Ειδήσεις από την ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ

Προβλήματα στις μετακινήσεις, στα δίκτυα του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, ενώ φωτιά ξέσπασε στη Σκιάθο: Άνοιξαν οι ουρανοί χθες το πρωί στο Βόλο, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία της πόλης και μάλιστα σε ώρα αιχμής. Η νεροποντή που ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ευτυχώς διήρκησε λιγότερο από μία ώρα, μετέτρεψε τους δρόμους, ακόμη και κεντρικούς, σε ορμητικούς χείμαρρους, ενώ οι κεραυνοί προκάλεσαν προβλήματα στα δίκτυα του ΟΤΕ και της ΔΕΗ. Στη Σκιάθο μάλιστα πτώση κεραυνού, προκάλεσε πυρκαγιά, που όμως τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο.
Με τις πρώτες σταγόνες της βροχής, στους δρόμους βρέθηκαν συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ κλήσεις προκειμένου να προχωρήσει σε απαντλήσεις υδάτων και κοπή ενός δέντρου, δέχθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.
«Βάρκα»… χρειαζόταν κάποιος χθες το πρωί για να μπορέσει να κυκλοφορήσει στους δρόμους της πόλης. Ο μεγάλος και ξαφνικός όγκος της βροχής, δεν μπόρεσε να απορροφηθεί από τα φρεάτια ομβρίων, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, οι δρόμοι να πλημμυρίσουν και να μετατραπούν σε ορμητικούς χείμαρρους. Τα νερά της βροχής έφθαναν μέχρι το ύψος των πεζοδρομίων, σε αρκετές συνοικίες του Βόλου, με αποτέλεσμα οι πεζοί να χρειάζεται να βουτήξουν στα νερά μέχρι τον αστράγαλο, προκειμένου να διασχίσουν το οδόστρωμα.
Στη συνοικία της Νεάπολης, στη Γρηγορίου Λαμπράκη, μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου, στην 2ας Νοεμβρίου στο ύψος του πρώην Κλαουδάτου και στη Λαρίσης, αλλά και στην περιοχή της Αγριάς, εντοπίστηκαν τα πιο σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.
Συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της ΔΕΥΑΜΒ, προχωρούσαν σε διαρκείς αποφράξεις των φρεατίων, ενώ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, δέχθηκε δέκα κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από διάφορα σημεία στην πόλη.
Ευτυχώς, η νεροποντή διήρκησε λιγότερο από μία ώρα και με το που σταμάτησε τα νερά γρήγορα απορροφήθηκαν από τα φρεάτια.

Εργολαβία και καθαρισμοί: Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας και πολιτικής προστασίας, Δημ. Καντόλα, τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση ήταν μικρά. Οπως σημείωσε, τα αποφρακτικά που βγήκαν στους δρόμους περιόρισαν τα προβλήματα, ενώ στην αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων βοήθησε και ο καθαρισμός του Ξηριά.
Ακόμη ανέφερε ότι συνεργεία προχώρησαν στον καθαρισμό του χείμαρρου, εν αναμονή των έντονων καιρικών φαινομένων. «Μαζέψαμε τρία φορτηγά με μπάζα, σκουπίδια και άχρηστα υλικά, ακόμη και καναπέδες από την κοίτη του χείμαρρου!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καντόλας.
Στην Αγριά, αποφρακτικό μηχάνημα, επενέβη σε δέκα περιπτώσεις, ενώ σήμερα, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιο Παπαευσταθίου, πρόκειται να προχωρήσει σε αποφράξεις και σε άλλα φρεάτια της περιοχής.
Ωστόσο, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, χρειάζονται εργολαβίες. «Είναι κρίμα περιοχές δίπλα από τη θάλασσα, να πλημμυρίζουν από βροχές», είπε ο κ. Καντόλας, εντοπίζοντας το πρόβλημα στη διατομή των αγωγών ομβρίων. Οπως είπε ο ίδιος θα συγκαλέσει σύσκεψη για τη δρομολόγηση εργολαβίας προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και τα νερά να διοχετεύονται στη θάλασσα χωρίς να «πνίγονται» ολόκληρες περιοχές κάθε φορά που βρέχει.

Προβλήματα σε ΟΤΕ και ΔΕΗ: Οι κεραυνοί προκάλεσαν προβλήματα και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες. Οι γραμμές του ΟΤΕ νέκρωσαν λόγω βλαβών στο δίκτυο. Μικροπροβλήματα καταγράφτηκαν και στο δίκτυο της ΔΕΗ. Χωρίς ρεύμα έμειναν για περίπου μία ώρα τα χωριά, Κανάλια, Κεραμίδι και Βένετο, λόγω πτώσης μιας ασφάλειας που όμως αποκαταστάθηκε σύντομα. Το μεσημέρι, χωρίς ρεύμα έμεινε ο Πτελεός, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού.

