Ειδήσεις από την Κρήτη

Παγκρήτιο Δελτίο Ειδήσεων Δευτέρα 27/7/2015

Μία ακόμη αυτοκτονία στην Κρήτη

Τέλος στη ζωή του  έβαλε χτες ένας 65χρονος άνδρας στην Επισκοπή Ρεθύμνου. Ο 65χρονος αυτοπυροβολήθηκε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Χτες το πρωί πήγε στην εκκλησία και αφού επέστρεψε χρησιμοποίησε το σκοπευτικό του όπλο - ο ίδιος είχε άδεια σκοπευτή- και αυτοκτόνησε. 



Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:23 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή νότια των Χανίων. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 98 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας και το εστιακό του βάθος προσδιορίζεται στα 12 χιλιόμετρα.



Προς μείωση των ενοικίων στη Δημοτική Αγορά



Την μείωση του μισθώματος που καταβάλουν στον Δήμο Χανίων οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς, θα εισηγηθεί ο αντιδήμαρχος οικονομικών Νεκτάριος Αλεξανδράκης στη  συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στις 12 και μισή το μεσημέρι. Μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση θα συζητηθεί και η απευθείας ανάθεση προμήθειας κρέατος για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Χανίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. 



Σε καρότσα αγροτικού   μεταφέρθηκε τουρίστρια που τραυματίστηκε

Πάνω σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου μεταφέρθηκε τουρίστρια που τραυματίστηκε ελαφρά το Σάββατο στο Καστέλι, καθώς δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο της περιοχής. Όπως δήλωσε στην Ερα Χανίων ο Δήμαρχος Κισάμου  Θοδωρής Σταθάκης, δεν υπήρχε βάρδια οδηγού ασθενοφόρου, ενώ ο οδηγός του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου βρίσκονταν στα Χανιά και δεν μπορούσε να βοηθήσει όπως γίνεται συνήθως. Ο κ. Σταθάκης τόνισε την ανάγκη να δοθεί νομοθετικά το δικαίωμα στους Δήμους να συνδράμουν σε έκτακτα περιστατικά μεταφοράς ασθενών διαθέτοντας τους οδηγούς τους. Στο Κ.Υ. Κισάμου υπηρετούν 5 οδηγοί, ο ένας είχε γονική άδεια και για να βγουν οι άδειες και τα ρεπό μια βάρδια, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, δεν καλύπτεται.

Συλλήψεις για ηρωίνη


Δύο Χανιώτες, 31 και 30 ετών συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στα Χανιά για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών. Μετά από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολική ποσότητα ηρωίνης 6,7 γραμμαρίων ενώ σε έρευνα ακολούθησε στο σπίτι του 31χρονου   βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο. Για τον 31χρονο σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ οι συλληφθέντες, με την   δικογραφία που σχηματίστηκε, θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

47 θάνατοι από τροχαία το πρώτο εξάμηνο του 2015 στην Κρήτη



47 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα, έχουν σημειωθεί στην Κρήτη το α’ εξάμηνο του έτους, ενώ ο Ν. Χανίων  βρίσκεται στην πρώτη θέση, όπως επισημάνθηκε χθες στη διάρκεια του ετήσιου μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων του Νομού Χανίων, που τελέστηκε  στο Ναό Αγίου Χριστοφόρου, στο πάρκο “Χρήστος Πολέντας” στις Βουκολιές. To πάρκο “Χρήστος Πολέντας”  αποτελεί ένα μοναδικό παγκοσμίως μαυσωλείο και   μνημείο προσκυνήματος,   για τα θύματα που αδίκως έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο.  Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Χανίων , Σταύρος Πολέντας  τόνισε ότι  είμαστε ο χειρότερος Νομός σε θέματα οδικού δικτύου στην Ελλάδα, αλλά και με τη χειρότερη οδική συμπεριφορά και νοοτροπία ως οδηγοί.  

Παρέσυρε και εγκατέλειψε ποδηλάτη

Τροχαίο με παράσυρση ενός ποδηλάτη, σημειώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, λίγο μετά τις 7 χθες το απόγευμα, στην εθνική οδό, στο ύψος του ΚΤΕΟ Ηρακλείου στο Κακό Όρος. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον τραυματία ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα ενώ ο οδηγός του εμπλεκόμενου οχήματος αναζητείται. Το αυτοκίνητο, ωστόσο, εντοπίστηκε και τα στοιχεία του οδηγού είναι γνωστά.



