Ειδήσεις από ΕΡΑ Βόλου

---Καθοριστικής σημασίας η σημερινή για την  Μαγνησία, σε ό,τι αφορά τις πηγές του Πηλίου.  Μέχρις εσχάτων η προστασία των νερών από την Κίνηση πολιτών, αλλαγή του Κανονισμού άρδευσης, με πρόθεση την εκμετάλλευσή τους, επεχείρησε το Δ.Σ.της ΔΕΥΑΜΒ, που είχε  συγκαλέσει για τις 12:30, ο δήμαρχος Βόλου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το κτίριο της Επιχείρησης, ενεργοί πολίτες του νομού, παρόντες μέλη παρατάξεων της αντιπολίτευσης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αχιλλέας Μπέος–πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κατά το νόμο-, έφτασε στην Κωνσταντά, είδε και απήλθε, μεταφέροντας το επίμαχο θέμα σε προσεχές συμβούλιο. Μικρής έκτασης επεισόδια έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων, έληξαν όταν ο δήμαρχος αποχώρησε. 

Διακριτική η παρουσία της αστυνομίας στην ειρηνική διαμαρτυρία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί των οδών Κ.Καρτάλη, Κωνσταντά και Σπυρίδη, για διευκόλυνση των οδηγών.

Αρκετοί της Κίνησης Πολιτών Βόλου και Πηλίου για το νερό, παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα, στην οδό Κωνσταντά. 

 ---Στο μεταξύ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ αναλαμβάνει ο πολιτικός μηχανικός, εργαζόμενος στην εταιρεία τα τελευταία 19 χρόνια, Σταύρος Τζίνης. Καθήκοντα θα αναλάβει μετά την  συνταξιοδότηση τουΔημήτρη Οικονομίδη.

---Απόφαση σταθμός, τεκμηριωμένος και με ρεαλιστική κρίση δικαστώναπό το Ειρηνοδικείο Αλμυρού, απέναντι σε 43χρονο από τη Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας, άνεργο δανειολήπτη, με προβλήματα υγείας. Για πρώτη φορά δικαστήριο δέχεται μηδενική καταβολή για οφειλές από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια, κρίνοντας ότι υπάρχει «πτωχευτική ικανότητα του δανειολήπτη». Ακόμη κρίνει πως ο δανειολήπτης δεν είχε δόλο, δεν αδιαφόρησε, αν και άνεργος πρότεινε σχέδιο διευθέτησης με τις Τράπεζες, που όμως δεν έγινε δεκτό. Ως εγγύηση μάλιστα είχε εγγραφεί προσημείωση, ακινήτου του στη Μ. Βελανιδιά, το δικαστήριο έκρινε όμως πως δεν πρέπει να εκποιηθεί.

---Συγκέντρωση των συνταξιούχων της Μαγνησίας, το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Ζητούν την αποκατάσταση των συντάξεών τους και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στη συγκέντρωση, παρεβρέθηκαν και μίλησαν ο γραμματέας της Ομοσπονδίας συνταξιούχων Εμπόρων και ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ.

---Πορεία τουΕργατικού  Κέντρου  Λάρισας προς τον ΟΑΕΔ, στις 31 Μαρτίου, για ανέργους και απλήρωτους εργαζόμενους. Θα διεκδικήσουν οικονομική στήριξη, χορήγηση έκτακτου βοηθήματος 1.000 ευρώ, για τις γιορτές του Πάσχα σε όλους τους ανέργους και απλήρωτους και πληρωμήδεδουλευμένων.

---Κάλεσμα για την 105ηεπέτειο του Κιλελέρ, την Κυριακή 15 Μαρτίου, από την Πανελλαδική Επιτροπή μπλόκων. Σε σχετικό κάλεσμα προς όλους τους αγρότες σημειώνονται τα εξής:

«Τιμάμε αγωνιστικά, συνεχίζοντας με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα  τον αγώνα των κολίγων.  Η ΚΑΠ μειώνει μέχρι 45% τις ενισχύσεις ως το 2019, η άγρια φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, οι καθυστερήσεις σε πληρωμές που δικαιούνται οι αγρότες οδηγούν στην αδυναμία καλλιέργειας της γης, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε, διεκδικούμε την ζωή μας».