Φωτιά στη Σκιάθο: Πιθανότατα πτώση κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά σε δασική περιοχή δίπλα από το Μανδράκι, στη Σκιάθο. Η φωτιά ξέσπασε στις 12:30 χθες το μεσημέρι, ωστόσο, η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δήμου Σκιάθου, είχαν ως αποτέλεσμα τον έγκαιρο περιορισμό και έλεγχό της.

Βροχές έως το Σάββατο: Με συννεφιές, βροχές, μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά και θερμοκρασία που δεν θα ξεπεράσει τους 28ο C θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και το Σάββατο. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Κυριακή το πρωί.

Κλήση για να παραλάβουν τις απολύσεις τους Από το Υπουργείο Οικονομικών στις καθαρίστριες ενώ παραμένει η εκκρεμοδικία: Κλήση… να παραλάβουν τις απολύσεις τους από τις υπηρεσίες τους, έλαβαν οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στο Βόλο. Οι ίδιες δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους και δεν πρόκειται να παραλάβουν κανένα χαρτί.
Οι απολύσεις ξεκίνησαν από παραμονή Δεκαπενταύγουστου όταν άρχισαν σταδιακά να ενημερώνονται οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες να παραλάβουν τα χαρτιά της απόλυσης. Οι καθαρίστριες οι περισσότερες με μέσο όρο ηλικίας τα 50 χρόνια ήταν ενταγμένες στο προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών και απασχολούνταν με σύμβαση αορίστου χρόνου αλλά με 4ωρη και πεντάωρη απασχόληση.
Ολα αυτά ενώ οι απολύσεις των καθαριστριών έχουν κριθεί παράνομες με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών από το Μάιο και ενώ αναμένεται η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε το ΥΠ.ΟΙΚ. από τον Αρειο Πάγο στις 23 Σεπτεμβρίου.
Οι καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. έχουν συμπληρώσει 3,5 μήνες καθιστικής διαμαρτυρίας για αυτό και κάνουν λόγο για «μια νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων καθαριστριών!».
«Συναδέλφισσες ειδοποιούνται να παραλάβουν τα χαρτιά της απόλυσης από τις υπηρεσίες τους. Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο. Οι απολύσεις των καθαριστριών έχουν κριθεί παράνομες με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 12 Μάιου 2014. Και αναμένουμε την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών από τον Άρειο Πάγο στις 23 Σεπτεμβρίου 2014. Γιατί τόση πρεμούρα; Ο πανικός τους δεν μπορεί να κρυφτεί» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση - καταγγελία των καθαριστριών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα καθαρίστριες παραλαμβάνουν κλητεύσεις από την Αστυνομία σύμφωνα με τις οποίες καλούνται στη ΓΑΔΑ να καταθέσουν διά υπόθεσίν τους. Πρόκειται για τα γεγονότα της 10ης Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών όπου οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες ήρθαν αντιμέτωπες με τα ΜΑΤ.
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της «εξύβρισης κατά συρροή» και «απόπειρας διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού

Συγνώμη από τον Αχιλλέα Μπέο: Δημοσίως παραδέχθηκε το λάθος του ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, για το κόστος του φαγητού που προσφέρει ο Δήμος στους αστέγους του Ξενώνα αλλά και στους ενταγμένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ο κ. Μπέος είχε ισχυριστεί σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην TRT ότι η κάθε μερίδα κοστίζει περίπου 15 ευρώ, ενώ από έρευνα αγοράς διαπιστώνεται ότι το κόστος δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 3 ευρώ. Ο ίδιος φέρεται να άφησε αιχμές ότι η δημοτική αρχή είχε στήσει «μπίζνα» με τις προμήθειες του φαγητού, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην αρμοδίου αντιδημάρχου, Απ. Παντσά, ο οποίος μάλιστα απείλησε να προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
Χθες, με δήλωσή του ο κ. Μπέος, δήλωσε τη λύπη του, γιατί έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο τύπου αναφέρονται τα εξής:«Ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος αναφορικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την κοστολόγηση των μερίδων φαγητού που διατίθενται σε αστέγους, δηλώνει τη λύπη του γιατί έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης.
Υπογραμμίζει δε ότι, κατά πάγια τακτική του, δεν αναφέρθηκε σε πρόσωπα, αλλά σχολίασε πρακτικές και συμπεριφορές, αφού δεν λειτουργεί στη βάση προσωπικών και διχαστικών αντιπαραθέσεων, αλλά με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της πόλης».
Οπως διαπιστώθηκε, το κόστος κάθε μερίδας φαγητού σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε στις 15 Απριλίου 2014 ο Δήμος με την εταιρεία «Α. Χούτος, επισιτιστικές επιχειρήσεις Α.Ε.», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ανέρχεται στα 2,98 ευρώ. Η σύμβαση αφορά σε 47.728 γεύματα για 157 άτομα και για χρονική διάρκεια 304 ημερών.
Μάλιστα ο κ. Παντσάς χαρακτήρισε το νέο Δήμαρχο ψεύτη και κοινό συκοφάντη και τον προκάλεσε απλώς να ζητήσει τη σύμβαση από το Τμήμα Προμηθειών για να διαπιστώσει την αλήθεια.

