Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου - Δίκτυο Ν. Αιγαίου - Δωδεκάνησα

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ   ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΗΦΟΔΩ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ
ΣΤΙΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΕ

Απόφαση «Σταθμός » του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, που αποκαλύπτει σήμερα στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα "Δημοκρατική",  ακυρώνει την επιβολή ΔΗΦΟΔΩ σε εργολαβική εταιρεία, που είχε αναλάβει το έργο της κατασκευής του λιμένα της Ακαντιάς ως αντισυνταγματικό, παρά το γεγονός ότι αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με τη συνταγματικότητα η μη του ΔΗΦΟΔΩ ,η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 14 Οκτωβρίου .

ΕΒΕΔ ..’’Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΔΗΦΟΔΩ’’

“Είκοσι χρόνια μετά τη θέσπιση του ΔΗΦΟΔΩ το 1994, με τη σημερινή του μορφή, έρχεται η πρώτη απόφαση δικαστηρίου, που κρίνει τον φόρο αντισυνταγματικό.’’επισημαίνει η διοίκηση του ΕΒΕΔ μετά την χθεσινή απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου που ακυρώνει την επιβολή Δημοτικού Φόρου σε εργολαβική εταιρεία.
‘’Η απόφαση αυτή, ’’συμπληρώνει το ΕΒΕΔ ’’ σε συνάρτηση και με τις αποφάσεις του Β’ Τμήματος του ΣτΕ που έκρινε, κατά πλειοψηφία, αντισυνταγματικό τον ΔΗΦΟΔΩ, αποτελεί δικαίωση του αγώνα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, για την κατάργησή του φόρου που αποτελεί το πιο αναχρονιστικό, παράνομο και καταναγκαστικό, μεσαιωνικού τύπου  χαράτσι, το οποίο καταπιέζει την παραγωγική - επιχειρηματική  κοινότητα καθώς και το σύνολο των πολιτών της Δωδεκανήσου.
Η απόφαση αυτή του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου δίνουν έναν πολύ σκληρό καθημερινό αγώνα επιβίωσης σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς ύφεσης και  ιστορικά χαμηλής ρευστότητας.’’υπογραμμίζει το ΕΒΕΔ Δωδεκανήσου.


ΣΕΙΣΜΟΣ 4,2 R ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 4 στην Ρόδο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου ενώ το εστιακό βάθος του υπολογίζεται στα 10χλμ., σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΙΞΙΑΣ

Οφειλόμενα τριών μηνών αλλά και δεδουλευμένα της προηγούμενης περιόδου διεκδίκησαν χθες απέχοντας για λίγες ώρες από την εργασία τους εργαζόμενες σε ξενοδοχείο της Ιξιάς

Ειδικότερα οι καμαριέρες ,οι οποίες συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο το πρωί και παρέμειναν εκεί μέχρι και το μεσημέρι ,διαμαρτυρήθηκαν στη διοίκηση η οποία και τους διαμήνυσε ότι τις επόμενες ημέρες θα τους αποδοθούν τα οφειλόμενα.

 

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ.

Την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου στηρίζει με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.
Σε συνεννόηση με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου ,το Εργατικό Κέντρο θα διαθέσει συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για την αγορά φαρμάκων, τα οποία θα αποσταλούν. στη Λωρίδα της Γάζας.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου . καλεί όλους τους εργαζόμενους της Ρόδου αλλά και τα σωματεία – μέλη του να ανταποκριθούν και να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή με την αγορά φαρμάκων από συγκεκριμένη λίστα που δημοσιοποιείται

Το υλικό μπορεί να παραδίδεται είτε στα γραφεία του Ε.Κ.Ρ, Στ. Καζούλη 30, (τηλ. 22410-24730), είτε στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, στο κτήριο της ΔΟΥ Ρόδου, στον 6ο όροφο (τηλ. 22410-38151), έως την Παρασκευή 29 Αυγούστου 9-3 μμ..

ΣΤΙΣ 29 ΚΑΙ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ‘’ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ?’’ ΑΠΟ ΤΗ ΤΕ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

‘’Ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δένεται άρρηκτα με τον αγώνα για το μεροκάματο, για την απλήρωτη εργασία, για το ασφαλιστικό, για τις συνθήκες εργασίας, δένεται  με τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, με τον αγώνα για την ανάπτυξη σε όφελος των εργαζομένων, για την αποδέσμευση από την Ε.Ε., για την μονομερή διαγραφή του χρέους,  για την λαϊκή εξουσία..’’τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Γραμματέας της Τ.Ε.Νότιας  Δωδ/σου του ΚΚΕ Τάκης Πότσος.

