφη παραίτηση της ΕΑΣ Τρικάλων, τέθηκε προς εξέταση από τους εκκαθαριστές ο φάκελος του «Διόνυσου» και έγινε δεκτός. Το αντίτιμο της μίσθωσης ανέρχεται στα 7.100 ευρώ μηνιαίως για δυο χρόνια, αντίτιμο ιδιαίτερα υψηλό όπως χαρακτηρίστηκε και από τον Πρόεδρο του «Διόνυσου» κ. Φώτη Γκαζούνη, ωστόσο, όπως ανέφερε, ο «Διόνυσος» κινήθηκε με γνώμονα το συμφέρον των αμπελουργών του νομού της Καρδίτσας. Ο κ. Γκαζούνης κάλεσε τους παραγωγούς να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια του συνεταιρισμού, σημειώνοντας ότι θα διατηρηθούν όλα τα brand name που είχε καθιερώσει η ΕΑΣΚ.

Νίκος Μιχαλάκης για λίμνη Πλαστήρα: Όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης

Δήλωση για τα προβλήματα που προκύπτουν κάθε χρόνο κατά την αρδευτική περίοδο και την παροχέτευση υδάτων από τη λίμνη Πλαστήρα έκανε ο βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μιχαλάκης. Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι θα ήταν αλλιώς τα πράγματα, αν αξιοποιούνταν οι μελέτες που συντάχθηκαν με τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης και σήμερα μετουσιώνονταν σε έργα. Τότε δε θα κινδύνευε καμία παραγωγή Καρδιτσιωτών και Λαρισαίων, ούτε το οικολογικό όριο της λίμνης Πλαστήρα. Ο κ. Μιχαλάκης αναφέρεται, στη μελέτη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου για το οικολογικό όριο της λίμνης, το οποίο ουδέποτε κατοχυρώθηκε νομικά, στο σχέδιο διαχείρισης υδατικών πόρων της Καρδίτσας που συντάχθηκε το 2006, αλλά και στα αρδευτικά έργα που έπρεπε να γίνουν ή θα έπρεπε να έχουν προγραμματιστεί.

Αναζητείται απατεώνας που εξαπάτησε αντιπρόσωπο εταιρείας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος εξαπάτησε 67χρονο αντιπρόσωπο εταιρείας στην Καρδίτσα. Ο άγνωστος δράστης τηλεφώνησε στον αντιπρόσωπο και προφασιζόμενος τον ιδιοκτήτη της εταιρείας του ζήτησε να παραλάβει εξάρτημα ηλεκτρονικού υπολογιστή, έναντι χρηματικού ποσού. Ο αντιπρόσωπος κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 1.360 ευρώ σε οδηγό ταξί που δε γνώριζε την επιχειρούμενη απάτη και ο οποίος μισθώθηκε από το δράστη. Τα χρήματα παραδόθηκαν από τον οδηγό ταξί στον άγνωστο δράστη. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

31η Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα

Αρχίζει αύριο η Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα η οποία θα διαρκέσει τρεις βραδιές με δημοτική, λαϊκή-ρεμπέτικη μουσική και γλέντι αφιερωμένο στους νέους. Συμμετέχουν αρκετοί καλλιτέχνες, όπως: Λάκης Χαλκιάς, Γιώργος Αγγέλου, Δημήτρης Κοντογιάννης, Χρήστος Κιτσόπουλος, Ντένια Κουρούση, Δημήτρης Σκόνδρας, Χριστίνα Μπελμέζου, Νίκος Κουφογάζος, Ίριδα Κουφογάζου, Χρήστιος Ζίφκας, Ηρακλής Περδίκης, Αποστόλης Σακκάς. Η Γιορτή Κρασιού ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 ως Γιορτή Σταφυλιού και κρασιού Μεσενικόλα. Το 1984 με απόφαση του τότε κοινοτικού συμβουλίου καθιερώθηκε ο Γιορτή Κρασιού Μεσενικόλα, η οποία γίνεται στις μέρες του 15Αύγουστου και συνδυάζεται με το πανηγύρι της εκκλησίας του χωριού.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13/08/2014 - 14:40