Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου 18-06-15

Συνεδριάζει στην Ολυμπία η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Δυτ. Ελλάδας


Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, η οποία είναι αρμόδια για την έγκριση της μεθοδολογίας και των κριτηρίων επιλογής των προτάσεων που θα ενταχθούν προς χρηματοδότηση, πραγματοποιείται σήμερα  στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Κατά την συνεδρίαση θα παρουσιαστούν τα βασικά στοιχεία και η εξειδίκευση του νέου Ε Π . 2014-2020, η μεθοδολογία και τα κριτήρια επιλογής πράξεων, ενώ θα γίνει ανάλυση της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης- προώθηση πιλοτικών δράσεων και της Στρατηγικής για την Πληροφόρηση και Επικοινωνία του Ε.Π.

Αύριο στον Πύργο ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης

Στον Πύργο θα βρίσκεται αύριο ο υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Σγουρίδης. Θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και εκπροσώπους φορέων πρωτογενούς τομέα όπου θα ενημερωθεί για θέματα αρμοδιότητάς του.


Επανέρχονται οι δημοτικοί αστυνόμοι στον Πύργο

Υπογράφηκαν χθες οι πράξεις ανάληψης υπηρεσίας των 7 Δημοτικών Αστυνόμων του Δήμου Πύργου. Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία συντήρησης του εξοπλισμού και τον οχημάτων& δικύκλων που θα χρησιμοποιηθούν από την υπηρεσία, ενώ από αύριο αρχίζει το σχετικό πρόγραμμα εκπαίδευσής τους από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.



Ηλεκτρονικές κατασκευές από Ρουμάνους μαθητές

Συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ στον τομέα των ηλεκτρονικών κατασκευών είχαν 16 Ρουμάνοι μαθητές της Β’ Λυκείου που έμειναν επί 20ημέρου στην Ηλεία. Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Πύργου η υπεύθυνη του σχετικού προγράμματος εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν την πρακτική τους, αφού  στη Ρουμανία δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα.


Πνίγηκε 87χρονος

Ενας  87χρονος πνίγηκε χθες στην θαλάσσια περιοχή «Κυανή Ακτή» Πύργου και πρόκειται για το πρώτο δυσάρεστο περιστατικό που σημειώνεται στο Νομό μας τη φετινή θερινή περίοδο. Πρόκειται για τον Γιώργο Τσέλιο του Αθανασίου, τον οποίο εντόπισαν λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι χθες περίοικοι που ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Πύργου όπου διαπιστώθηκε από τους γιατρούς ο θάνατός του. Του περιστατικού έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Κατακόλου.


Αναβλήθηκε η δίκη των αγροτών

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας αναβλήθηκε για τις 2 Μαρτίου 2016 η δίκη των αγροτών που συμμετείχαν στις περσινές κινητοποιήσεις. Πρόκειται για τρεις υποθέσεις, οι δύο εκ των οποίων αφορούσαν στην κατάληψη του οδοστρώματος στο μπλόκο που είχε σχηματιστεί στη Μαραθιά και η άλλη στη συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Αμαλιάδας, με συνολικά 33 κατηγορούμενους. Ωστόσο οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους αγώνες τους και καλούν την κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να σταματήσει τα αγροτοδικεία.


Μεταθέσεις καθηγητών

28 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έρχονται στην Ηλεία και φεύγουν 64, σύμφωνα με τον πίνακα μεταθέσεων του υπουργείου Παιδείας, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Συνεδριάζει ο ΦΟΔΣΑ

Την προσεχή Δευτέρα συνεδριάζει το Δ.Σ. του  Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας, όπου μεταξύ των θεμάτων είναι η συζήτηση και λήψη απόφασης για την ενδιάμεση λύση διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Επίσης θα γίνει ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Ν. Ηλείας», αλλά και για την επαναλειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης στην περιοχή του Κοροίβου.

Βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους στη Φυσική

Τέσσερις μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πύργου βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους στη Φυσική, στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που έγινε τον περασμένο Μάρτιο. Πρόκειται για τους Σπύρο Καρβουνιάρη και Μαρία Ασμή από τη Β’ τάξη και Διονύσιο Αδαμόπουλο και Χαραλαμπία Κωλέτη από την Α’ τάξη.

Καιρός

Ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις σήμερα στην Ηλεία. Από το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και πτώση της θερμοκρασίας που δεν θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54