Τα πιο απίθανα σκουφιά φτιάχνονται στην Ελλάδα

Είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητα, από φυσικές πρώτες ύλες ανώτερης ποιότητας, έχουν γούστο και προπαντός φαντασία. Σκουφιά για όλους: αγόρια, κορίτσια, άντρες, γυναίκες, μαθητές, φοιτητές, φιλάθλους κοκ. Με μια λέξη: ΣΚΟΥΦΟΜΑΝΙΑ!

Η Πηνελόπη Μακρυνιώτη σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών. Το 2010, και προτού ακόμα γίνουν ορατές οι σοβαρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα στην επαγγελματική πορεία της και να ασχοληθεί αποκλειστικά με αυτό που αγαπούσε πάντα: την χειροποίητη τέχνη. Πλεκτές μπομπονιέρες, πλεκτά κοσμήματα, πλεκτά ρούχα και αξεσουάρ, σε πρωτότυπα σχέδια, που ανατρέπουν σε μεγάλο βαθμό τη συμβατική εικόνα τους.

Με μια τέχνη και τεχνική που χάνεται στα βάθη του χρόνου, η Πηνελόπη Μακρυνιώτη έβλεπε από μικρή τη γιαγιά, τη μητέρα της και τις άλλες γυναίκες του χωριού που μεγάλωσε να πλέκουν με αφοσίωση και αγάπη. Σήμερα πια, παρουσιάζει τις δικές της χειροποίητες δημιουργίες, δουλεμένες με μεράκι και υπομονή. Τα χρώματα που χρησιμοποιεί και η απόδοση των σχεδίων αρκούν από μόνα τους για να σου φτιάξουν τη διάθεση.

«Η δουλειά μου είναι πολύ δημιουργική εμπειρία», σημειώνει η ίδια. «Μια έμπνευση της στιγμής μπορεί να γίνει χειροποίητη δημιουργία που, πέρα από τη χρηστική αξία της, μπορεί να δώσει στον άλλον χαρά. Αυτό από μόνο του, μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Παρότι εργάζομαι πολλές ώρες, αφού όλα όσα φτιάχνω γίνονται αποκλειστικά στο χέρι, η ανταπόκριση και τα σχόλια των πελατών μου είναι πηγή συνεχούς έμπνευσης και δημιουργίας».

Η Πηνελόπη Μακρυνιώτη σημειώνει ότι εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας και των συνθηκών στην αγορά εργασίας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στις χειροποίητες δημιουργίες. «Η χειροποίητη τέχνη δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι λύση ανάγκης. Χρειάζεται να ξέρεις καλά την τεχνική, τα υλικά σου, να ενημερώνεσαι διαρκώς και να προσπαθείς να φτιάχνεις πρωτότυπες δημιουργίες που θα σου ανοίγουν νέους δρόμους. Τίποτε δεν είναι εύκολο και τίποτε δε σου χαρίζεται».

Τις χειροποίητες δημιουργίες της Πηνελόπης Μακρυνιώτη μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τους ιστότοπους PENELOPE ART και SKOUFOMANIA.































πηγή trenomag.wordpress.com





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54