Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Έβρου για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ: Μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, θα αναχωρήσει αύριο το πρωί το λεωφορείο που ναύλωσε το Εργατικό Κέντρο για να εξυπηρετήσει τη μετακίνηση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στο μεγάλο κοινωνικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει στις 6 το απόγευμα. «Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, να συστρατευτούμε στον κοινό αγώνα για εργασία, δημοκρατικά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη», αναφέρεται στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου.

Η ΠΑΣΥ Έβρου στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη: Στις 12 αύριο το μεσημέρι θα αναχωρήσει μπροστά από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης το λεωφορείο που ναύλωσε η ΠΑΣΥ Έβρου για τη μετακίνηση των μικρομεσαίων αγροτών που θέλουν να δώσουν το “παρών” στην αυριανή συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. «Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια που θέλουν να μας αφανίσουν», τονίζει σε ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.
 
Στην 79η ΔΕΘ θα συμμετέχει η Περιφέρεια ΑΜΘ: Με δικό της περίπτερο θα συμμετέχει και φέτος στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στοχεύοντας στην ανάδειξη πρωτοπόρων επιχειρήσεων στον τομέα των νέων τεχνολογιών και του εξοπλισμού αλλά και στον τομέα παραγωγής καινοτόμων προϊόντων πρώτης ανάγκης. Παράλληλα θα προβληθούν οι βασικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιφέρειας, όπως ο ζεόλιθος και το μάρμαρο. Το περίπτερο της περιφέρειας στην 79η ΔΕΘ θα λειτουργεί τις ώρες της έκθεσης.
 
Τ. Ε. Έβρου ΚΚΕ: «Δικαιολογημένες οι ανησυχίες των ορεινών οικισμών Σουφλίου για την ποιότητα του νερού…»: Στο θέμα της ποιότητας αλλά και της ποσότητας του πόσιμου νερού σε πέντε ορεινούς οικισμούς του δήμου Σουφλίου, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, μετά από καταγγελίες των κατοίκων των συγκεκριμένων χωριών. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει κανένα έργο ή παρέμβαση βελτίωσης των υποδομών ύδρευσης στους οικισμούς και καλεί τη δημοτική αρχή να ενημερώσει τους κατοίκους για τα αποτελέσματα των τελευταίων ελέγχων ποιότητας του νερού, ώστε να είναι ενήμεροι οι κάτοικοι. Παράλληλα καλεί τον δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του για την αποκατάσταση του προβλήματος εάν αυτό επιβεβαιώνεται, και την κυβέρνηση και την περιφέρεια να παρέμβουν για την οριστική λύση στα προβλήματα ύδρευσης της περιοχής.
 
Δύο πτώματα μη νόμιμων μεταναστών βρέθηκαν στο Μοναστηράκι Έβρου: Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκαν οι σοροί των δύο ανδρών, αφρασιατικής καταγωγής, που βρέθηκαν στην παρέβρια περιοχή Μοναστηρακίου Έβρου σε κατάσταση σήψης. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για δύο μη νόμιμους μετανάστες, ενώ από τα στοιχεία δεν προκύπτει ότι ο θάνατος προήλθε από εγκληματική ενέργεια.

Ν. Γαλατούμος και Γ. Βογιατζής οι νέοι αντιδήμαρχοι Σαμοθράκης: Ο Νίκος Γαλατούμος και ο Γιάννης Βογιατζής είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι Σαμοθράκης. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του νησιού, Θανάσης Βίτσας, ανέθεσε στον κ. Γαλατούμο τις αρμοδιότητες των τεχνικών υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, ενώ στον κ. Βογιατζή ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας-Πολιτισμού και των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών.
 
Ορεστιάδα: Συνάντηση δασκάλων με τα νέα «πρωτάκια»: Την καθιερωμένη, πλέον, πρώτη τους συνάντηση γνωριμίας με τις δασκάλες και τους δασκάλους που θα συναντήσουν για πρώτη φορά σε λίγες ημέρες, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τα “πρωτάκια” των δημοτικών σχολείων Ορεστιάδας, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Κυριακής στον πευκώνα της πόλης. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ξεπεράσουν το άγχος τους οι μικροί μαθητές εν όψει της μετάβασής τους στο δημοτικό σχολείο, αλλά και οι γονείς τους, που θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς. Στο χώρο του πευκώνα θα λειτουργήσουν εργαστήρια ζωγραφικής, ζύμης και πλαστελίνης για να απασχοληθούν τα παιδιά, παρέα με τους δασκάλους που θα βρίσκονται εκεί.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54