Ειδήσεις από την Κρήτη

Ειδήσεις από την Κρήτη Δευτέρα 03/08/2015

Στο Ευρωκοινοβούλιο τo θέμα των αεροδρομίων

Στο Ευρωκοινοβούλιο προτίθεται να φέρει, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων καθώς και των άλλων 13 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Αυτό ανέφερε η κ. Κούνεβα, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τους συνδικαλιστές εκπροσώπους του Βορειοαμερικανικού συνδικάτου “UNITE HERE”, οι οποίοι προσφάτως είχαν βρεθεί και στα Χανιά. H κα Κούνεβα δεσμεύτηκε να φέρει στο Ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα της προστασίας των θέσεων εργασίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στα αεροδρόμια που ελέγχει η “Fraport”, η οποία αναμένεται να πάρει στα χέρια της τα Ελληνικά αεροδρόμια μέχρι το τέλος του α’ τριμήνου του 2016. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες, σχετική ερώτηση για το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων κατέθεσαν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία τονίζεται πως το ποσό που θα καταβληθεί εφάπαξ από τη “Fraport” στο Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται μόλις στο ύψος των καθαρών εσόδων του Δημοσίου από τα περιφερειακά αεροδρόμια, δηλαδή 1,234 δισ. ευρώ.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Aμάρι

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα  στο δημοτικό διαμέρισμα Δριγιές του δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 3 τα ξημερώματα κάτω από άγνωστες συνθήκες. Στο σημείο έσπευσαν ένα όχημα με 2 πυροσβέστες που κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο στις 5.20 το πρωί, αφού έκαψε 7 στρέμματα δασικής και 3 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Ουρά χιλιομέτρων στην Εθνική μετά από τροχαίο

Τροχαίο ατύχημα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, σημειώθηκε   στις 19:30 χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Χανίων - Ρεθύμνου, κοντά στο Καλάμι. Δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να υποστούν υλικές ζημιές, ωστόσο επικράτησε κυκλοφοριακή συμφόρηση σε μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου και τεράστια ουρά οχημάτων. Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ ο δρόμος καθαρίστηκε από τα λάδια, απομακρύνθηκαν τα εμπλεκόμενα στο ατύχημα αυτοκίνητα και η κυκλοφορία ομαλοποιήθηκε.

Παραιτήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο

Τις παραιτήσεις τους  από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του  ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν, με κοινή τους δήλωση,7 στελέχη του κόμματος στο Ρέθυμνο. Στην ανακοίνωση παραίτησής τους, μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι η χώρα μαζί με την κοινωνία οδηγούνται στην απόλυτη παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και την ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση χωρίς μάλιστα να διασφαλίζεται η αποφυγή ενός Grexit υπό τα εξοντωτικά προαπαιτούμενα και τους όρους των δανειστών. Η όλη πορεία που ακολουθήθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την 5η Ιουλίου και μετά, με σημείο τομή την συμφωνία και την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, παρά το μεγάλο OXI του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, επισφραγίζει με τον πιο δυσάρεστο τρόπο  την ακύρωση της δυνατότητας για μια ριζικά διαφορετική πορεία συνολικά της χώρας προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πρόστιμα στα Φαλάσαρνα για υπέρβαση ομπρελοκαθισμάτων

Παραβάσεις στα όρια ανάπτυξης ομπρελοκαθισμάτων στην περιοχή των Φαλασάρνων εντόπισε σε ελέγχους που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Εργαζόμενοι της υπηρεσίας πραγματοποίησαν ελέγχους στην παραλία των Φαλασάρνων και εντόπισαν παραβάσεις από τους επιχειρηματίες, επιβάλλοντας πρόστιμα έως και 5.000 ευρώ. Ανάλογοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και σε άλλες παραλίες των Χανίων καθώς υπάρχουν πολλές καταγγελίες για παρανομίες.  

Θανατηφόρο τροχαίο στη Χερσόνησσο

Τροχαίο δυστύχημα, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου άνδρα σημειώθηκε, νωρίς χθες το πρωί στην περιοχή της Χερσονήσου. Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 06.00 το πρωί, στη Χερσόνησο, στο ύψος του ιατρικού κέντρου. Ο 35χρονος Γρηγόρης Τσολακίδης , έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε, προσέκρουσε σε διερχόμενο αυτοκίνητο και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο άτυχος άνδρας διατηρούσε γραφείο τελετών στο Ηράκλειο.

Πνιγμός 79χρονου στο Άδελε

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, το Σάββατο το απόγευμα, από τη θαλάσσια περιοχή Άδελε στο Ρέθυμνο, ένας 79χρονος. Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Είχε στην κατοχή του χιλιάδες λαθραία τσιγάρα

Ένας 29χρονος άνδρας από το Πακιστάν συνελήφθη στο Ηράκλειο  για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας. Σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά 5.400 πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών και πενήντα δύο συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 2 κιλών και 600 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου. Τα λαθραία προϊόντα καπνού κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Ένοπλη ληστεία σε σπίτι στο Ρέθυμνο

Χρήματα και κοσμήματα από σπίτι, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου αφαίρεσαν, με την απειλή όπλων, τρεις άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες. Προχθές τα ξημερώματα, οι δράστες με την απειλή όπλων, μπήκαν σε σπίτι ιδιοκτησίας ενός 88χρονου και ενός 79χρονου, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν, προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Γεροποτάμου.

Διακοπή ρεύματος στις Βουκολιές

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος   θα πραγματοποιήσει και σήμερα στα Χανιά η ΔΕΗ προκειμένου να γίνουν έργα συντήρησης και επέκτασης του δικτύου της. Για σήμερα Δευτέρα, διακοπή στην ηλεκτροδότηση θα σημειωθεί στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά από τις 8 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από τον χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται.

Συναυλία στην ακαδημία για το Μίκη

Συναυλία – αφιέρωμα στα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί, με την υποστήριξη του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη, σήμερα Δευτέρα στις 9 το βράδυ στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι. Στη συναυλία, που έχει τον τίτλο “Μια ζωή για την ελευθερία”, θα ακουστούν τραγούδια του μεγάλου   συνθέτη σε κείμενα των Ελύτη, Ρίτσου και Σεφέρη από τους μουσικούς κύκλους “Επιτάφιος”, “Μικρές Κυκλάδες”, Μάουτχάουζεν και “Λιποτάκτες”.

Α ΙΘΡΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ.ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΜΥ
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΡΗΤΗ Η ΜΕΓΙΣΤΗ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03/08/2015 - 19:43