Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου - Δίκτυο Ν. Αιγαίου - Δωδεκάνησα

20 κιβώτια με γάντια, μάσκες, γάζες παρέδωσε ο φαρμακευτικός σύλλογος Δωδεκανήσου στο λιμενικό σώμα-θα διανεμηθούν σε πλωτά και λιμενικές υπηρεσίες. Oμονός σύλλογος στην Ελλάδα που δέχεται συνταγές ασφαλισμένων του λιμενικού επί πιστώσει

Φαρμακευτικό υλικό για τη προστασία των στελεχών της Ένωσης προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου παρέδωσε σήμερα Τρίτη 26 Αυγούστου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, κατόπιν αιτήματος της Ένωσης.
Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν 20 κιβώτια με γάντια, μάσκες, γάζες, χάπια ναυτίας καθώς και συσκευασίες με οινόπνευμα και αντισηπτικό υγρό.
Η ποσότητα του φαρμακευτικού υλικού θα διανεμηθεί σε συνολικά 20 υπηρεσίες -Πλωτά και Λιμενικά καταστήματα- συνολικής δύναμης 340 ατόμων.
Η χορηγία του φαρμακευτικού υλικού γίνεται στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου με το Λιμενικό Σώμα και της συνεχούς υποστήριξης των Υπηρεσιών και του προσωπικού του νομού Δωδεκανήσου.
Στη συνάντηση τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός πως ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου είναι ο μόνος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανά την Ελλάδα ο οποίος δέχεται να εκτελούνται οι συνταγές των ασφαλισμένων του Λιμενικού σώματος επί πιστώσει, διευκολύνοντας έτσι τα μέγιστα τη φαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα.

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ‘’ ΛΥΘΕΙ’’ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ

Σήμερα Τρίτη ολοκληρώνονται οι εργασίες της Διημερίδας με θέμα: «Ακτοπλοϊκή Σύνδεση στο Βόρειο Αιγαίο», που πραγματοποιείται στην Συνεδριακή Αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου Νίκου Ζωίδη, πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου του Πασόκ, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Μ.Βαρβιτσιώτη.

Μία διημερίδα που βαρύνει τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού της Γ.Γ.με πίστωση 4.000 ε ,βαρύνει κατ’επέκταση τους φορολογούμενους, που πληρώνουμε για να λυθεί επικοινωνιακά και μόνο το πρόβλημα της Ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας που ολοένα και διογκώνεται.

Μια διημερίδα που απασχόλησε στελέχη της Γενικής Γραμματείας του περίφημου τμήματος των’’ άγονων γραμμών ‘’ ,για να προβληθούν φυσικά τα πολιτικά πρόσωπα και όχι για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα της ενδονησιωτικής επικοινωνίας.



ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Δ.ΓΑΚΗΣ

‘’ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ’’

Την ανάγκη δημιουργίας κέντρου προσωρινής φιλοξενίας παράνομα εισερχόμενων μεταναστών στην περιοχή μας επανέλαβε για άλλη μια φορά, σε χθεσινές δηλώσεις του, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι βρίσκεται σε έξαρση το κύμα μετανάστευσης που πλημμυρίζει τα νησιά μας υπενθυμίζοντας την εδώ και χρόνια εκφρασμένη θέση περί δημιουργίας χώρων πρώτης υποδοχής.
Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το νησί της Λέρου που, όπως είπε, αυτή τη στιγμή, τα πράγματα είναι σε εκρηκτική κατάσταση, ενώ για τον Δήμαρχο σημείωσε ότι είναι «απών από τα πράγματα», και οι εθελοντές και οι λιμενικοί υπερβάλουν εαυτούς για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις, την ίδια στιγμή που άνθρωποι βρίσκονται στοιβαγμένοι στις αυλές και τα κάγκελα και προσπαθούν να επιβιώσουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία προσβλητική εικόνα για τη χώρα μας.
Ο κ. Γάκης, επανέλαβε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι κρατούμενοι και δεν μπορούν να στεγάζονται στα κρατητήρια, αφού είναι οικονομικοί μετανάστες και ψάχνουν να βρουν λύση για τη ζωή τους .



