Ειδήσεις από την Κρήτη

Ειδήσεις από την Κρήτη Πέμπτη 20/08/15



Χανιά: Εμπλοκή στη συμφωνία της Fraport για τα 14 αεροδρόμια

Μπορεί η κυβέρνηση να ενέκρινε την σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ωστόσο η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης, από την οποία αναμένονται έσοδα 1,234 δισ. ευρώ, είναι στον «αέρα» λόγω προσκομμάτων που θέτει πλέον η πλευρά του αναδόχου. Το σχήμα υπό τη γερμανική Fraport αφενός μεν ζητεί να της παρασχεθούν αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την παραχώρηση, αλλά επίσης, δυσκολεύεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση εξαιτίας του ρίσκου της χώρας.

Η απάντηση Μαξίμου στη Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Διευκρινίσεις αναφορικά με τη σύμβαση της παραχώρησης του Μεγάρου Μαξίμου, ξεκαθαρίζοντας ότι: «Αν και εφόσον η αντισυμβαλλόμενη εταιρεία εγείρει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα περιορίζεται στα ζητήματα που θα τεθούν από την εταιρεία, αλλά θα είναι συνολική». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η ολοκλήρωση της παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, χωρίς μεταβολή των όρων που είχαν συμφωνηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελούσε (για ευνόητους λόγους) ρητό όρο της συμφωνίας που προέκυψε από τη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου». Πηγή: tvxs.gr

Χανιά: Ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ για την εκχώρηση του αεροδρομίου

Το ενδεχόμενο να υποβληθεί αίτηση αναστολής και ακύρωσης στο ΣτΕ, της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) με την οποία εγκρίνεται η παραχώρηση των αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και το Αεροδρόμιο Χανίων, συζητήθηκε στο Δήμο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο νομικός σύμβουλος κ. Περάκης, επεσήμανε ότι ήδη έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται τα νομικά έγγραφα ώστε να γίνει εκ νέου προσφυγή στο ΣτΕ. Σύμφωνα με τον κ. Περάκη, η αίτηση αναστολής - ακύρωσης κατά της απόφασης παραχώρησης που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 17 Αυγούστου, θα έχει σοβαρές πιθανότητες να έχει θετική κατάληξη για το δήμο Χανίων. Επιπρόσθετα ο νομικός σύμβουλος του Δήμου, ενημέρωσε το σώμα ότι η προηγούμενη προσφυγή του Δήμου προς το ΣτΕ (στις 24/12/2014) για ακύρωση του διαγωνισμού που αφορά την παραχώρηση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport - Slentel, θα εξεταστεί στις 3/10 μετά από την τελευταία αναβολή που έλαβε η υπόθεση στις 2 Ιουνίου. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις του Δήμου, ενώ σήμερα επισημάνθηκε για ακόμη μια φορά ο σταθερός προσανατολισμός του δήμου, ενάντια στην παραχώρηση του Αεροδρομίου Χανίων και με βάση αυτόν θα σχεδιαστούν οι επόμενες νομικές κινήσεις.

Χανιά – Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Μη ικανοποιητική η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων

«Μη ικανοποιητική εξέλιξη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων την παραχώρηση. Στη σχετική ανακοίνωση, τα στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε δεσμεύσεις και πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι: Από το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. εγκρίθηκε χθες η υπογραφή της σύμβασης για την «Παραχώρηση – Αναβάθμιση – Συντήρηση – Διαχείριση και Λειτουργία » των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ανάμεσα τους και των Χανίων. Με την απόφαση αυτήν επικυρώνεται ουσιαστικά ο διαγωνισμός του Νοεμβρίου 2014 στον οποίο ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής η κοινοπραξία FRAPORT AG − SLENTEL Ltd. Δηλώνουμε δημόσια ότι κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένο από την αναγκαστική αυτή απόφαση. Διαφωνούμε κάθετα ωστόσο με τους όψιμους θρηνωδούς και εκείνους που σκόπιμα συσκοτίζουν την αλήθεια για στενά κομματικά και μικροπαραταξιακά οφέλη. Η γυμνή αλήθεια είναι ότι η καταστροφική πενταετία που προηγήθηκε γέννησε τέτοιες και τόσες δεσμεύσεις, που, παρά τον μακρύ και πεισματικό αγώνα της Κυβέρνησης για μια έντιμη συμφωνία με τους δανειστές, αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να ανατραπούν μέσα στο σημερινό συσχετισμό δύναμης. Παραμένουμε στρατευμένοι στην υπόθεση της δημιουργικής αναγέννησης της πατρίδας μας όχι μόνο όταν υπάρχουν επιτυχίες αλλά και στις ήττες, στους αναγκαστικούς συμβιβασμούς όσο επώδυνοι και αν είναι. Αναγνωρίζουμε ότι τα περιθώρια για ουσιαστικές αλλαγές στο καθεστώς διαχείρισης των αεροδρομίων, με κατεύθυνση την εξασφάλιση και διεύρυνση της συμμετοχής του ευρύτερου Δημοσίου είναι περιορισμένα, πρέπει όμως να εξαντληθούν. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η κοινωνία όχι απλώς δικαιούται αλλά και υποχρεώνεται να συνεχίσει τον αγώνα εξαντλώντας κάθε δυνατότητα. Ιδιαίτερα στα Χανιά, όπου εκκρεμεί η προσφυγή των φορέων ενώπιον του ΣτΕ, χρειάζεται συντονισμός και οργάνωση της προετοιμασίας με τέτοιον τρόπο ώστε να δώσουμε τη δικαστική μάχη όσο το δυνατόν πιο άρτια. Σ’ αυτήν την προσπάθεια ασφαλώς θα είμαστε παρόντες.



Ρέθυμνο: Συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με στελέχη του "Ποταμιού"

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε διάφορες πόλεις της Επικράτειας ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα βρεθεί στο Ρέθυμνο την Παρασκευή 21/8 και ώρα 20:30 στην καφετέρια του Δημοτικού Κήπου για προγραμματισμένη συνάντηση με τα στελέχη του Κινήματος και τα μέλη της Επιτροπής Διαλόγου Κρήτης. Στη συνάντηση θα συζητηθούν ζητήματα της επικαιρότητας και οι θέσεις του Ποταμιού, σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Χανιά: Έλλειψη προσωπικού και φόροι απειλούν της ΔΕΥΑ

Τον κίνδυνο της κατάρρευσης τόσο της ΔΕΥΑ Χανίων όσο και άλλων ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και του φόρου που καλούνται να πληρώσουν καθώς αντιμετωπίζονται ως κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, τόνισε στην ΕΡΑ Χανίων και στην εκπομπή «Καρφιά και Σχόλια», ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων και μέλος του ΔΣ της ΕΔΕΥΑ Αντώνης Σχετάκης. Παράλληλα, ο κ. Σχετάκης διευκρίνισε ότι η δημοτική αρχή συνεχίζει να διατηρεί τις κοινωνικές παροχές προς τους οικονομικά ευάλωτους πολίτες. Έτσι, όσοι πολίτες διαθέτουν κοινωνικό τιμολόγιο στη ΔΕΗ, μπορούν να απευθύνονται στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, για να απολαμβάνουν αντίστοιχα μειωμένο τιμολόγιο και στο νερό.



Περιφέρεια Κρήτης: 9 εκατομμύρια σε κοινωνικές παροχές

Με τρεις αποφάσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη ξεκίνησε η ενεργοποίηση του ΕΠ Κρήτη 2014-2020, με την έκδοση τριών προσκλήσεων συνολικού προϋπολογισμού 9.061.551,00 ευρώ που αφορούν σε δράσεις που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Αναλυτικά οι προσκλήσεις αυτές αφορούν:

•   Στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών, για το έτος 2015-2016, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Παιδικούς Σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στην Περιφέρεια Κρήτης με προϋπολογισμό 7.051.665,00 €.

•   Στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (γυναίκες και άνδρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών (ΜΕΑ), για το έτος 2015-2016, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ατόμων ΜΕΑ (Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ) στην Περιφέρεια Κρήτης με προϋπολογισμό 121.761,00 €.

•   Στην παροχή εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης για το σχολικό έτος 2015-2016 με προϋπολογισμό 1.888.125,00 €.

Πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία των προσκλήσεων στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης www.pepkritis.gr/ses/προσκλήσεις/  

1300 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν στον Μυλοπόταμο

Περισσότερα από χίλια τριακόσια δενδρύλλια κάνναβης σε 8 χασισοφυτείες σε διάφορες περιοχές τόσο στον ορεινό όσο και στον πεδινό Μυλοπόταμο εντοπίστηκαν την προηγούμενη Τρίτη στη διάρκεια επιχείρησης των αστυνομικών αρχών. Στη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης μέχρι το βράδυ, με τη συνδρομή ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ, στους χώρους των φυτειών βρέθηκαν και διάφορα αντικείμενα και σύνεργα που περισυνελέγησαν ως πειστήρια στην κατεύθυνση εντοπισμού των δραστών.



Ελεύθερος ο 85χρονος που παρενόχλησε 13χρονη

Ελεύθερος αφέθηκε ο 85χρονος που συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές μετά από καταγγελία των γονιών μιας 13χρονης κοπέλας για ασελγείς πράξεις σε βάρος της, σε χωριό του Μυλοποτάμου. Στον 85χρονο ο οποίος οδηγήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στη δικαιοσύνη, και δικάστηκε για την πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή.



Ρέθυμνο: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος γεωργιανός για τις κλοπές σε ξενοδοχεία

Προφυλακίστηκε ο 42χρονος υπήκοος Γεωργίας που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο. Ο 42χρονος, σύμφωνα με τη δικογραφία, από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου, αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.680 ευρώ και των 14.000 ρουβλίων Ρωσίας, ενώ η συνολική αξία των αντικειμένων που είχε κλέψει, υπερβαίνει τις 43.000 ευρώ. Η υπόθεση αφορά σε εικοσιτέσσερις υποθέσεις κλοπών σε ξενοδοχεία και μια απόπειρα κλοπής σε οικία που διαπράχθηκαν στο Ρέθυμνο.



Ρέθυμνο: Πυρκαγιά στον Μυλοπόταμο

30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης κατέκαψε το βράδυ της Τετάρτης στον Μυλοπόταμο φωτιά που ξέσπασε βορειανατολικά του χωριού Αλοϊδες. Στο πύρινο μέτωπο επιχείρησαν συνολικά 12 πυροσβέστες με 6 πυροσβεστικά οχήματα και ένα επταμελές πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Χανιά: Στο Ενετικό Λιμάνι το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Azamara Journey

Στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων κατέπλευσε σήμερα το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Azamara Journey της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Azamara Cruises. Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 629 επιβάτες και 403 άτομα πλήρωμα, κατέφθασε στα Χανιά στις 6:30 προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας και θα αναχωρήσει στις 10 το βράδυ με προορισμό την Σαντορίνη.

Χανιά: Έλεγχοι σε τραπεζοκαθίσματα, στάθμευση, καταπατήσεις

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει το Ειδικό Τμήμα Ελέγχων του Δήμου Χανίων, το οποίο θα επιφορτιστεί με αρμοδιότητας της πρώην δημοτικής αστυνομίας. Προτεραιότητα του τμήματος -με τη διενέργεια σχετικών ελέγχων – θα είναι η παράνομη στάθμευση, τα τραπεζοκαθίσματα, ο έλεγχος των παραλιών, ο έλεγχος της υπαίθριας διαφήμισης και ο έλεγχος των λαϊκών αγορών. Ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας ενημέρωσε χθες το δημοτικό συμβούλιο ότι ήδη έχει εκδοθεί το ΦΕΚ για την λειτουργία του τμήματος με το οποίο όπως τόνισε θα επιχειρηθεί να μπει τάξη στην πόλη, αλλά και να ενισχυθούν τα ταμεία του δήμου. Η υπηρεσία που θα υποκαταστήσει τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας έχει πλέον ΦΕΚ, που έχει φτάσει στα χέρια μας και επομένως τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν επιτέλους στην πόλης μας, από δημοτικούς αστυνομικούς, έλεγχοι που θα αφορούν τις καταλήψεις των δημοσίων χώρων, τις λαϊκές αγορές, την ελεγχόμενη στάθμευση και κάποιες άλλες δραστηριότητες. Πιστεύουμε ότι αυτή η υπηρεσία θα συμβάλει στην ευταξία της πόλης αλλά βεβαίως και στο να υπερασπιστεί τα δημόσια - δημοτικά αίθουσα Το τμήμα θα στελεχωθεί από 8 ως 12 άτομα και αναμένεται, σύμφωνα με την δήλωση του κ. Βάμβουκα να λειτουργήσει στις προσεχείς ημέρες, ενδεχομένως και πριν το τέλος του Αυγούστου.