Αντί για νηπιαγωγεία, χώρος πάρκινγκ!  - Αντιδρά η Σούλα Μπαρτζιώκα στην προοπτική αξιοποίησης του οικοπέδου του Νοσοκομείου στην Ογλ ως χώρου στάθμευσης: Μπαράζ αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και του Διοικητή του Αχιλλοπουλείου, Κων. Καραμπάτσα, για την αξιοποίηση δύο ακινήτων του νοσοκομείου προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης.
Μετά τη ΛΑΣ που προτείνει την αξιοποίηση των οικοπέδων για την ανέγερση σχολείων και φοιτητικής εστίας, για το θέμα παρεμβαίνει και η πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βόλου, Σούλα Μπαρτζιώκα, επικαλούμενη σχεδιασμό που υπάρχει για το οικόπεδο της Ογλ, με στόχο τη φιλοξενία νηπιαγωγείων.
Σε έγγραφη δήλωσή της η κ. Μπαρτζιώκα υπογραμμίζει ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας απαιτεί σχέδιο με βάση τις κοινωνικές και αναπτυξιακές ανάγκες και προτεραιότητες της πόλης και δεν μπορεί να υποτάσσεται ούτε σε ευκαιριακές επικοινωνιακές σκοπιμότητες, ούτε σε ξεπερασμένα ιδεολογήματα περί του Δήμου - επιχειρηματία
Οπως τονίζει χρειάζεται μεγάλη ευαισθησία και κοινωνική και επιστημονική διαβούλευση, όταν πρόκειται για παρέμβαση στο αστικό τοπίο, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, και μάλιστα σε ακίνητο όπου υπάρχει ένα από τα τελευταία εναπομείναντα νεοκλασικά του Βόλου, όπως και το ιστορικό καφενείο «Η Συνάντησις». Ιδίως δε σε ό,τι αφορά το οικόπεδο της Ογλ, υπογραμμίζει ότι και στο παρελθόν υπήρχαν ανάλογες σκέψεις, ωστόσο, ο σχεδιασμός που υπάρχει, προβλέπει την αξιοποίηση του οικοπέδου αυτού για την ανέγερση διδακτηρίων που θα στεγάσουν Νηπιαγωγεία. «Η νέα Δημοτική Αρχή φαίνεται πως αγνοεί ότι τα τρία παρακείμενα νηπιαγωγεία (19ο, 29ο, 18ο) αναζητούν κατάλληλο χώρο λειτουργίας, καθώς στεγάζονται σε περιορισμένο χώρο, προαυλίζονται μαζί με τα Δημοτικά με τα οποία συστεγάζονται, ενώ θερμαίνονται με κλιματιστικά», αναφέρει η κ. Μπαρτζιώκα, ζητώντας την παραχώρηση του οικοπέδου στο Δήμου με τη μέθοδο της ανταλλαγής, όπως έγινε πρόσφατα και με το ακίνητο επί της οδού Κασσαβέτη για τη δημιουργία πρότυπου Κέντρου Παιδιού.

