Ειδήσεις από την Κρήτη

Ειδήσεις από την Κρήτη Παρασκευή 31/07/2015


Συνάντηση δημάρχων με Π. Πολάκη για το ΕΣΠΑ

Με τον Χανιώτη υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παύλο Πολάκη συναντήθηκαν προχθές οι Δήμαρχοι, Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και Σφακίων Γιάννης Ζερβός. Όπως αναφέρεται σε κοινό δελτίο Τύπου των δύο Δημάρχων, ιδιαίτερη αναφορά έγινε   στα έργα της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου που σήμερα έχουν «παγώσει» και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος μη έγκαιρης ολοκλήρωσής τους. Κοινή θέση όλων ήταν ότι απαιτείται να δοθεί μια κατ’ ελάχιστον 6μηνη παράταση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Αλέξανδρος Μπαλτατζής ώστε με την ομαλοποίηση των πληρωμών να υπάρξει μια ρεαλιστική δυνατότητα υλοποίησής τους που ταυτόχρονα σημαίνει και απορρόφηση των σχετικών ευρωπαϊκών κονδυλίων από την χώρα μας. Ο κ. Πολάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση.



Συνάντηση δημάρχου Σφακίων με Α. Ξανθό για τις ελλείψεις σε γιατρούς

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για το θέμα της ιατρικής κάλυψης των Αγροτικών Ιατρείων σε Ανώπολη και Αγία Ρουμέλη, είχε στο υπουργείο Υγείας ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Σφακίων, παραδόθηκε στον αναπληρωτή Υπουργό υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και τα οποία έχουν σχέση με την έλλειψη γιατρών. Ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι θα γίνει διερεύνηση με την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης για τη δυνατότητα άμεσης κάλυψης των θέσεων. Επίσης συζητήθηκαν οι προαπαιτούμενες ενέργειες για θεσμοθέτηση κινήτρων έτσι ώστε να υπάρχει μελλοντικά ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων των αγροτικών Ιατρείων..

Πυροβόλησε με αεροβόλο τον 72χρονο πατέρα του

Ένας 29χρονος άνδρας   συνελήφθη χθες το πρωί σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά,  για πρόκληση σωματικών βλαβών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Ο 29χρονος πυροβόλησε, λόγω προσωπικών διαφορών, τον 72χρονο πατέρα του με αεροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά. Ο 72χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Κυδωνίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.



Πνίγηκε 52χρονος τουρίστας

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, χθες το απόγευμα από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΑΛΙΓΚΡΕΜΟΣ ΠΛΑΚΙΑ” του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, ένας 52χρονος τουρίστας. Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης.



Επανεκκίνηση διαβούλευσης για τις ΑΠΕ



Ξεκινά και πάλι η διαδικασία διαβούλευσης για τα έργα ΑΠΕ των εταιρειών ΤΕΡΝΑ και ΕΛΙΚΑ, όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Νίκος Καλογερής. Η διαδικασία είχε διακοπεί για ένα μήνα περίπου, μετά από σχετικό αίτημα των δύο εταιρειών ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε και ΕΛΙΚΑ Α.Ε. προς την Περιφέρεια, με το σκεπτικό να δοθεί το  περιθώριο στον πολύ μεγάλο αριθμό των συναρμόδιων τοπικών και κεντρικών  υπηρεσιών που είχαν κληθεί από την αδειοδοτούσα αρχή, να εκφράσουν την εξειδικευμένη γνώμη τους, με την πιθανότητα να επέλθουν περικοπές στο αρχικό μέγεθος των έργων. Δεδομένου ότι το διάστημα του ενός μήνα θεωρήθηκε από την πλευρά της Περιφέρειας, εύλογο περιθώριο να προετοιμαστούν οι λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης έκρινε σκόπιμο να ανακοινώσει την επανεκκίνηση της διαδικασίας της διαβούλευσης των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων, ζητώντας εγγράφως το ίδιο και από Δήμους, Τοπικούς Φορείς και Συλλόγους. Οι προτάσεις των φορέων θα κατατίθενται μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2015. Οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης.  



Συνδικάτο Βορείου Αμερικής: «αποχωρήστε από τη συμφωνία με τη fraport για τα αεροδρόμια»

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκαν χθες στελέχη του Συνδικάτου Βορείου Αμερικής UNITE HERE, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τη συμπεριφορά   της γερμανικής εταιρείας ιδιωτικοποίησης και λειτουργίας αεροδρομίων Fraport,   στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το συνδικάτο προτείνει στο Ελληνικό Κράτος να διερευνήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές και να αποχωρήσει από τη συμφωνία παραχώρησης του αεροδρομίου Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» στην εν λόγω εταιρεία. Όπως δήλωσαν τα στελέχη του Συνδικάτου, η Fraport   θίγει βασικά εργασιακά δικαιώματα και έχει εμπλακεί σε εργατικές διαμάχες στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαλτιμόρης στη Ουάσιγκτον το 2013. Ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι από την αρχή έχει σταθερά δραστηριοποιηθεί εναντίων της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων, με την υποστήριξη των άλλων τοπικών αρχών και φορέων, και ότι η θέση του στο θέμα αυτό έχει παραμείνει αμετάκλητη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ρέθυμνο τις ημέρες υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά

Συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνης  με θέμα την απαγόρευση κυκλοφορίας τις ημέρες, που ο δείκτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς είναι υψηλός. Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και η  παραμονή και διανυκτέρευση εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, για τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με την ημερήσια ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 και 5.
Η απαγόρευση ισχύει για τις   ευαίσθητες και δασικές περιοχές στους Δήμους Ρεθύμνου,.
Αγίου Βασιλείου και Μυλοποτάμου. Η απαγόρευση ισχύει από τις 06:00 πμ της ημέρας για την οποία ισχύει η ανακοίνωση έως τις 06:00 μμ  της επόμενης.



Αυλαία σήμερα για την 126 Σμηναρχία Μάχης

Αναστέλλει τη λειτουργία της από σήμερα η 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο και παύει να είναι επιχειρησιακή, μετά από 64 χρόνια. Η τελετή για την επίσημη αναστολή της λειτουργίας της 126 Σ.Μ. πραγματοποιήθηκε το πρωί, παρουσία του εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχει υπηρετήσει στην 126ΣΜ. Οι εγκαταστάσεις, στο Ηράκλειο, θα είναι μη επιχειρησιακές, ενώ θα διατηρηθεί μόνο μία μονάδα που θα ονομαστεί 11η ΜΚΒ (Κατευθυνόμενη Μοίρα Βλημάτων) για τους S300.

Προσλήψεις στη ΔΕΥΑΧ

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα έξι   ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, ανακοίνωσε η επιχείρηση. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από την ΔΕΥΑΧ η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων.

Συνάντηση για τον 1ο Μαραθώνιο Κρήτης

Σύσκεψη σχετικά με την διοργάνωση του 1ου Μαραθωνίου Κρήτης 2016, που θα είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου «Ειρηναίου Γαλανάκη», θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 18.30 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής  Ενότητας Χανίων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη , των Δημάρχων , και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54