Ρέθυμνο: Δράσεις για την ένταξη στην αγορά εργασίας ευάλωτων ομάδων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης η τελετή λήξης Συμβουλευτικής της πράξης «Ολοκληρωμένες Δράσεις για την ένταξη στην αγορά εργασίας κοινωνικά ευάλωτων ομάδων», που υλοποιείται από την Α.Σ. «Δίκτυο Αλληλεγγύης. Αντικείμενο της δράσης απετέλεσε η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων, με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων σε συγκεκριμένες και οριοθετημένες γεωγραφικές περιοχές. Για την ολοκλήρωση της μεγάλης αυτής προσπάθειας, συνεργάστηκαν με κοινό ανθρωποκεντρικό στόχο, δώδεκα εταίροι για περισσότερα από τρία χρόνια, προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία σε εκατό 100 πολίτες να συμμετέχουν σε δράσεις που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του εργασιακού τους και κοινωνικού τους περιγράμματος αυξάνοντας τις ευκαιρίες ενσωμάτωσης στην αγορά εργασίας.

Χανιά: Τρόφιμα σε άπορους μοίρασε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιπεριφέρειας

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη, και υπηρεσιακών παραγόντων της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, μοιράστηκαν την Τρίτη 18 Αυγούστου διάφορα είδη νωπών τροφίμων σε άπορες οικογένειες του Νομού, από το νεοσύστατο Κοινωνικό Παντοπωλείο της προαναφερόμενης Διεύθυνσης. Τα είδη προήλθαν κυρίως από σχετικό πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης που, εκτός των άλλων, δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης, και το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια.



Χανιά: Της επιτέθηκαν σε παραλία και την έσωσε ένας "μικρός ήρωας"

Ένα αδέσποτο σκυλί έσωσε νεαρή Βρετανή από επίθεση σε παραλία των Χανίων και η 25χρονη τουρίστρια ξαναήρθε στην Κρήτη, ξόδεψε χιλιάδες λίρες και κατάφερε να πάρει μαζί της το "μικρό ήρωα" της στην Αγγλία. Όπως μεταδίδουν ξένα δίκτυα, η Τζόρτζια Μπράντλεϊ ήταν σε παραλία στην Γεωργιούπολη όταν δύο άνδρες την πλησίασαν και της ζήτησαν να πάνε για ένα ποτό. Όταν η κοπέλα, της οποίας το αγόρι ήταν σε ένα κοντινό καφέ εκείνη την στιγμή, αρνήθηκε τις προτάσεις τους, οι άνδρες έγιναν επιθετικοί. Αλλά όταν ένας από αυτούς άρπαξε βίαια το χέρι της, ένα μικρό μαύρο σκυλί έτρεξε κατά πάνω τους γαβγίζοντας. Το ζώο έπρεπε να περάσει 21 ημέρες σε καραντίνα, αλλά τελικά κατάφερε να ταξιδέψει στην Βρετανία με την Μπράντλεϊ. Μάλιστα την περίμενε ακόμα μία έκπληξη, αφού όταν επέστρεψε στην Κρήτη για τρίτη φορά για να παραλάβει την Πέπερ μετά την καραντίνα, ο ιδιοκτήτης του εκτροφείου της είπε ότι το νέο της κατοικίδιο ζώο της ήταν έγκυος. Μια εβδομάδα μετά την άφιξή της στο Κάλστοκ της Κορνουάλης, η Πέπερ γέννησε έξι κουτάβια. Πηγή: flashnews.gr



Χανιά: Υποχρεωτική η πιστοποίηση για την ορθή χρήση φυτοφαρμάκων

Ο Δήμος Κισσάμου ενημερώνει τους αγρότες ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ 8197/90920/22-07-13/ΦΕΚ1883/01-08-13, είναι απαραίτητο να πιστοποιηθούν μέσω εξετάσεων στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων, καθώς από τις 26 Νοεμβρίου 2015 η πώλησή τους θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού. Το ύψος του τέλους συμμετοχής των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων (Τέλους Εξέτασης) ορίζεται ως εξής: Α) Μέχρι την 31η Αυγούστου 2015, το ανωτέρω Τέλος Εξέτασης ορίζεται σε είκοσι πέντε ευρώ (25€). Β) Από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, το ανωτέρω Τέλος Εξέτασης ορίζεται σε πενήντα ευρώ (50€). Στην ιστοσελίδα http://ppp-usercert.minagric.gr/ είναι διαθέσιμη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή για τον αυτοέλεγχο των γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων, με τις ερωτήσεις που τίθενται στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Χανιά: Δημοτικό κτηνιατρείο για τα αδέσποτα στον Δήμο Πλατανιά