Παρέμβαση ΤΕΕ για τα «δόντια» προς την περιφέρεια Θεσσαλίας: Πρωτοβουλία για τη σύγκληση σύσκεψης υπό τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ανέλαβε για το θέμα της μετατόπισης των πεσσών του ρωμαϊκού υδραγωγείου στις Νέες Παγασές, δηλαδή τα γνωστά «δόντια», μετά το ατύχημα με τραυματία 25χρονο Βολιώτη την Κυριακή, 24 Αυγούστου, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας.
Μετά την χθεσινοβραδινή συνεδρίασή της αποφασίστηκε και η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα απέστειλε χθες επιστολή στον Περιφερειάρχη, ζητώντας την πραγματοποίηση σύσκεψης με θέμα την απομάκρυνση των πεσσών.
Οπως σημειώνει στην επιστολή της, τοτελευταίο χρονικό διάστημα απασχολεί έντονα την κοινή γνώμη της Μαγνησίας, το θέμα των συνεχών τροχαίων ατυχημάτων στην θέση «Δόντια» των Νέων Παγασών, δίπλα από το αρχαίο θέατρο Δημητριάδος και ειδικότερα στην Εθνική Οδό Βόλου - Αλμυρού.
Η κ. Καπούλα εξηγεί ότι στο: «Στο συγκεκριμένο σημείο, έμπροσθεν των αρχαίων «Ρωμαϊκών Λουτρών» υπάρχει πεσσός, με συνέπεια να περιορίζει σημαντικά το πλάτος του οδοστρώματος, γεγονός που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους στην Εθνική Οδό.
Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, ζητούμε από την πλευρά σας, να συγκαλέσετε ειδική σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου, της Αρχαιολογίας, του ΤΕΕ και όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς το θέμα και να βρεθεί άμεσα η λύση του προβλήματος» συμπληρώνει η κ. Καπούλα. Να σημειωθεί ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε και στην αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη και την προϊσταμένη στη Ι’ Γ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Αργυρούλα Δουλγέρη – Ιντσεσίλογλου.

Συλλογή σχολικών ειδών για τους άπορους μαθητές από τη Μητρόπολη Δημητριάδος - Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος στρέφει την προσοχή της στις οικογένειες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα σχολικά είδη για τα παιδιά του: Για το λόγο αυτό, απευθύνει έκκληση προς όλους να συνδράμουν στην προσπάθεια συλλογής των σχολικών ειδών, προκειμένου ν’ αποφευχθούν τυχόν διακρίσεις ή ελλείψεις που πληγώνουν τις τρυφερές παιδικές ψυχές.
Πρόκειται για είδη όπως, τσάντες, κασετίνες, μαρκαδόροι, τετράδια, μολύβια, στυλό, ξυλομπογιές, γόμες, ξύστρες, σχολικά ψαλίδια, χρωματιστές πλαστελίνες κ. άλ., τα οποία θα συγκεντρώνονται στους Ιερούς Ναούς και στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή), όπου με την ευθύνη του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογενείας θα ταξινομηθούν και θα προσφερθούν στα παιδιά των απόρων οικογενειών.

Δημαιρεσίες στο Βόλο την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί - ην ερχόμενη Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι δημαιρεσίες στο Βόλο: Θα εκλεγούν τα μέλη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Επίσης θα διεξαχθεί και η εκλογή αντιπροσώπων μελών του δημοτικού συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θεσσαλίας. Οι δημαιρεσίες θα γίνουν στο Δημαρχείο Βόλου, στις δέκα το πρωί

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου για την αδειοδότηση του Υδατοδρομίου Βόλου: Ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση θα προκηρυχθεί στους επόμενους τρεις μήνες και οι πρώτες πτήσεις με την ανάδειξη του αναδόχου να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2015.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου έγινε ενημέρωση για την πορεία του έργου, παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Εταιρειών Hellenic Seaplanes S.A. και Ελληνικά Υδατοδρόμια, οι οποίες και ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν την εκμετάλλευση του Υδατοδρομίου.
Οπως επισημάνθηκε, στο Διοικητικό Συμβούλιο ο τεχνικός φάκελος του έργου είναι πλήρης, ωστόσο η προσέγγιση για το θέμα της εταιρείας ασφάλειας του Υδατοδρομίου από τις δύο ενδιαφερόμενες εταιρείες ήταν διαφορετική, ζήτημα που πρέπει ο ΟΛΒ να εξετάσει.
Συγκεκριμένα η Hellenic Sea planes, η οποία προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να καταθέσει τον τεχνικό φάκελο του έργου λειτουργώντας ως τεχνικός σύμβουλος, υποστήριξε ότι η εταιρεία ασφαλείας μπορεί να οριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι να διενεργηθεί ο διαγωνισμός και να αναλάβει η ανάδοχος την εκμετάλλευση του Υδατοδρομίου. Ωστόσο τα Ελληνικά Υδατοδρόμια ισχυρίστηκαν ότι την ασφάλεια πρέπει να αναλάβει εταιρεία που θα προκύψει από το διαγωνισμό. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes S.A. Νικόλας Χαραλάμπους, ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Ασσαριώτης και ο περιφερειακός διευθυντής Σταύρος Μόρφης, ο πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, Αναστάσιος Γκόβας και ο υπεύθυνος Υδατοδρομίων Πολυχρόνης Ροντογιάννης.

