H Ασουήνι Σουκτανκάρ Διευθύντρια διεθνών σχέσεων και ο ερευνητής Ιάν Μακάσκο της UniteHere περιγράφουν στην ertopen τις επιπτώσεις από την εξαγορά των περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων από τη γερμανική εταιρεία Fraport-Slentel (ηχητικό)

Την Διευθύντρια διεθνών σχέσεων Ashwini Sukthankar (Ασουήνι Σουκτανκάρ) και τον ερευνητή Ian Mikusko (Ιάν Μακάσκο) της UniteHere των ΗΠΑ και Καναδά φιλοξένησε στην ertopen o Γιώργος Φιλιπάκκης στην εκπομπή 4ο πρωτόκολλο το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουλίου.

Οι δύο συνδικαλιστές βρίσκονται στη χώρα μας με αφορμή την εξαγορά των περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων από τη γερμανική εταιρεία Fraport-Slentel που έχει ήδη εξαγοράσει τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα εστίασης σε 4 αεροδρόμια των ΗΠΑ και συγκεκριμένα τα αεροδρόμια τη Βαλτιμόρης, του Πίτσμπουργκ, της Βοστόνης και Κλήβελαντ.

Οι συνδικαλιστές περιέγραψαν με δυσοίωνα χρώματα τις εργασιακές συνθήκες στα εν λόγω αεροδρόμια, με ωρομίσθιο της τάξης των 8,5$ την ώρα, ενώ στην πλειοψηφία τους δεν ανήκουν σε σωματεία.

Αποκορύφωμα της κακής συνεργασίας με των συνδικαλιστών με την εταιρεία ήταν όταν δύο εργαζόμενοι από το αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης ταξίδεψαν στην Φραγκούρτη στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας με σκοπό να παραστούν και να θέσουν ερωτήματα και τους απαγορεύτηκε η είσοδος με πρόφαση μια τεχνική λεπτομέρεια.

Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους Έλληνες εργαζόμενους, υπογράμμισαν τη σημασία του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας ενώ υπογράμμισαν ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι σκανδαλώδες, ενάντια σε κάθε ανθρώπινο και εργασιακό δικαίωμα και δεν μπορεί να αντέξει σε οποιαδήποτε δικαστική προσφυγή εναντίον του.

Ακούστε το ηχητικό εδώ:
 

H Ασουήνι Σουκτανκάρ Διευθύντρια διεθνών σχέσεων και ο ερευνητής Ιάν Μακάσκο της UniteHere περιγράφο by Σήμααλέρτ on Mixcloud

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29/07/2015 - 16:44