Το καθεστώς αποικιοκρατίας που έχει επιβληθεί από την τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ στην Ελλάδα και τα σχέδια του γερμανικού ιμπεριαλισμού για την Ευρωζώνη αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη-ποταμό

γράφει ο Νίκος Αξαρλής

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ!

Το καθεστώς αποικιοκρατίας που έχει επιβληθεί από την τρόϊκα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ στην Ελλάδα και τα σχέδια του γερμανικού ιμπεριαλισμού για την Ευρωζώνη αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη-ποταμό την Τετάρτη 16 Ιούλη 2015.  

Αποκαλύπτονται οι συνωμοσίες που σχεδιάζονται στις Βρυξέλες-Βερολίνο-Παρίσι με τους υποταχτικούς και πράχτορες της τρόϊκας στην Ελλάδα. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις Βαρουφάκη είναι ένα προειδοποιητικό μήνυμα για την ελληνική και ευρωπαϊκή εργατική τάξη, νεολαία, αγρότες και μικροεπαγγελματίες: η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλλει καθεστώς αποικιοκρατίας στην Ελλάδα – που εμπεδώνεται με κάθε Μνημόνιο Λιτότητας - και αυτό θέλει να κάνει σ’ όλη την Ευρώπη για να διασωθεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση και κατάρρευση του καπιταλισμού.

Η συνέντευξη Βαρουφάκη πραγματοποιήθηκε σε μια τηλεφωνική διεθνή συνδιάσκεψη σπεκουλαδόρων χρηματιστών, που οργάνωσε το Επίσημο Φόρουμ Χρηματηστηριακών και Οικονομικών Ινστιτούτων (OMFIF) την οποία συντόνισε ο Βρετανός βαρώνος Νόρμαν Λαμόντ πρώην Υπουργός Οικονομικών (1990-93) της κυβέρνησης Τόριδων του Τζον Μέϊτζορ.

Η συνέντευξη Βαρουφάκη στ’ αγγλικά στο:

www.omfif.org/media/1067578/omfif-telephone-briefing-greece-and-europe-after-the-brussels-debt-agreement-yanis-varoufakis-16-july.mp4

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης Βαρουφάκη:

1. Το Δεκέμβρη 2014 ο Βαρουφάκης, με απόφαση Τσίπρα, συγκρότησε μυστική ομάδα οικονομικών αναλυτών για να επεξεργαστούν τις λύσεις στις ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα μετά τη νίκη στις εκλογές. Στις λύσεις που πρότεινε η Ομάδα Βαρουφάκη υπήρχε και ένα Σχέδιο Β στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν οδηγούσαν σε συμφωνία και οι τράπεζες έκλειναν.

2. Ο Βαρουφάκης στη συνέντευξη του τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που εκλέχτηκε το Γενάρη είχε πρόγραμμα διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα και όχι έξοδο από την Ευρωζώνη. Όμως ο Βαρουφάκης λέει ότι εφ’ όσον αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν οδηγούσαν παρά σε νέο μνημόνιο, η κυβέρνηση Τσίπρα είχε το δικαίωμα να προχωρήσει σε οικονομικά μέτρα σε αντίθεση με τις προσταγές της τρόϊκας, ακόμη και σε έξοδο από το σύστημα του Ευρώ.  

3. Αυτό το Σχέδιο Β ουσιαστικά ήταν η συγκρότηση ενός παράλληλου με το επίσημο ηλεκτρονικού-ιντερνετικού τραπεζικού συστήματος. Αυτό θα πραγματοποιούνταν με την μυστική αντιγραφή από το επίσημο σύστημα όλων των ΑΦΜ ώστε να διεξαχθούν πληρωμές-αγορές-συναλλαγές μέσω του Σχεδίου Β και όχι μέσω του επίσημου κρατικού συστήματος.

