Ειδήσεις απο την Ερα Καρδίτσας

Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο προσανατολίζονται εκπαιδευτικοί και γονείς.

Τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης συζητήθηκαν στο Παυσίλυπο σε συνάντηση με διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων του νομού Καρδίτσας, της ΈΛΜΕ και του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, εστίασαν ιδιαίτερα στα προβλήματα των μαθητών που αφορούν το «Νέο Λύκειο», την τράπεζα θεμάτων, τους εξοντωτικούς ρυθμούς διαβάσματος, την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο γεγονός ότι η δημόσια παιδία γίνεται όλο και λιγότερο «δωρεάν» μετά από συζήτηση προτάθηκε η διοργάνωση Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου την ερχόμενη Τετάρτη.

Από τις 15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Οι δημότες του δήμου Καρδίτσας από τις 15 Νοεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είτε ηλεκτρονικά είτε στα ΚΕΠ. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 13 δήμους της χώρας. Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σπύρος Ταλιαδούρος και η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Σοφία Τόλια παραχώρησαν χθες συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τη διαδικασία ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Οι δικαιούχοι (άτομα με χαμηλό εισοδημα, άνεργοι, ανασφάλιστοι κτλ) θα μπορούν να υποβάλλουν θα γίνονται ως τις 28 Φεβρουαρίου και το επίδομα θα αρχίσει να δίνεται από το Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τον κ. Ταλιαδούρο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί τον πρώτο πυλώνα πολιτικής και κοινωνικής συνοχής για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων και την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Να σημειωθεί ότι από τον Αύγουστο το μέτρο θα εφαρμοστεί σε όλους τους δήμους.

Έλεγχοι από 1η Δεκεμβρίου για τα τραπεζοκαθίσματα.

 Το προτεινόμενο σχέδιο της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου παρουσιάστηκε από τη δημοτική αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες στους καταστηματάρχες κατά τη διάρκεια συνάντησης. Ο δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος εξήγησε ότι το προτεινόμενο σχέδιο παραπέσματος επιδιώκει να βάλει ένα τέλος στο φαινόμενο των αυθαίρετων και ακαλαίσθητων κατασκευών αλλά και των αυθαίρετων καταλήψεων κοινόχρηστων χώρων. Από την 1η του Δεκέμβρη θα ξεκινήσουν σαρωτικοί έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα του δήμου, θα βεβαιώσουν παραβάσεις σε όλους όσοι δε διαθέτουν άδεια για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ενώ στον επανέλεγχο που θα ακολουθήσει άμεσα θα αφαιρούνται τα τραπεζοκαθίσματα από όσα καταστήματα διαπιστωθεί ότι δεν έχουν άδειες.

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας.

Συνεδριάζει τη Πέμπτη το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας, στις 6 το απόγευμα, με 44 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Πρώτο θέμα συζήτησης είναι το πρόβλημα που προέκυψε με τα εργαστήρια τέχνης του δήμου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα του Συλλόγου Λογιστών και Οικονομολόγων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διημερίδα του συλλόγου λογιστών και οικονομολόγων νομού Καρδίτσας. Η θεματολογία της πρώτης ημέρας κάλυψε τα ασφαλιστικά, εργατικά, συνταξιοδοτικά θέματα αλλά και θέματα του taxisnet, ενώ χθες η θεματολογία περιέλαβε πρακτικά θέματα φορολογίας εισοδήματος καθώς και θέματα του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών. Επίσης αναφορά έγινε σε θέματα του συστήματος εισροών εκροών και του ΕΝΦΙΑ, καθώς και ζητήματα που εκκρεμούν στη φορολογία αγροτών, με κρισιμότερο εκείνο της φορολόγησης ή όχι των επιδοτήσεων και κοινοτικών ενισχύσεων.

Απεγκλωβίστηκαν έξι κουτάβια που παγιδεύτηκαν σε αγωγό ομβρίων.

Εξι κουτάβια παγιδεύτηκαν σε αγωγό ομβρίων υδάτων στη συμβολή των οδών Αγράφων και Αριστοτέλους, τα οποία απεγκλώβισαν τα μέλη του φιλοζωικού ομίλου και κάτοικοι της περιοχής μετά από ολονύκτιες προσπάθειες. Στο μεταξύ την περασμένη εβδομάδα στο δημοτικό αμαξοστάσιο Καρδίτσας άγνωστος πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής έναν σκύλο, προκαλώντας του βαρύτατα τραύματα που οδήγησαν στον ακρωτηριασμό του. Ο δήμος Καρδίτσας έχει επιληφθεί του συμβάντος όπως και η αστυνομία ενώ ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στον εισαγγελέα.

Εθελοντική αιμοδοσία από την ΕΛΜΕ.

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας διοργανώνει εβδομάδα αιμοδοσίας, από σήμερα έως την Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Στόχος είναι η ενίσχυση της τράπεζας αίματος του συλλόγου.

Έκδοση λευκώματος για τους Καραγκούνηδες της Δυτικής Θεσσαλίας.

Ο Λαογραφικός Όμιλος Καρδίτσας Καραγκούνα θα εκδώσει λεύκωμα το οποίο θα αφορά τους Καραγκούνηδες του Αγροτικού Πληθυσμού της Δυτικής Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα τις φορεσιές των γυναικών και αντρών που φορούσαν σε όλο τα φάσμα της ζωής τους, από την ημέρα της γέννησής τους, σα μικρά παιδιά, σαν έφηβοι, στο γάμο, στην εκκλησία, ως τα βαθιά γεράματα και στο θάνατο ακόμα. Η έκδοση θα πραγματοποιηθεί με την επιχορήγηση της ΑΝΚΑ και με τη συμμετοχή του ομίλου. Θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2015 και θα διανεμηθεί δωρεάν σε σχολεία της πόλης, σε πολιτιστικούς συλλόγους του νομού, σε μουσεία, σε ειδικά πανεπιστήμια, σε μελετητές και σε χορηγούς. Το λεύκωμα επιμελήθηκε η Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Καραγκούνα κ. Μαίρη Θεολόγη, μαζί με ομάδα συνεργατών του συλλόγου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10/11/2014 - 11:41