Στέλιος Νικητόπουλος (δημοσιογράφος ΕΡΤ3): Να που πήγαν τα λεφτά της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Παπανικήτα

ΣΤΈΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΌΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΆΦΟΣ ΕΡΤ3 SAYS:

04/12/2015

Πρέπει να έχει πολύ θράσος ο άνθρωπος που δεν μπορούσε να καταλάβει ότι ως προσωπικός σκηνοθέτης του Τσίπρα δεν θα έπρεπε να δουλεύει σε ΔΤ-ΝΕΡΙΤ. Θα μου πείτε το καταλάβαινε μήπως ο Τσίπρας; Αλλά να ρωτάει τώρα ο Παπανικήτας “πού πήγαν τα χρήματα της ομοσπονδίας” και “γιατί δεν έχει λεφτά η ΠΟΣΠΕΡΤ” ενώ όλοι ξέρουμε ότι η ομοσπονδία των εργαζομένων “μάτωσε” οικονομικά για τον αγώνα της ΕΡΤ την ώρα που αυτός πληρωνόταν από τα μορφώματα του “μαύρου” πάει πολύ. Μα πάρα πολύ. κ. Παπανικήτα, προσωπικέ σκηνοθέτη του κ.Τσίπρα, όταν εσείς πληρωνόσασταν από τα μορφώματα του “μαύρου”, εμείς βγάζαμε παράνομο πρόγραμμα της ΕΡΤ με καρτοτηλέφωνα από τα περίπτερα που πλήρωνε με αποδείξεις η ΠΟΣΠΕΡΤ για να μπορείτε τώρα εσείς να ρωτάτε “πού πήγαν τα λεφτά της ΠΟΣΠΕΡΤ” και να υπογράφετε ως “σκηνοθέτης της ΕΡΤ ΑΕ”. Η σχέση σας με τον κ.Τσίπρα πρέπει να σας δίνει πολύ θράσος.

ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΊΠΤΩΣΗ SAYS:

04/12/2015 AT 22:37

“Βροντούν τα πέταλα βροντούν κι οι σακοράφες…”

Κάπως έτσι θα μπορούσε να σχολιαστεί με 7 λέξεις η παραπάνω επιστολή του γνωστού σε όλους μας τέως υποψηφίου εκπροσώπου εργαζομένων στο Δ.Σ της “νέας” ΕΡΤ
Πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις την μεταμφιεσμένη με παλαιοσυνδικαλιστικά ρετάλια θρασύτητα.

Το σχόλιο του εντιμου και άξιου συναγωνιστή – συναδέλφου μας Στέλιου Νικητόπουλου, είναι απολύτως ακριβές και εύστοχο, πράγμα που μπορούν να βεβαιώσουν οι εκατοντάδες συναγωνιστές συνάδελφοι και αλληλέγυοι , που αντισταθήκαμε στον μαύρο αυταρχισμό του προηγούμενου μνημονιακού καθεστώτος,που αρνηθήκαμε να γίνουμε τα “καλά παιδιά” του Καψή του Κεδίκογλου του Προκοπάκη και των άλλων καθεστωτικών υποστυλωμάτων.

Πρέπει να τονισθεί πως ο τέως υποψήφιος “ξέχασε” να αναφέρει στην επιστολή του ότι η εφορευτική επιτροπή ήταν υπο τον συνεχή έλεγχο δικαστικών αντιπροσώπων , ενώ δεν υπήρξαν απο κανέναν καταγγελίες για οποιουδήποτε είδους “παρατράγουδα”.

Αντιλαμβάνομαι την πικρία του αφού δεν …πρόκαμε να δεί τους συναδέλφους του να αναγνωρίζουν την επάρκειά του ως εκπρόσωπό τους στο Δ.Σ.

Και πως να αναγνωρισθεί μια τετοιου είδους επάρκεια όταν διαβάζεις τον τέως εργοδότη του Προκοπάκη (για ενα διάστημα νεριτάρχης του Σαμαρα- Βενιζέλου) , να τον επαινεί;

Αν ψηφίζαμε για εκπρόσωπο της διοίκησης στους εργαζόμενους ίσως ο τέως υποψήφιος να είχε κάποιες ελπίδες, αφού τότε η “συμμαρτυρία” του Προκοπάκη θα είχε νόημα,όμως σε αυτές τις εκλογες ψηφίσαμε (και σε λίγες ημέρες θα ξαναψηφίσουμε) για εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΕΡΤ.