ΤΑ ‘’.. ΕΛΙΤΟΠΑΙΔΑ..’’


Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη, τις προηγούμενες μέρες, της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, στα Δωδεκάνησα αλλά, όπως είπε, έφθασε μόνο μέχρι το πρώτο νησί, την Πάτμο.
«Φαίνεται φοβήθηκε από εκεί και μετά», σημείωσε « και μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ξέχασε αυτά που υποσχέθηκε «και φρόντισε να ικανοποιήσει μόνο την ελιτίστικη συμπεριφορά του, τα δύο…ελιτόπαιδα της πολιτικής ζωής, έφθασαν μέχρι εκεί όπου θα αναγνωρίζονταν η παρουσία τους, που θα έρχονταν σε επαφή με τη διεθνή ελίτ που κυκλοφορεί στην Πάτμο και από εκεί και μετά τα περί συζητήσεων επίλυσης προβλημάτων ήταν για τα μάτια του κόσμου», τόνισε καταγγέλλοντας αυτή την τακτική.
‘’Δεν μπορεί σήμερα η Υπουργός να αφήνει τα μικρά καταλύματα στην τύχη τους ή να μην λαμβάνει μέτρα για τις επιπτώσεις από το κλείσιμο των ρωσικών πρακτορείων, αλλά ούτε και ο Υπουργός Ναυτιλίας να μην αντιμετωπίζει το μεγάλο θέμα της μετανάστευσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γάκης.

ΑΝΕΛ ΡΟΔΟΥ ..ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΠΛΗΓΜΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

Το ενδεχόμενο της εφαρμογής της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου πρόκειται να αποτελέσει ισχυρότατο πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες.. δηλώνει η συντονιστική επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Ρόδου θεωρώντας ως τετελεσμένο γεγονός τη συναίνεση του υπουργείου Οικονομικών στην κατάργηση του μειωμένου φόρου, έπειτα από συζητήσεις με την Τρόικα.

‘’Το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, συγκριτικά με την υπόλοιπη Χώρα, το οποίο χρονολογείται από τη Συνθήκη της προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, λειτουργεί αντισταθμιστικά απέναντι στο εξαιρετικά υψηλό κόστος μεταφοράς προϊόντων και υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ως μια προνομιακή ρύθμιση’’ ,επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ εμμένοντας στη διατήρηση του καθεστώτος των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά.



ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. .’’ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΟΤΑΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ’’

Για μια άνευ ουσίας για τον Ροδιακό λαό αντιπαράθεση των δημοτικών παρατάξεων κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος ,επικεφαλής της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης ’’Τάκης Πότσος, με αφορμή την απουσία τους από την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου.

‘’Την ίδια στιγμή που επιδεινώνονται ραγδαία οι συνθήκες ζωής των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής επίθεσης της Κυβέρνησης και της Ε.Ε., συνεχίζεται η   χωρίς ουσία αντιπαράθεση..’’επισημαίνει ο κ. Πότσος αντιπαραβάλλοντας τα

πραγματικά και οξυμένα λαϊκά προβλήματα , που είναι οι ασήκωτοι φόροι, τα τέλη , τα πρόστιμα, τα τροφεία , οι ιδιωτικοποιήσεις σε υπηρεσίες και ακίνητη περιουσία, η έλλειψη χρηματοδότησης σε τομείς λειτουργιών του δήμου.



