Ειδήσεις από την Κρήτη

Παγκρήτιο Δελτίο Ειδήσεων Τρίτη 4/8/2015

Ελπίδες για μη παραχώρηση του αεροδρομίου Χανίων

Εκτός  της συμφωνίας παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slendel, μένει πιθανότατα το αεροδρόμιο «Ι.Δασκαλογιάννης» των Χανίων, σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής». Συγκεκριμένα, σε άρθρο σχετικά με τα προαπαιτούμενα των δανειστών για την νέα συμφωνία, τα οποία συζητήθηκαν στην συνάντηση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους δανειστές, αναφέρεται ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τον Οκτώβριο η πώληση του 51% των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ, καθώς και η πώληση της ΤΡΕΝΟΣΕ. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι πρέπει να κλείσει η διαπραγμάτευση με τη Fraport για την παραχώρηση των 10 μεγάλων αεροδρομίων της χώρας, πλην των Χανίων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο λόγος της εξαίρεσης – τον οποίο φαίνεται να αποδέχονται και οι δανειστές - είναι πως στην αποτίμηση της αξίας και στην διαγωνιστική διαδικασία που έγινε πέρυσι από το ΤΑΙΠΕΔ, η «αξία» του αεροδρομίου Χανίων εκτιμήθηκε με βάση τα τότε δεδομένα και όχι με εκείνα που θα υπάρχουν μετά την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης.

Χωρίς γαλάζια σημαία και το 2016 η Νέα Χώρα

Χωρίς γαλάζια σημαία θα παραμείνει και το 2016 η παραλία της Νέας Χώρας, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης. Σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος,  η συγκεκριμένη ακτή δεν μπορεί να είναι υποψήφια για βράβευση την επόμενη χρονιά. Αυτό θα ισχύσει και για δύο ακόμα ακτές σε Κύθηρα και Μεσσηνία από τις οποίες αφαιρέθηκε επίσης φέτος η γαλάζια σημαία. Στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης εξηγεί ότι οι τρεις παραλίες αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2015 και έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα επιθεωρήσεις. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι στις  ακτές αυτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική. Οι επιθεωρητές όμως της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου. Παρά τις προειδοποιήσεις, οι ελλείψεις αυτές δεν διορθώθηκαν κατά την περίοδο επανελέγχου. Κατά συνέπεια τα μέλη τη ς Εθνικής Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισαν, κατά τα προβλεπόμενα, να αποσύρουν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος και η αξιοπιστία του θεσμού.

Νεκρός εντοπίστηκε 65χρονος ψαράς στα Χανιά


Το πτώμα ενός άνδρα που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανήκει σε ηλικιωμένο Χανιώτη εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι σε βραχώδες σημείο της παραλίας «Χονολουλού» στα Χανιά. Τον   άνδρα εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής και ενημέρωσαν τις αρχές. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής και του Λιμεναρχείου που περισυνέλεξαν τη σορό του ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έφερε τραύμα στο κεφάλι που πιθανότατα οφείλεται από πτώση. Ο ηλικιωμένος είχε πάει στην περιοχή για ψάρεμα και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό. 

Πέθανε ενώ καθάριζε μονοπάτι

Νεκρός μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ένας ηλικιωμένος, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του νωρίς το πρωί στο μονοπάτι που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αφέντη Χριστού στο Γιούχτα Ηρακλείου. Ο ηλικιωμένος είχε πάει με το γιο του για να καθαρίσουν το μονοπάτι, αλλά αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του   και  ο γιος του ειδοποίησε τις αρχές. Λόγω του δύσβατου της περιοχής  χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η  ΕΜΑΚ έσπευσε στην περιοχή με ένα 1 όχημα και 4 άνδρες και μετέφερε τον άτυχο άνδρα αναίσθητο σε σημείο όπου περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς.



Θάνατος 20χρονου Βρετανού στα Μάλια

Την τελευταία του πνοή άφησε προχθές στην Κρήτη ένας 20χρονος Βρετανός,    ο οποίος βρισκόταν στο νησί  για  διακοπές. Ο νεαρός  διασκέδαζε στα Μάλια, όταν  ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία   μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαλίων και από εκεί στο Βενιζέλειο. Ωστόσο, ύστερα από δύο ανακοπές, ο νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Τα αίτια του θανάτου του θα δείξει η νεκροψία.

Ύποπτα ευρήματα στις φυλακές Χανίων

Αναστάτωση επικράτησε προχθές το βράδυ στις φυλακές στην Αγυιά Χανίων όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν ύποπτα αντικείμενα και ουσίες στα κελιά τεσσάρων Γεωργιανών κρατουμένων. Συγκεκριμένα, ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε κελί που μοιράζονταν τέσσερις Γεωργιανοί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία προσπάθησαν  να καταστρέψουν αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο.  Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε  σε χώρους του κελιού,   βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 2 αυτοσχέδιοι φορτιστές, τηλεφωνικός κατάλογος, 3 αυτοσχέδια μεταλλικά αιχμηρά αντικείμενα και 2 συσκευασίες με μικροποσότητα λευκής σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης, οι οποίες θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.



Πρωινή επίσκεψη του  εγκέλαδου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:13 το πρωί στα Χανιά. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή 63 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 20 χιλιόμετρα.



Τροχαίο με τραυματισμό στον Κουμπέ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 9.20 χθες το βράδυ   στη  συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ελύρου στον Κουμπέ όταν, κάτω από άγνωστες συνθήκες, συγκρούστηκαν δύο  μηχανές. Από τη σύγκρουση τραυματίσθηκε ο οδηγός του ενός δικύκλου ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων. Για τα αίτια του ατυχήματος ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων.


Τραγικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια υγεία καταγγέλλει το ΚΚΕ στα Χανιά
Για τραγικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση καλείται ο λαός σε   οργανωμένη πάλη ώστε να υπάρχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία , υψηλού επιπέδου για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, ώστε να μην επιτρέπεται να είναι αντικείμενο κερδοφορίας το πολυτιμότερο αγαθό. Παράλληλα ζητείται η πλήρης κάλυψη των κέντρων υγείας για αποτελεσματική πρωτοβάθμια φροντίδα, με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες


Σύλληψη Χανιώτη για άσκοπους πυροβολισμούς

Ένας 51χρονος Χανιώτης συνελήφθη χθες τα ξημερώματα, καθώς κατά τη διάρκεια γλεντιού στο σπίτι του στα Χανιά, έπεσαν άσκοποι πυροβολισμοί. Το κέντρο επικοινωνιών της  Αστυνομίας, ενημερώθηκε για τους πυροβολισμούς και σε έρευνα που ακολούθησε, συνελήφθη ο 51χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς και υπόθαλψη εγκληματία, καθώς δεν κατονόμασε αυτούς που πυροβολούσαν.

Αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ



Ξεκινά από αύριο η κατάθεση των αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς από τους γονείς, που θα επιδιώξουν να εντάξουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται ταχυδρομικά μέχρι τις 18 του μήνα και τα αποτελέσματα της διαδικασίας εκτιμάται ότι θα αναρτηθούν μετά τις 7 Σεπτεμβρίου.

 


Ημερίδα για την αρχαία Φαλάσαρνα



Ο Δήμος Κισσάμου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων διοργανώνουν την Δευτέρα 10 Αυγούστου  στις 10.00 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του   Δημαρχείου Κισσάμου, ημερίδα με θέμα: “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΦΑΛΑΣΑΡΝΩΝ”. Στη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Φαλασάρνων. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.



ΚΑΙΡΟΣ:

ΑΙΘΡΙΟΣ. ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54