Σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στο Ναυτοδικείο Πειραιά

αναδημοσίευση απο το sostegr.wordpress.com
Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 στο Ναυτοδικείο Πειραιά (Ακτή Μουτσοπούλου 66Α) έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης του βαρύτατου τραυματισμούκαι εγκατάλειψης των τριών μελών της οικογένειας Maciorοwski (των επτάχρονων διδύμων David και Claudia και της μητέρας τους Agnieska).


Μετά από τρεις αναβολές η υπόθεση (Αναλυτικά: ΕΔΩ) που αφορά τροχαίο και εγκατάλειψη από οδηγό μηχανής χωρίς άδεια οδήγησης πριν τριάμιση χρόνια (12 Ιουλίου 2012) ας ελπίσουμε ότι θα εκδικαστεί (πρωτόδικα).

Τους τελευταίους μήνες δυστυχώς αναβλήθηκε η εκδίκαση όλων των υποθέσεων που αφορούσαν μέλη του συλλόγου μας. Επειδή προφανώς η δικαιοσύνη δεν έχει κάτι με το σύλλογο μας, η κατάσταση αυτή είναι απλά ενδεικτική του τι συμβαίνει με όλες τις εκδικαζόμενες υποθέσεις θανάτου και σοβαρού τραυματισμού απο τροχαία..

Τους τρεις τελευταίους μήνες είχαν οριστεί να εκδικαστούν οι υποθέσεις θανατηφόρων τροχαίων μελών οικογενειών που σχετίζονται με τον SOSΤροχαία Εγκλήματα με θύματα τους:

Κυριακόπουλο Αντώνη22 χρονών, έχασε τη ζωή του στις 12/10/2008, Λ. Ποσειδώνος, Αθήνα, από πρόσκρουση σε παράνομη υπαίθρια διαφημιστική πινακίδα. Αναβολή Εφετείου.

Τζαβάρα Πάνο14 χρονών, ποδηλάτη. 2/5/2012, χτυπήθηκε από ΙΧ στο Ρίο Πατρών.και έχασε τη ζωη του στις 18 Μαΐου. Αναβολή Εφετείου.

Καρυδάκη Σόλωνα15 ετών. Πεζό, 4/12/2009, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφτηκε, σε διάβαση επί της Κηφισίας, στην διασταύρωση με την Στεφάνου Δέλτα. Αναβολή πρωτόδικου.

Μολυβιατη Αποστόλη21 ετών, έχασε τη ζωή του στις 24/8/2009, Λ. Κηφισίαςς, Αθήνα, από πρόσκρουση σε παράνομη υπαίθρια διαφημιστική πινακίδα. Αναβολή πρωτόδικου.

Φτάσαμε έτσι στο απίστευτο (για τα θύματα και τις οικογένειες τους) το πρωτόδικο για θανάτους νέων παιδιών να μην έχει εκδικαστεί έξη (6) χρόνια μετά το συμβάν, ενώ το Εφετείο να ξεπερνά την οκταετία.

Αυτές είναι οι συνέπειες μια ιδεολογίας και μιας πρακτικής που δεν διακρίνει καμιά διαφορά ανάμεσα σε ένα φόνο από τροχαίο έγκλημα και μια ζωοκλοπή, μια καταπάτηση βοσκοτόπων ή μια αυθαίρετη δόμηση.

Οι οικογένειες των θυμάτων αφού άντεξαν το μέγιστο, την απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου, συνήθως του παιδιού τους, μπορούν να τα αντέξουν όλα….
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54