ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM: ΚΑΛΕΣΜΑ στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12/11/2015

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Η επίθεση στους εργαζόμενους και στην κοινωνία εντείνεται με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, ενώ συνεχίζεται η σφαγή των 2 προηγούμενων. Μισθοί, φόροι, χαράτσια, συντάξεις, τσάκισμα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων - ακόμη και του απεργιακού δικαιώματος, απελευθέρωση απολύσεων, δυναμίτης σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικό κράτος, κατασχέσεις σε σπίτια, ακόμη βαθύτερη ύφεση κι άλλη εκτόξευση της ανεργίας, μαζική μετανάστευση κυρίως νέων με υψηλή κατάρτιση στο εξωτερικό, φτώχεια και δυστυχία για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλήματα δημόσιου πλούτου και αγαθών, λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, αιγιαλοί, δημόσια κτίρια, νησιά, ηλεκτρική ενέργεια, νερά, τα πάντα ξεπουλιούνται. Έρχεται ένας προϋπολογισμός-λαιμητόμος. Ένα εφιαλτικό-καταστροφικό γαϊτανάκι για να πληρώνονται στο διηνεκές τοκοχρεολύσια στους δανειστές, να ανακεφαλαιοποιηθούν για μια φορά ακόμη οι τράπεζες, για να φουσκώσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου ή για να προσφέρουν σε δήθεν επενδυτές-γύπες στο πιάτο έτοιμα δημόσια «φιλέτα» με υπηρεσίες που πλέον στο μέλλον θα μπορούν να πληρώνουν μόνο τα χοντρά πορτοφόλια. Φορτώνουν στον κοσμάκη την κρίση που προκάλεσαν, μας ληστεύουν ξεδιάντροπα τους καρπούς των κόπων μας οδηγώντας εκατομμύρια στην ανεργία κι ανέχεια, στερούν τη νέα γενιά από ένα αξιοπρεπές μέλλον, οδηγούν τους απόμαχους της δουλειάς σε πραγματικό Καιάδα.

Φθάνει πια. Οι αγώνες που δίνουν μια σειρά εργαζομένων μισθωτών, ελαστικά απασχολούμενων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών κ.ά. πρέπει να ενωθούν, να συντονιστούν, να κλιμακωθούν για να επιβάλουμε εμείς οι ίδιοι ένα τέλος σ’ αυτόν τον εφιάλτη.

Μπορούμε την 24ωρη πανεργατική Γενική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τις 12/11 να την κάνουμε σταθμό δικό μας οι εργαζόμενοι με την αγωνιστικότητα, ενότητα και μαζικότητα της συμμετοχής, επιβάλλοντας περαιτέρω αγωνιστική κλιμάκωση. Να μπει πραγματικά τέλος στις πολιτικές του ολέθρου για τη μεγάλη πλειοψηφία και της ασυλίας για το μεγάλο κεφάλαιο και τον πλούτο που ζει και βασιλεύει, να επιβάλουμε τη διαγραφή του χρέους, προϋπόθεση για να επιβιώσουν οι εργαζόμενοι κι ο λαός, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών και συντάξεων που πετσόκοψαν, να απαιτήσουμε να φορολογηθούν οι πλούσιοι για να ενισχυθεί το κράτος πρόνοιας και να γίνουν δημόσιες επενδύσεις.




Για την καλύτερη ενημέρωση, συζήτηση μεταξύ μας και προετοιμασία μιας μαζικής συμμετοχής στην πανεργατική απεργία της 12/11 αλλά και οργάνωση της διεκδίκησης απέναντι στους δικούς μας εργοδότες για αποκατάσταση των αμοιβών και παροχών στο επίπεδο του 2010 – το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους σε ανοιχτές συγκεντρώσεις ως εξής:
  • ΝΟΜΟΣ, Δευτέρα 2/11 στις 12μμ

  • Πάτρα, Τρίτη 3/11 στις 1μμ

  • Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 6/11 στις 1μμ

  • Συγκρότημα Α (INTRACOM TELECOM) Δευτέρα 9/11
    • στις 10:10-10:40 παλιό εστιατόριο Α1 (υπόγειο)
    • στις 11:15-11:45 εστιατόριο Α5
  • Συγκρότημα Γ (INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS), Τρίτη 10/11 στις 10:15-10:45 εστιατόριο Γ4

  • Συγκρότημα Β (INTRASOFT INTERNATIONAL κλπ.), Τρίτη 10/11, 11:15-11:45 εστιατόριο Β3

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη, 12/11. ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ που θα γίνουν σ’ όλη τη χώρα! Καλούμε τους συναδέλφους να βρεθούμε μαζικά με το πανό του σωματείου μας στην προσυγκέντρωση στο Μουσείο (γωνία Μάρνη και Πατησίων) στις 10:30 και να συμμετάσχουμε στη μεγάλη απεργιακή πορεία προς το Σύνταγμα. Αντίστοιχα σε Πάτρα – Θεσσαλονίκη στις συγκεντρώσεις και πορείες των εργατικών κέντρων και των συνδικάτων.




ΤΟ Δ.Σ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54