«Καθορίστηκε ο χώρος που θα στεγάσει το δημοτικό κτηνιατρείο για τα αδέσποτα στο δήμο Πλατανιά» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων ”Η Προστασία των ζώων” καθώς το θέμα των αδέσποτων στα όρια του δήμου Πλατανιά, συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της περιοχής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων, «ελήφθησαν αποφάσεις οι οποίες θα επιφέρουν σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλαγές στην εικόνα του Δήμου αλλά και που θα συμβάλλουν στην καλύτερη διαβίωση των αδέσποτων ζώων». Το πλέον ενθαρρυντικό, όπως τονίζει ο Σύλλογος είναι ότι «καθορίστηκε αφενός ο χώρος που θα στεγάσει το δημοτικό κτηνιατρείο αφετέρου ο χώρος που θα παραχωρηθεί μέχρι την λειτουργία του δημοτικού κτηνιατρείου για τις στειρώσεις των αδέσποτων, που είναι έτοιμος προς χρήση». – Πηγή: Χανιώτικα Νέα



Χανιά: H Σημασία και οι Δυνατότητες Ανάπτυξης της Thomas Cook Northern Europe για τον τουρισμό

«H Σημασία και οι Δυνατότητες Ανάπτυξης της Thomas Cook Northern Europe για τον τουρισμό στο Ν. Χανίων», είναι το αντικείμενο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί απόψε, στις 8 στο Νεώριο Μόρο, στο Ενετικό Λιμάνι. Την εκδήλωση, που είναι ανοικτή στο κοινό, διοργανώνει ο Σύλλογος Ξενοδόχων του Νομού.

Χανιά: Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Lazer 4.7

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων ανακοινώνει τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Lazer 4.7 που θα πραγματοποιηθεί στο Αίγιο από 23 έως και 29 Αυγούστου, με την αποστολή των αθλητών του Δημήτρη Αλευράκη, Ναταλία Nielsen και Λευτέρη Μανιουδάκη, συνοδευόμενων από τον προπονητή τους Αθανάσιο Γκιόκα και την Κατερίνα Nielsen.

Χανιά: Κυκλοφόρησε το πρώτο ημερολόγιο του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης

Κυκλοφόρησε το πρώτο ημερολόγιο του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης «Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών». Πρόκειται για ένα 16φυλλο ημεροδείκτη τοίχου του έτους 2016, διαστάσεων 24 Χ 35 εκατοστών, με εκθέματα του μουσείου, κυρίως εικόνες -αντιπροσωπευτικά δείγματα της Κρητικής Σχολής. Έχουν επιλεγεί λεπτομέρειες από έργα που καλύπτουν μια λαμπρή περίοδο της κρητικής αγιογραφίας (14ος - 17ος αιώνας), ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται εικόνες κορυφαίων εκπροσώπων της κρητικής τέχνης, όπως ο Άγγελος Ακοτάντος και ο Μιχαήλ Δαμασκηνός. Εκτός από τις εικόνες περιλαμβάνεται και ένα θαυμάσιο δείγμα κεντητών αρχιερατικών επιμανικίων του 1858 με την παράσταση του Ευαγγελισμού. Με το πρώτο αυτό συλλεκτικό ημερολόγιο, και τις υπέροχες κάρτες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, το μουσείο φροντίζει να φέρει το ευρύ κοινό πιο κοντά στην τέχνη που αναπτύχθηκε στην Κρήτη κατά τους τελευταίους αιώνες της Ενετοκρατίας προσφέροντας εξαιρετικές αναπαραγωγές υψηλής ποιότητας και άριστης εκτύπωσης. Προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Το ημερολόγιο διατίθεται από το εκθετήριο του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης που στεγάζεται στο καθολικό της παλαιάς Μονής της Αγίας Αικατερίνης, στην ομώνυμη πλατεία του Ηρακλείου.  


Ο καιρός

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα στην Κρήτη η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 έως 5 και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20/08/2015 - 16:34