Η μυστική Ομάδα Βαρουφάκη 5-6 ατόμων στο Υπουργείο Οικονομικών, κατώρθωσε και έστησε το χαρντ-γουέαρ (τα μηχανήματα και τους ηλεκτρονικού υπολογιστές) αλλά δεν είχε το απαιτούμενο σοφτ-γουέαρ (τα προγρόμματα) τους κωδικούς των οποίων κατείχε η Γενική Γραμματέας Κρατικών Εσόδων (η εφημερίδα Καθημερινή στις 19 Ιούλη 2015 την κατονομάζει ως «κ. Σαββαίδου») αυτή και μόνο αυτή.   

4. Σύμφωνα με το «Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr”: “Την Αικατερίνη Σαββαΐδου προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, για τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων. Η κ. Σαββαΐδου θα διαδεχθεί τον Χάρη Θεοχάρη.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η κυρία Σαββαΐδου, με εξειδίκευση στα φορολογικά θέματα, είναι επιτυχημένη δικηγόρος, ερευνήτρια και έμπειρη επαγγελματίας, με μακρά σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Senior Manager στην εταιρία «PwC-Ελλάς», επικεφαλής μιας ομάδας περίπου 100 δικηγόρων και φοροτεχνικών συμβούλων. Είναι, επίσης, Knowledge Manager όλης της εταιρείας, που στελεχώνεται από περίπου 900 υπαλλήλους. Στη διαδικασία επιλογής ακολουθήθηκαν οι προβλέψεις του [μνημονιακού] Νόμου 4093/2012. Για την εξέταση των υποψηφιοτήτων δημιουργήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούμενη από τους κ.κ.: Α) Γκίκα Χαρδούβελη (Υπουργό Οικονομικών), Β) Δρ. Ιωάννη Τέντε (Εθνικό Συντονιστή Καταπολέμησης της Διαφθοράς), Γ) Μιχαήλ Σφακιανάκη (Καθηγητή Οργάνωσης και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς), Δ) Εμμανουήλ Κονδύλη (Ομότιμο Καθηγητή Οργάνωσης και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς), και Ε) Pierre Lepetit (Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας). Η Επιτροπή Αξιολόγησης κατέληξε ομόφωνα στην επιλογή της Αικατερίνης Σαββαΐδου."  

5. Ο Βαρουφάκης αναφέρει ότι σύμφωνα με τους μνημονιακούς νόμους η επιλογή της Σαββαίδου ήταν της τρόϊκα και η νέα κυβέρνηση δεν είχε δικαίωμα να την αλλάξει! Ο Βαρουφάκης τονίζει ότι οι κωδικοί του συστήματος δημοσίων εσόδων τους ήξερε στην Ελλάδα μόνο η Σαββαίδου και στην Ευρώπη η τρόϊκα – αλλά ούτε ο Πρωθυπουργός ούτε ο Υπουργός Οικονομικών οι οποίοι δεν είχαν το δικαίωμα να τους ζητήσουν από τη Σαββαίδου.

Ως παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα με τους μνημονιακούς νόμους, ο Βαρουφάκης είπε στον Βρετανό Λαμόντ: “Σκεφτείτε όλα τα κρατικά έσοδα στη Βρετανία που διαχειρίζεται η φορολογική υπηρεσία, να ήταν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των Βρυξελλών. Σας σηκώνονται οι τρίχες του κεφαλιού έτσι;” Και ο Λαμόντ απαντά “σοκαριστικό!”.

[Χτες Δευτέρα 27/7/2015 η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου πέρασε σε αντιπίθεση και “διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους και εσωτερικό έλεγχο στα πληροφοριακά συστήματα για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων”!]

6. Στη συνέχεια ο Βαρουφάκης αναφέρει ότι αν ζητούσε τους κωδικούς από τη Γενική Γραμματεία η τρόϊκα θα μάθαινε τι σχεδίαζε η Ομάδα του, αποφασίστηκε η κατασκευή του παράλληλου συστήματος. Ο Βαρουφάκης υποστήριξε ότι το παράλληλο σύστημα θα λειτουργούσε με ηλεκτρονικά ευρώ, όμως με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορούσαν να μετατραπούν σε δραχμές. 