Μ.ΚΟΝΣΟΛΑΣ.. ’’ΕΝΙΑΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ

Την αντίθεσή του στην οποιαδήποτε πρόθεση κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στην αύξηση των συντελεστών σε υπηρεσίες που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό, όπως οι υπηρεσίες των ξενοδοχειακών καταλυμάτων και της εστίασης, εκφράζει με ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών και αφορμή τους σχεδιασμούς για την θέσπιση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ ο βουλευτής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας.
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι στον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ δεν μπορούν να ενταχθούν φάρμακα και είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης αφού κάτι τέτοιο θα συνδεθεί με ανατιμήσεις και αυξήσεις τιμών.
Αντίθετα, προσθέτει, σε ένα ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 18 ή 19% θα μπορούσαν να ενταχθούν κλάδοι και υπηρεσίες όπως η οικοδομή, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ευεργετικό για την επανεκκίνηση του συγκεκριμένου κλάδου.
Οκ. Κόνσολας θέτει, επίσης, και ζήτημα αλλαγών στην κοινοτική οδηγία που ρυθμίζει ζητήματα ΦΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα, να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους και τους ρυθμούς ανάπτυξης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΤΗ Γ .ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ

Επιστολή στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αλλά και στον ίδιο τον Υπουργό Οικονομικών, απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Κω με αφορμή τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ζητώντας

*Την εφαρμογή του άρθρου 5 του Ν. 4223/2013, βάσει του οποίου απαλλάσσονται του συμπληρωματικού φόρου τα ακίνητα των νομικών προσώπων που ιδιο χρησιμοποιούνται ως ξενοδοχεία. Στις αποσταλθείσες πράξεις προσδιορισμού τους επιβάλλεται κατά παράβαση του νόμου και συμπληρωματικός φόρος.

* Να αντιμετωπίζονται και τα ξενοδοχειακά ακίνητα που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα, όπως και οι υπόλοιπες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα. Αυτή η εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου, αντιμετωπίζει τα ξενοδοχεία φυσικών προσώπων ως κατοικίες, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και να οδηγεί τις επιχειρήσεις σε φορολογικό μαρασμό και απαξίωση καθώς σε πολλές περιπτώσεις ο φόρος που προκύπτει ξεπερνάει τα ετήσια έσοδά των ξενοδοχείων!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΜΗ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙ

Δύο διακινητές και τέσσερις   μετανάστες εντοπίστηκαν βραδινές ώρες χθες Δευτέρας , από άνδρες της Λιμενικής Αρχής Σύμης.
Συγκεκριμένα,  σκάφος του FRONTEX στο οποίο επέβαιναν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σύμης, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισε ύποπτο ξύλινο σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σύμης κοντά στη περιοχή «ΠΕΔΙ».
Ύστερα από έλεγχο συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί φερόμενοι ως διακινητές οι οποίοι μετέφεραν τέσσερις μετανάστες.
Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σύμης, ενώ το  ξύλινο σκάφος μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Σύμης όπου παρατηρήθηκε εισροή υδάτων λόγω κακής κατάστασης και πιθανού ρήγματος στα ύφαλα.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ

Εμπλοκή σημειώνεται με την ορκωμοσία του δημάρχου Μεγίστης Παύλου Πανηγύρη που εξακολουθεί να τελεί σε αργία.
Η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να ενημερωθεί εάν ο εκλεγείς Δήμαρχος Παύλος Πανηγύρης, που βρίσκεται σε κατάσταση αργίας, μπορεί να ορκιστεί και στην συγκεκριμένη περίπτωση που δεν έχει εγκατασταθεί η νέα δημοτική αρχή και δεν έχει οριστεί αντιδήμαρχος, αν ο ίδιος μπορεί να αποστείλει την πρόσκληση για ορκωμοσία


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

ΑΛΛΟΥΣ 46 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΕΣΩΣΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι μεταναστών προχώρησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, Δευτέρα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Αγαθονησίου.
Συγκεκριμένα πλωτό περιπολικό σκάφος κατευθύνθηκε στη περιοχή όπου εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με δεκάδες επιβαίνοντες .οι οποίοι μόλις είδαν το σκάφος του λιμενικού . κατέστρεψαν το φουσκωτό και έπεσαν στην θάλασσα.
Το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού σκάφους, διέσωσε τους μετανάστες και τους μετέφερε στη Πάτμο.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54