Ακυρώθηκε ο πλειστηριασμός της ΒΙΟΜΕ. Πρώτη νίκη των εργαζομένων

Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι της ΒΙΟΜΕ «κλείδωσαν» τα μπράτσα τους και σχημάτισαν «αλυσίδα αξιοπρέπειας», για να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό, για να αμυνθούν απέναντι στην επίθεση του κράτους σε αυτό το πετυχημένο παράδειγμα εργατικής αυτοδιαχείρισης.

Ακυρώθηκε ο πλειστηριασμός για την εκποίηση των 14 ακινήτων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, μεταξύ των οποίων και αυτό της ΒΙΟΜΕ, που είχε προγραμματιστεί για χθες Πέμπτη. Η διαδικασία του πλειστηριασμού που προέκυψε, έπειτα από αίτημα της συνδίκου της πτωχευμένης μητρικής Φίλκεραμ που έκανε δεκτό το σχετικό δικαστήριο, ορίστηκε εκ νέου για την επόμενη Πέμπτη.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟΜΕ και αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργατών στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στον πλειστηριασμό, μεταξύ των οποίων και η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ, πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, με κύρια συνθήματα «Δεν πωλείται», «Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ», «Το εργοστάσιο ανήκει στους εργάτες», «Να ματαιώσουμε τον πλειστηριαμό».

Πολύ ισχυρή ήταν η αστυνομική δύναμη έξω από την αίθουσα του δευτέρου ορόφου των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης όπου ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει ο πλειστηριασμός. Η δικαστική υπάλληλος ανακοίνωσε την αναβολή του πλειστηριασμού λόγω έλλειψης νομικών εγγράφων.

«Σημαντική νίκη για τον αγώνα της ΒΙΟΜΕ! Η δικαστική υπάλληλος που έχει την ευθύνη του πλειστηριασμού μόλις ανακοίνωσε την αναβολή του, επικαλούμενη ελλείψεις στα νομικά έγγραφα. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει όμως ότι η αναβολή είναι αποτέλεσμα της δυναμικής κινητοποίησης περίπου 250 αλληλέγγυων που κατέκλυσαν το Δικαστικό Μέγαρο και έδειξαν δυναμικά ότι ο αγώνας για αξιοπρέπεια και αυτοδιάθεση δεν εκφοβίζεται, δεν δημοπρατείται, δεν εκποιείται!», σχολιάζουν οι εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου, μέσω του μπλογκ που διαθέτουν.



ergasianet.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54