Σε κανένα σημείο της συνέντευξης ο Βαρουφάκης δεν αναφέρει εθνικοποίηση τραπεζών.

7. Όταν κατάρρευσαν οι διαπραγματεύσεις με το βέτο και τους εκβιασμούς της τρόϊκας προς την Ελληνική Κυβέρνηση (“ή μνημόνιο ή Grexit”) και έκλεισαν οι τράπεζες και το χρηματηστήριο, η κλίκα Τσίπρα (Φλαμπουράρης, Παππάς, Σακελλαρίου κλπ. με τον Βαρουφάκη) συζήτησαν την εφαρμογή του Σχεδίου Β. Ο Βαρουφάκης και άλλος ένας τάχτηκαν υπέρ αλλά οι υπόλοιποι 6 κατά. Αυτό οδήγησε στην παραίτηση Βαρουφάκη και στην πλήρη υποταγή της κλίκας Τσίπρα στην τρόϊκα παρά το τρανταχτό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.

8. Ο Βαρουφάκης πιστεύει, όπως είπε, ότι υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αυτές οι διαφορές και η κατάσταση της χρεοκοπημένης Ελλάδας θα οδηγήσουν σε αποτυχία και του νέου «προγράμματος» (μνημονίου) όποιο και να είναι αυτό, τόνισε ο Βαρουφάκης.

9. Αυτή η αποτυχία θα την εκμεταλλευτεί ο Σόϊμπλε και η Γερμανία για να πετάξει έξω την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Ο Βαρουφάκης επέμενε ότι αυτό είναι το σχέδιο της Γερμανίας.

10. Ο Βαρουφάκης αποκάλυψε και τις συνεχείς διαφωνίες τα τελευταία χρόνια μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας σχετικά με την άρνηση της Γαλλίας να κατεβάσει το έλλειμμα της κάτω από 3% όπως επιττάσει η Συνθήκη Μάαστριχτ.



10. Ο Βαρουφάκης αξιολογεί την επιμονή της Γερμανίας για Grexit με την ευρύτερη οικονομική και πολιτική της Γερμανίας. Ο Βαρουφάκης στη συνέντευξη του επέμενε ότι ο ίδιος ο Σόϊμπλε του αποκάλυψε τα σχέδια της Γερμανίας για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Ο Σόϊμπλε – είπε ο Βαρουφάκης – ανησυχεί βαθύτατα για το μέλλον της Ευρωζώνης λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Πιστεύει – ο Σόϊμπλε – ότι δυο είναι οι λύσεις: ή η καθιέρωση της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης ως Ομοσπονδία Κρατών (με κοινή κυβέρνηση), ή η βίαιη οικονομική ενοποίηση με κεντρικό για όλη την Ευρωζώνη «Υπουργείο Οικονομικών» στις Βρυξέλες.

Ο Σόϊμπλε – σύμφωνα με τον Βαρουφάκη – πιστεύει ότι στη σημερινή εποχή το δεύτερο είναι το σχέδιο που πρέπει να πραγματοποιηθεί για να επιβιώσει η Ευρωζώνη.

Τα Μνημόνια – όχι μόνο στην Ελλάδα – έχουν αυτό το σκοπό: να οδηγήσουν αναγκαστικά όλα τα κράτη (με πρώτα τα κράτη του ευρωπαϊκού νότου) να αποδεχτούν ένα Υπερυπουργείο Οικονομικών των Βρυξελών με απεριόριστη δύναμη εχτός πολιτικών ελέγχων από εθνικά κοινοβούλια.

Μια οικονομική αποικιοκρατικού τύπου διχτατορία των Βρυξελλών σ’ όλη την Ευρωζώνη αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βάση των συμφερόντων των τραπεζών, των αρπαχτικών των χρηματηστηρίων και των επχειρήσεων φούσκας. –

















Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30/07/2015 - 01:20