Αλλαγή κατηγοριών για το θάνατο του Κ. Κατσούλη



Για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη κατηγορούνται οι5 προφυλακισμένοι για την υπόθεση του θανάτου του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού Πειραιά Κώστα Κατσούλη, ο οποίος είχε τραυματιστεί  στο κεφάλι σε σοβαρά επεισόδια στο γήπεδο της Αλικαρνασσού κατά τη διάρκεια του αγώνα Ηρόδοτου – Εθνικού τον Οκτώβριο του 2014.Οι κατηγορίες που είχαν αρχικά απαγγελθεί ήταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ωστόσο μετά την ιατροδικαστική εξέταση σύμφωνα με την οποία δεν είναι ξεκάθαρο αν ο θάνατος προήλθε από τα χτυπήματα που δέχτηκε ο 46χρονος ή από παθολογικά αίτια, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου αποφάσισε την αλλαγή του κατηγορητηρίου σε θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και τη συνέχιση της προφυλάκισής τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Η δικογραφία βρίσκεται στο Συμβούλιο Εφετών για τον ορισμό της ημερομηνίας της δίκης.



Τραυματισμός 10 χρονου σε πισίνα

Σταθερή παραμένει η κατάσταση του10χρονου αγοριούπου, το απόγευμα του Σαββάτου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από πτώση σε πισίνα στην περιοχή της Αμμουδάρας. Από την πτώση, το παιδί τραυματίστηκε στον αυχένα, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.



Πρόστιμο για «μη ασφαλή τρόφιμα» στην εταιρεία «Μαρινόπουλος»

Πρόστιμο ύψους 4.300 ευρώ για μη ασφαλή τρόφιμα, επέβαλε η Περιφέρεια Κρήτης σε κατάστημα της εταιρείας «Μαρινόπουλος» στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου. Η παράβαση διαπιστώθηκε από σχετικούς ελέγχους των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στις 9 Απριλίου και στην σχετική απόφαση αναφέρεται πως το πρόστιμο επιβάλλεται για “παραγωγή διακίνηση και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων”



Περιπέτεια με επιβαίνοντες σε βάρκα στα Σφακιά

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 6 ατόμων που κινδύνεψαν χθες ενώ βρίσκονταν σε βάρκα σε παραλιακή περιοχή του δήμου Σφακίων. Λόγω του έντονου κυματισμού στην περιοχή η βάρκα τους παρασύρθηκε και κατέληξε στα βράχια στην περιοχή Τίμιος Σταυρός, που βρίσκεται μετά την παραλία Γλυκά Νερά στα Σφακιά. Οι 6 άνθρωποι που επέβαιναν  στη βάρκα, φορώντας σωσίβιο, κατάφεραν να ανέβουν στα βράχια και κάλεσαν σε βοήθεια. Ντόπιοι με σκάφος έσπευσαν στο σημείο και τους περισυνέλεξαν.  


Φεστιβάλ “Μίκης Θεοδωράκης 2015″

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων “90 χρόνια Μίκης – Φεστιβάλ “Μίκης Θεοδωράκης 2015″, πραγματοποιείται μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον    συνθέτη, σήμερα Δευτέρα   και ώρα 21:00 στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Συμμετέχουν Χανιώτες καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα. To φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Ιουλίου. 



Δωρεάν εκμάθηση αγγλικών από το Δήμο

Ο Δήμος Χανίων, Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας Αμεα και Ισότητας σε συνεργασία με το Σύλλογο Κέντρων Ξένων Γλωσσών “Palso” Ν. Χανίων θα υλοποιήσουν και φέτος πρόγραμμα δωρεάν εκμάθησης Αγγλικών. Οι εγγραφές για το “Kοινωνικό Φροντιστήριο” με δωρεάν εκμάθηση Αγγλικών σε μαθητές από το Σύλλογο Palso  ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα  και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, στο Ισόγειο του Δημαρχείου στην οδό Υψηλαντών από τις 9.00 έως τις 12.00, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2821341693.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΧΡΙ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 33 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54