Δικαίωση των προσπαθειών μας η αυτονόμηση του ΥΠ.ΠΟ.Α

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ. :


Η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ εκφράζει την ικανοποίηση της για την αυτονόμηση του ΥΠ.ΠΟ.Α από το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται ασφαλώς για δικαίωση της θέσης του συνδικαλιστικού κινήματος στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο εξ’ αρχής είχε εκφράσει σε όλους τους τόνους την αντίθεσή του στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Συριζα- ΑΝ.ΕΛ τον περασμένο Γενάρη, υπερθεματίζοντας πως πρόκειται για επανάληψη του ίδιου λάθους, που είχε κάνει, όπως δημόσια ομολόγησαν, η συγκυβέρνηση Σαμαρά.

Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο να τονιστεί πως για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα η Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Μάλιστα, ήδη από περασμένο Απρίλιο, σε επίσημη συνάντηση με τον καθ’ ύλη αρμόδιο υπουργό, Γεώργιο Κατρούγκαλο, είχαμε λάβει την ενημέρωση πως το θέμα της αυτονόμησης του ΥΠ.ΠΟ.Α είχε συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο με θετική εισήγηση. Την ίδια ενημέρωση είχε λάβει και από το γραφείο του πρωθυπουργού η Ομοσπονδία των εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας. Να σημειώσουμε πως με τους συναδέλφους στο υπουργείο Παιδείας υπήρχε ταύτιση απόψεων και κοινός αγώνας στο συγκεκριμένο θέμα.

Σε ό,τι αφορά τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α ως Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοίκηση του κατεξοχήν αναπτυξιακού υπουργείου της χώρας. Ταυτόχρονα, ευχόμαστε να μην υπάρξει ποτέ στο μέλλον κυβέρνηση, η οποία θα πράξει και για τρίτη φορά το ίδιο ατόπημα, αυτό της συγχώνευσης του ΥΠ.ΠΟ.Α., με θύμα τον ίδιο τον ελληνικό Πολιτισμό, του συγκριτικού δηλαδή πλεονεκτήματος της πατρίδος μας.

Από την πλευρά μας, ως Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., ζητήσαμε άμεσα συνάντηση –και πριν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης- με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδη Μπαλτά, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τα φλέγοντα ζητήματα του Υπουργείου, τα οποία και απαιτούν άμεσες λύσεις.


Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54