---Κάλεσμα  στους κτηνοτρόφους  που κάνουν χρήση βοσκότοπου, στα κτηνοτροφικά λιβάδια του  Συνεταιρισμού Αποκατάστασης Ακτημόνων Κτηνοτρόφων,  ΓαυριανήΚελλάριαΖαρκαδοχώρι, Κονταρόλακκας, Κοκκινόβραχος, Τεκές και Χατζηλαζάρου, από την Ενότητα Μαγνησίας. Αιτήσεις στην διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

 ---Τις θέσεις της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για το μείζον θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας, θα διατυπώσει ο πρόεδρος της και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, σήμερα στη Βουλή.  Ο Κώστας Αγοραστός, θα συμμετέχει στις επιτροπές του Κοινοβουλίου που διαμορφώνουν το νομοσχέδιο για την επισιτιστική κρίση.

---Σε πλήρη εξέλιξη διεργασίες για την ολοκλήρωση φακέλου, με όλα τα στοιχεία των ζημιών, που υπέστησαν δημόσιες υποδομές στη Θεσσαλία κατά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, στην Περιφέρεια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων, το κόστος,  θα ξεπεράσει τα 140 εκ. ευρώ.

---Στο μεταξύ, νέεςκατολισθήσεις σημειώθηκαν το προηγούμενο τριήμερο, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, αλλά και χιονοπτώσεων, στο Δέλτα Νεοχωρίου προς Τσαγκαράδα, στο Ξουρίχτι, στο Μούρεσι, στη Μακρυράχη, στη Βυζίτσα σε δύο σημεία στις Αφέτες και στον δρόμο Σκιάθος – Κουκουναριές. Άμεση η αποκατάσταση, διαβεβαίωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας.

---Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, στηρίζει την εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο Νομικών και Πολιτικών Επιστημόνων-Εκπαιδευτικών, για την ανάδειξη και την αντιμετώπιση του BULLYING στο χώρο εργασίας. «Ο αμοιβαίος σεβασμός της αξιοπρέπειας των άλλων σε όλα τα επίπεδα στο χώρο εργασίας, πρέπει να αποτελεί αντικείμενο μέριμνας κάθε συνδικαλιστικού οργάνου», επισημαίνει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – αμφιθέατρο Σαράτση, την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, στις το απόγευμα.

---Επανέρχεται στο φράγμα του νοτίου ΠηλίουΠαναγιώτικο, ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία». Σε νέο σημείωμα προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αφού θέτει σειρά ερωτημάτων για την επαπειλούμενη λειψυδρία, μετ΄επιτάσσεως ζητά  άμεση ολοκληρωμένη Μελέτη Διαχείρισης του Υδάτινου Δυναμικού της περιοχής, ώστε να υπάρξει σχεδιασμός, σύμφωνα με τις επιστημονικές  πρακτικές.

---Στον εισαγγελέα κατά του νυν δημάρχου Ρήγα Φεραίου, πρόκειται να προσφύγει η πρώην δήμαρχος, μαία από μομφή του πρώτου ότι υπήρξε κακοδιαχείριση στον δήμο, το 2012. Ψευδείς και παραπειστικές οι αναφορές Νασιώκα, δηλώνει η Ελένη Λαϊτσου.

---Αγωνία για Βολιώτη ναυτικό. Ο 40χρονος μηχανικός, αγνοείται, ενώ το δεξαμενόπλοιο που επέβαινε, έπλεε ανοικτά της Βομβάης. Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του, στη θαλάσσια περιοχή 400 μίλια δυτικά της Βομβάη στην Ινδία και νοτιοδυτικά στο Καράτσι του Πακιστάν, από παραπλέοντα πλοία, καθώς και από αεροσκάφος.

---Κανονικά λειτουργεί σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο στις Αγριόλευκες, Πηλίου και σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η ποιότητα του χιονιού είναι εξαιρετική.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54