‘’ Το ΚΚΕ ‘’συμπλήρωσε ‘’στην προσπάθειά του να αποκαλύψει όλες αυτές τις πλευρές αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, να αποκαλύψει  την ταξική διάσταση της ανάπτυξης δηλ. ότι η ανάπτυξη ή θα είναι για το κεφάλαιο ή για την εργατική τάξη, για το ρόλο των  ιδιωτικοποιήσεων, και την ανάγκη αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων, προχωρά σε ημερίδα με τίτλο «ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;» στις 29 Αυγούστου στο Παραδείσι και στις 30 Αυγούστου στη Σορωνή.


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Εγκρίθηκε το ποσό των αποζημιώσεων , μετά από εννέα ολόκληρους μήνες και συνεχείς πιέσεις, για τους πολίτες που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς πλημμύρες στη Ρόδο.

Το Υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Στάθη Κουσουρνά, ενέκρινε το σχετικό κονδύλι το οποίο και θα αποδοθεί στους δικαιούχους.

 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ….‘’ΣΥΝΕΝΟΧΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.. ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ’’

 

‘’Ο Δήμος Κω από την 1η Σεπτεμβρίου, θα στηρίξει τη δημόσια υγεία, δημιουργώντας το δικό του δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και καλύπτοντας τα κενά στο συγκεκριμένο τομέα.

Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου, θα έχουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας οι δημότες και κυρίως αυτοί που δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας .’’επισημαίνει η παράταξη της ‘’Δύναμης Αλλαγής’’ δεσμευόμενη να συνεργαστεί με τη πολιτεία ‘’η οποία όμως πρέπει να ενισχύσει τη λειτουργία του Νοσοκομείου.’’ Παράλληλα τονίζει ότι

‘’Η κεντρική εξουσία επιχειρεί να καταστήσει συνένοχο, αν όχι πλυντήριο των δικών της ευθυνών για την κατάσταση του Νοσοκομείου, το Δήμο.

 Οι 50.000 ευρώ που θέλει, με καλή πίστη αν και με καθυστέρηση 45 μηνών, να διαθέσει η απερχόμενη δημοτική αρχή, ενδέχεται να προσκρούσουν στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πέραν του ότι είναι μια νεφελώδης διαδικασία, με αμφίβολο αποτέλεσμα. ‘’εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία της μήπως αύριο

η κυβέρνηση θα ζητήσει από το Δήμο της Κω να αναλάβει και την προμήθεια αναλώσιμων για το νοσοκομείο; Γιατί και εκεί υπάρχει πρόβλημα.

 ‘’Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτή τη λογική.’’ διαβεβαιώνει η νεοεκλεγείσα δημοτική παράταξη του δήμου Κω με επικεφαλής το Γιώργο Κυρίτση.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

 

  Λόγω βλάβης σε υπόγειο καλώδιο γραμμής Μέσης Τάσης του Δικτύου στο νησί της Κω, ενδεχομένως να συνεχιστούν τα προβλήματα διακοπών ηλεκτροδότησης στις περιοχές Λάμπη, Ψαλίδι, Πλατάνι, Σύμπετρο και σε τμήμα του κέντρου της πόλεως.
Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται, με στόχο την αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατόν


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ 65 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΣΑΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

Άλλη μια επιχείρηση διάσωσης μεταναστών σημειώθηκε σήμερα το πρωί, ανοικτά της Σάμου και του Αγαθονησίου.
Οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος προχώρησαν στον εντοπισμό και τη διάσωση 65 συνολικά μεταναστών, οι οποίοι ...επέβαιναν σε φουσκωτές λέμβους και ορισμένοι κινδύνευσαν να χάσουν τη ζωή τους.
Αρχικά εντοπίστηκε ένα φουσκωτό στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Πράσσο Σάμου. Σ’αυτό επέβαιναν 31 μετανάστες, οι οποίοι στη θέα του πλωτού του λιμενικού, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, έσκισαν τη λέμβο. Περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο Βαθύ.
Στη συνέχεια, μία δεύτερη λέμβος εντοπίστηκε 2,5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Αγαθονησίου, στην οποία επέβαιναν, 34 πρόσφυγες
Όταν οι άνδρες του Λιμενικού προσέγγισαν την συγκεκριμένη περιοχή, αντιλήφθηκαν πως η φουσκωτή βάρκα ήταν ήδη σκισμένη και έβαζε νερά, με αποτέλεσμα ορισμένοι από τους μετανάστες να έχουν ήδη πέσει στη θάλασσα. Όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στον λιμενικό σταθμό του Αγαθονησίου...



Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14/08/2014 - 21:57