Βαρουφάκης: Οι σημερινές εκλογές γίνονται για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα

«Οι σημερινές εκλογές γίνονται για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα, το 62% του Ιουλίου, και για να σχηματιστεί μία κυβέρνηση από κόμματα τα οποία έχουν δεσμευθεί ρητώς και εκ προοιμίου ότι θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα το όποιο, δυστυχώς, σχεδιάστηκε για να αποτύχει» δήλωσε από το Παλαιό Φάληρο όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. 

«Η πραγματικότητα από τη Δευτέρα θα αποδομήσει τον παραλογισμό. Το 62% πρέπει να εκφραστεί, να ανοίξει γέφυρες με μια Ευρώπη που κουράζει» πρόσθεσε. 

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν τι ψήφισε απάντησε: «Μου είναι απολύτως αδύνατο να υποστηρίξω ένα κόμμα – οποιοδήποτε κόμμα – που δεσμεύεται να εφαρμόσει μια πολιτική, ένα μνημόνιο, ένα πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο σχεδιάστηκε για να αποτύχει». 

«Προσωπικά είπα ότι στηρίζω δύο συναδέλφους με τους οποίους δουλέψαμε πολύ κοντά αυτούς τους 5-6 μήνες, των οποίων το ήθος εκτίμησα καθώς και τη συνέπειά τους απέναντι στη διαπλοκή, στην εσωτερική τρόικα» σημείωσε. 

«Είναι δεδομένο ότι το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει. Είναι αδιέξοδο. Όταν λοιπόν έχεις αδιέξοδα η οικονομική κρίση βαθαίνει και η πολιτική σκηνή, αντανακλώντας την οικονομική κρίση, δυστυχώς θα ταλανίζει τον τόπο» κατέληξε. 






tvxs.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54