Τέλος Σεπτεμβρίου η μεταφορά προσωπικού από το ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ για τις παροχές των ασφαλισμένων: Εκπνέει» τέλος του μήνα η απόφαση για την επαναλειτουργία των Παροχών στο πλαίσιο του ΙΚΑ. Προβληματισμός στο προσωπικό με το ράβε - ξήλωνε σε μία υπηρεσία που έρχεται καθημερινά σε συναλλαγή με τους πολίτες.
Τον προηγούμενο Απρίλιο οι υπάλληλοι των Παροχών του ΙΚΑ στο Βόλο είχαν τεθεί για ένα μήνα σε διαθεσιμότητα με αποτέλεσμα τόσο το προσωπικό να απορυθμιστεί όσο και οι ασφαλισμένοι να ταλαιπωρηθούν. Μόλις έληξε η διαθεσιμότητα με νέα απόφαση οι υπάλληλοι επανήλθαν στις παροχές μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να μεταφερθούν στον ΕΟΠΥΥ. Μια μέρα όμως πριν την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης, ο ΕΟΠΥΥ με επιστολή του παρακαλούσε το ΙΚΑ να κρατήσει τους υπαλλήλους που είχε υποδεχτεί, το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΙΚΑ συμφώνησε τελικά με την πρόταση του ΕΟΠΥΥ και χθες υπέγραψε τις αποσπάσεις των πρώην υπαλλήλων του ΙΚΑ, νυν ΕΟΠΥΥ, στο ΙΚΑ πίσω μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Αυτό ωστόσο έχει ως αποτέλεσμα οι υπάλληλοι του Τμήματος Παροχών στο ΙΚΑ Βόλου να έχουν γίνει κυριολεκτικά «μπαλάκι» μεταξύ ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ ενώ τώρα εμφανίζονται ουσιαστικά ως «αποσπασμένοι» στο ΙΚΑ το οποίο έχουν υπηρετήσει για 20 χρόνια και πλέον ο καθένας.
Τέλος Σεπτεμβρίου θα κληθούν και πάλι να αλλάξουν υπηρεσία πηγαίνοντας στον νέο ΕΟΠΥΥ, όπου μεταφέρονται πλέον οι παροχές ως αρμοδιότητα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων φαίνεται ότι έχει πληρώσει το τελευταίο διάστημα «σημαντικό τίμημα» στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας και κινητικότητας στο πλαίσιο συγχωνεύσεων και ένταξης σε άλλο θεσμικό πλαίσιο.
Ετσι και η περιφερειακή υπηρεσία του ΟΠΑΔ στο Βόλο καταργήθηκε και οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες που ασκούσε μεταφέρθηκαν στις υπηρεσίες του ΙΚΑ όπως και το προσωπικό του ΟΠΑΔ φυσικά.
Το σύνολο του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) προσωπικού του ΟΠΑΔ τέθηκε αυτοδικαίως για ένα μήνα σε διαθεσιμότητα και μετά τη λήξη της επέστρεψε και εντάχθηκε σε οργανικές θέσεις που δημιουργήθηκαν για το σκοπό αυτό στο ΙΚΑ, με την ίδια εργασιακή σχέση, κλάδο ή ειδικότητα, βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο.

Άγρια λεηλασία στο δάσος της Κερασιάς - Κόβουν δέντρα ακόμη και από τα πιο απόκρημνα σημεία: «Λεηλάτησαν» και πάλι ολόκληρη περιοχή στην Άνω Κερασιά. Η λαθραία υλοτόμηση αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για το δάσος στην περιοχή καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταστρέφεται με αυτόν τον «απάνθρωπο» τρόπο ένας χώρος πρασίνου.
Το τοπικό συμβούλιο της Κερασιάς επανειλημμένως έχει θέσει το θέμα υπογραμμίζοντας ότι το δάσος στην Άνω Κερασιά κινδυνεύει με αφανισμό εξαιτίας της παράνομης υλοτόμησης.
Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις τα τρία τελευταία χρόνια καθώς η κρίση ανάγκασε πολλούς να κόβουν ξύλα για οικιακές ανάγκες, αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτοί. Όπως καταγγέλλει το Τοπικό Συμβούλιο υπάρχουν και έμποροι που ανεβοκατεβαίνουν στα βουνά χωρίς καμία άδεια και λεηλατούν κυριολεκτικά τα δάση καθώς υλοτομούν χωρίς έλεος και όχι μόνο. Κόβουν δέντρα όπως αμυγδαλιές ακόμη και μέσα από χωράφια ακαλλιέργητα.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54