Το νέο μισθολόγιο φτωχολόγιο δεν πρέπει να περάσει! Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών, φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι το "νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η παράδοση των κόκκινων δανείων στις χρηματαγορές.

Με το νέο μισθολόγιο, η κυβέρνηση προχωρά σε παραπέρα μείωση των μισθών παρά τις διακηρύξεις της για “μικρές ” έστω αυξήσεις. Και αυτό γιατί παρά τα λεγόμενα της:

-                    Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 μειώνει κατά 18,3 εκατ. ευρώ τις «μισθολογικές δαπάνες».

-                    Η παραπέρα μείωση του «μισθολογικού κόστους» προβλέπεται ρητά και από το Μεσοπρόθεσμο του 2015 όπως και από το 3ο Μνημόνιο.

-                    Το ξεπάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων (χρονοεπίδομα), σε συνδυασμό με τη χορήγηση του μισθολογικού κλιμακίου κάθε 3 αντί για 2 χρόνια που ήταν μέχρι τώρα (για τις κατηγορίες Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), οδηγεί αυτόματα σε ονομαστική μείωση των αποδοχών. Ταυτόχρονα, για όσους παίρνουν τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά», η μισθολογική ωρίμανση θα εξακολουθεί να είναι παγωμένη ώσπου να εξισωθούν οι αποδοχές των υπαλλήλων αυτών με όσους δεν παίρνουν την «προσωπική διαφορά».

-                    Η σύνδεση του μισθού με την αποδοτικότητα θα αποτελέσει εργαλείο χειραγώγησης και θα εντείνει την εκμετάλλευση των δημοσίων υπαλλήλων. Στο πλαίσιο της λεγόμενης στοχοθεσίας και της αποδοτικότητας, εξ αντικειμένου ο μισθός θα συνδέεται με την αξιολόγηση. Πριμοδοτείται η «θέση ευθύνης» και προβλέπονται κάποιες αυξήσεις για τα διευθυντικά – διοικητικά στελέχη. Είναι αυτό που ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αποκάλεσε «μισθολογική επανακατάταξη».

Με τον τρόπο που γίνεται η αποσύνδεση βαθμού – μισθολογικής εξέλιξης, ουσιαστικά προωθείται παραπέρα μείωση μισθού ακόμα και σε σχέση με το ν. 4024/2011.

-                    Η σύνδεση του νέου μισθολογίου με το νέο Ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων (6,67%) για παροχές Υγείας - Ασφάλιση, την κατάργηση των ΒΑΕ σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων (επίδομα 150 ευρώ) επίσης θα οδηγήσει σε ονομαστική μείωση των μισθών.



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ίδια επιχειρηματολογία των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας το νέο μισθολόγιο του 3ου Μνημονίου αποτελεί εμπαιγμό και τεράστια κοροϊδία για τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα!



Ένας δημόσιος υπάλληλος με τα μέχρι τώρα μέτρα έχει χάσει σε ονομαστική βάση πάνω από 6 μισθούς το χρόνο, ενώ ο εργαζόμενος στο ΙΓΜΕ πάνω από 50% !!!

Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζεται η αύξηση του ΦΠΑ 23%, ο ΕΝΦΙΑ, η φοροληστεία, οι περικοπές σε πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα κ.ά.

Απαιτούμε:

·        Κατάργηση των ν. 4024/2011 (μισθολόγιο) και ν. 4093/2013, επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009.

·        Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.

·        Καμία σύνδεση μισθού με τη λεγόμενη αποδοτικότητα.

·        Δημόσια κοινωνική ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια για όλους. Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για κράτος και εργοδοσία, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους.

·        Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μονιμοποίηση όλων των ΙΔΑΧ και των Συμβασιούχων με μπλοκάκι.

Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η συρρίκνωση και διάλυση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, ενισχύουν παραπέρα τις ανατροπές στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις και τη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να πιστέψουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος, ότι η σφαγή των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα γίνεται για λόγους δικαιοσύνης και για να βελτιωθεί η δική τους θέση.

Γίνεται για το ακριβώς αντίθετο γιατί κάθε φορά που μειώνονται μισθοί και δικαιώματα των εργαζομένων στο Δ.Τ. αυξάνει η πίεση για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών στον Ιδιωτικό τομέα και για διεύρυνση των προσωρινών και ελαστικών σχέσεων εργασίας. Παράλληλα οι παρεχόμενες υπηρεσίες στην Υγεία, στην Πρόνοια και αλλού χειροτερεύουν.



Η επίθεση στα εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα των μισθωτών και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι ενιαία, δεν είναι προσωρινή και πρέπει να αποκρουσθεί από ένα πλατύ, αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα που δεν θα διευκολύνει να περάσει ή εργοδοτική αυθαιρεσία αλλά και η κυβερνητική πολιτική.



Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, μόνιμοι και συμβασιούχοι, που με τους αγώνες τους πέτυχαν την ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ του ΙΓΜΕ θα αγωνιστούν για την ουσιαστική λειτουργία του Ινστιτούτου διεκδικώντας την παραμονή όλων των συμβασιούχων στο ΙΓΜΕ αλλά και την υπογραφή ΕΣΣΕ για διασφάλιση των κατακτήσεων μας και ουσιαστικές αυξήσεις.

Συνεχίζοντας με το ίδιο αγωνιστικό πείσμα και μαχητικότητα που επέδειξαν όλα αυτά τα προηγούμενα μνημονικά χρόνια, όπου εφαρμόζονταν οι βάρβαρες αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, είναι αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν και να καταργήσουν στη πράξη όλα τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημόνιου που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Όχι στις απολύσεις των Συμβασιούχων του ΙΓΜΕ

Θέλουμε προσλήψεις και ουσιαστικές αυξήσεις



Για αυτό σήμερα Τρίτη 15 Δεκέμβρη, στις 6.00 μμ θα δώσουμε μια ακόμη αγωνιστική απάντηση ενάντια στo νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, με μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις και πορείες στη Βουλή.

Προσυγκέντρωση 6.00 μ. μ. Χαλκοκονδύλη και Πατησίων

Το ΔΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54