Παρέμβαση Αριστερής Ενότητας στην εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για το μεταναστευτικό (video)

Το Σάββατο 12 Δεκέμβρη, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα »Δίκαιο και μετανάστευση». Ομιλητές οι οποίοι ανερυθρίαστα τοποθετήθηκαν επί του προσφυγικού ήταν:

o Θ. Φορτσάκης, ο οποίος την περίοδο της απεργίας πείνας των 300 μεταναστών παρέδωσε στην ασφάλεια λίστα με τα ονόματα αλληλέγγυων φοιτητών, ενώ σε άλλο χρόνο είχε δηλώσει ότι οι πρόσφυγες πολέμου είναι »εισβολείς που καταστρέφουν τη χώρα».

Ομιλητής στην εκδήλωση υπήρξε, επίσης, ο Γ. Κουμουτσάκος, υπερασπιστής το όρου »λαθρομετανάστης», καθώς για εκείνον άνθρωποι που καθημερινά ισορροπούν μεταξύ ζωής και θανάτου είναι λαθραίοι.

Συμμετέχουσα, τέλος, στην παραπάνω εκδήλωση και η Μ. Γαβουνέλη, ένθερμη υπερασπίστρια της επιβολής διδάκτρων στο μεταπτυχιακό του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού στη Νομική Σχολή. Εν πολλοίς, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προσκάλεσε ως ομιλητές σε εκδήλωση για το προσφυγικό ανθρώπους οι οποίοι συνιστούν τους κατεξοχήν υπερασπιστές του ρατσιστικού-ακροδεξιού λόγου, ενώ η παρουσία της καθηγήτριας Μ. Γαβουνέλη στη συγκεκριμένη εκδήλωση μαρτυρά ότι η επιβολή διδάκτρων στο μεταπτυχιακό του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού δεν αποτελεί προφανώς μια αντικειμενική ανάγκη, αλλά ενσαρκώνει μια ξεκάθαρη πολιτική της οργάνωσης της ΝΔ της Νομικής Αθήνας την οποία στελεχώνουν φοιτητές αλλά και καθηγητές της σχολής. Στην εκδήλωση πραγματοποίησε παρέμβαση η δικτύωση σχημάτων της Αριστερής Ενότητας με τοποθέτηση κατά του ακροδεξιού-ρατσιστικού λόγου και των επιλογών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσον αφορά το προσφυγικό.

Η παραπάνω εκδήλωση έλαβε χώρα με φόντο τα πρόσφατα γεγονότα στην Ειδομένη, όπου η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πέρυσι διαρρήγνυε ιμάτια για τα δικαιώματα των προσφύγων, έδωσε εντολή για επέμβαση της αστυνομίας με στόχο την εκκένωση της περιοχής και την απομάκρυνση των προσφύγων, επιλέγοντας ξεκάθαρα την ελευθερία κυκλοφορίας των εμπορευμάτων σε βάρος ανθρώπινων ζωών. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, απομακρύνθηκαν από το σημείο οι δημοσιογράφοι και οι αλληλέγγυοι σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων, παραβιάζοντας κάθε δικαίωμα πληροφόρησης. Η εκκένωση της περιοχής, βέβαια, κάθε άλλο παρά »ειρηνική» ήταν, αφού η Telegraph μετέδιδε τον ξυλοδαρμό όσων αρνούντο να ακολουθήσουν. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παράλληλα, έχει συμπράξει με τη Frontex, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της οποίας πραγματοποιούν περιπολίες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και συζητά για φύλαξη και των βορείων ελληνικών συνόρων. Στα πλαίσια του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί από την ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατάρτησε σχέδιο που προβλέπει τη μετατροπή της Frontex σε Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, η οποία θα επεμβαίνει ακόμη και παρά τη θέληση του κράτους-μέλους.

Εμείς καταδικάζουμε τις επιλογές της Κυβέρνησης, οι οποίες πλήρως προσαρμοσμένες στις πολιτικές της ΕΕ, παραβιάζουν το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών να ζουν ελεύθεροι και επιβάλλουν ένα καθεστώς στρατιωτικοποίησης με επίφαση την ασφάλεια. Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες στους πρόσφυγες και να υποστηρίξουμε την ελεύθερη έλευσή τους στις χώρες της Ευρώπης.

δείτε το βίντεο εδώ

πηγή arenilegal.wordpress.comC/


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54