Για το κλείσιμο του σχολίου ένα μικρό απόσπασμα απο το κείμενο της προεκλογικής στήριξης του Προκοπάκη στον αποτυχόντα τελικά υποψήφιο Παπανικήτα:

“…Εξαίρετος σκηνοθέτης. Η τηλεοπτική εικόνα του Τσίπρα οφείλεται σ’ αυτόν και η κάλυψη των συγκεντρώσεων, δική του δουλειά. Ο τσόγλανος το παράκανε βέβαια! Αλλά άμα είσαι καλός… Ποτέ δεν ετέθη βέβαια το ζήτημα της SYRIZA Connection. Ποιός νοιάζεται; Τη δουλειά μας ο καθένας!

Όσο για την ΕΡΤ την ξέρει σαν τη τσέπη του, τα μπουμπούκια, τις διαδικασίς, τα αγκάθια, τα σκουπίδια. Είναι δε από τις όχι τόσο πολλές περιπτώσεις εργαζομένων του φορέα που μπορεί να γεφυρώσει χάσματα και να δουλέψει για επούλωση πληγών.

Θα τον ψήφιζα χωρίς δεύτερη σκέψη!

Το παρατσούκλι Μαίρυλιν που του έβγαλα πριν σχεδόν δύο χρόνια, νομίζω θα βοηθήσει την εκλογική του προσπάθεια.

Δεν ξέρω πόσο τον βοηθά η υποστήριξη που του δίνω. Ας με συγχωρήσει αν τον χαντακώσω – όπως και με τον Τσίπρα “τουλάχιστον προσπάθησα”. Προφανώς και δεν μου το ζήτησε – ψηλομύτα η Μαίρυλιν!…”


Παρακάτω ολόκληρη η δημοσιευμένη στις τυπολογίες επιστολή του  πρωθυπουργικού σκηνοθέτη κ.  Παπανικήτα:
Επίθεση για τις εκλογές στην ΕΡΤ από τον Παπανικήτα στον Καλφαγιάννη
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑΣΣυναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Θα ήθελα να ξεκινήσω με ένα μεγάλο Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, στον 1Ο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη των Εκπρόσωπων των Εργαζομένων στο Δ. Σ. της ΕΡΤ.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό έχουμε επισημάνει την απόσταση που χωρίζει τους εργαζόμενους από τη συνδικαλιστική ηγεσία. Αυτό έγινε ορατό και στις πρόσφατες εκλογές Εκπροσώπων Εργαζομένων. Ο Καλφαγιάννης είχε βάλει την «δική» του Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή-«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»-αυτή στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων.. Τούτο το περιμέναμε. Ήταν σίγουρο ότι θα έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να πετύχουν τους στόχους τους . . .

Ελλιπείς εντολές στις Εφορευτικές Επιτροπές της Περιφέρειας, ανοχή στην ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ την ημέρα των εκλογών!!! Αστειότητες στην επανακαταμέτρηση λόγω της ένστασής μου … Αυτά είναι κάποια από τα έργα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, της οποίας ηγείται ο ταμίας της ΠΟΣΠΕΡΤ, από τους ελάχιστους που στηρίζουν ακόμα τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ.

15 ημέρες μετά τον πρώτο γύρο, η ίδια Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δεν έχει ορίσει ημερομηνία για τη διεξαγωγή του 2ου γύρου.

  • Γιατί άραγε;
  • Δεν έχει λεφτά η ΠΟΣΠΕΡΤ;
  • Ισχύει; Αν ισχύει, γιατί δεν έχει λεφτά η ΠΟΣΠΕΡΤ;
Κάποια στιγμή πρέπει να ενημερωθούμε. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και ότι τα χρήματα του ταμείου της και του ταμείου Αλληλοβοήθειας είναι ΟΛΩΝ των εργαζομένων.

Για άλλη μια φορά κάνω έκκληση στη διοίκηση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
ΦΥΓΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!
Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ! ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΓΕΛΑΤΕ ΠΙΑ!

Ελπίζω να ορίσετε ημερομηνία εκλογών και εκεί οι εργαζόμενοι θα σας δώσουν την απάντηση που σας αξίζει, για τα έργα και τις ημέρες σας.

Οι καλύτερες υποσχέσεις είναι αυτές που δίνονται μετά τον προεκλογικό αγώνα. Γι’ αυτό το λόγο, αυτό που ξεκινήσαμε δεν θα πάει χαμένο. Θα συνεχιστεί, ώστε να κάνουμε την εταιρεία αντάξια της φήμης της και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Ελλήνων πολιτών, σε πείσμα όλων αυτών που θέλουν την οπισθοδρόμηση, τη στασιμότητα και την καταστροφή, για άλλη μια φορά της ΕΡΤ.

Μανώλης Παπανικήτας

Σκηνοθέτης Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

typologies

ΠΗΓΗ : klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/12/3.html



Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05/12/2015 - 10:38