Τότε που Καραμανλής και Ρουσόπουλος διόριζαν στην ΕΡΤ τους δικούς τους με μισθούς δεκαχίλιαρα

Αναδημοσίευση από klassikoperiptosi.blogspot.gr:

Η νομική σύμβουλος με τις... γνωριμίες και ο ταμίας  της  ΝΔ  στη θέση  του προέδρου της Οικονομοτεχνικής Επιτροπής της ΕΡΤ, η οποία αποφάσιζε για όλες τις προμήθειες.


Ενας ακόμη φάκελος αναμένεται να προστεθεί στην ογκώδη «δικογραφία» της ΕΡΤ.


(Κλασσικός:Τελικά η κ. Μπαλωμένου δικάστηκε το 2011 και αθωώθηκε  γεγονός  που  όπως λένε οφείλεται εν πολλοίς στο ότι η ΕΡΤ δεν παρίστατο ως πολιτικός  ενάγων (σήμερα η δικηγόρος κ. Μπαλωμένου συνεχίζει την καριέρα της ως η "σιδηρά κυρία" του Παναθηναϊκού)

Η πρόταση να μην παραστεί  σε αυτή τη δίκη  η ΕΡΤ ήταν του τότε εκπροσώπου εργαζομένων  στο Δ.Σ  της ΕΡΤ Αρ. Κοντιζά  η οποία έγινε τελικά  δεκτή απο τα υπόλοιπα μέλη .Ο κ. Κοντιζάς  μετά  την "ευδόκιμη" θητεία του ως ...εκπρόσωπος των εργαζομένων,έγινε για πρώτη φορά διευθυντής  ενώ  η δεύτερη φορά τον βρίσκει να  κάθεται στην καρέκλα  του γενικού τεχνικού διευθυντή της  ΔΤ και αργότερα της ΝΕΡΙΤ "εις ανταπόδωσιν των  καλών υπηρεσιών" που προσέφερε στην συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου  πριν και μετά το πραξικόπημα  του μαύρου  στην ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013.)
Φήμες αναφέρουν  ότι  και σήμερα  επί "δεύτερης φοράς  αριστερής κυβέρνησης", η παρούσα διορισμένη διοίκηση Ταγματάρχη έχει την πρόθεση να επαναφέρει τον βαθύ σκούρο πρασινομπλέ τέως πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ , τέως εκπρόσωπο  των  εργαζομένων στο Δ.Σ και δις τέως διευθυντή, στην καρέκλα  της διεύθυνσης πολυμέσων της "νέας" ΕΡΤ.


Η υπόθεση αφορά την πρόσληψη της νομικής συμβούλου (απόφαση Δ.Σ. 769/1.5.2006) Αθηνάς Μπαλωμένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει καταγγελία που αναφέρεται στο επί της ουσίας παράνομο της πρόσληψής της και βασίζεται στο άρθρο 52 παρ.3 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΕΡΤ στο οποίο ορίζεται ότι «ως νομικός σύμβουλος προσλαμβάνεται με απόφαση ΔΣ δικηγόρος που είχε προαχθεί στον Αρειο Πάγο πριν από πέντε τουλάχιστον χρόνια».

Πηγές αναφέρουν ότι η δικηγόρος όταν προσλήφθηκε δεν είχε συμπληρώσει την 5ετία, κάτι που έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2006, δηλαδή 5 μήνες μετά την πρόσληψή της. Σημειώνεται ότι η πρόσληψη έγινε με εισήγηση του τότε προέδρου της ΕΡΤ, Χρ. Παναγόπουλου, ο οποίος είτε γνώριζε το έλλειμμα των τυπικών προσόντων και έκανε? τα στραβά μάτια είτε δεν το γνώριζε και διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ποιο είναι άραγε το συγκριτικό πλεονέκτημα της Α. Μπαλωμένου που την οδήγησε στην πρόσληψή της στην ΕΡΤ με 8.200 ευρώ μηνιαίως και μεταγενέστερα με 11.000 ευρώ; Με την αριθμ. 208/26.4.2004 απόφαση του τότε υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου διορίσθηκε στις 15.3.2004 σε θέση ειδικού συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του.

Πληρεξούσια
Στις 20/2/2006 παραστάθηκε τόσο ως δικηγόρος όσο και ως πληρεξουσία, αντιπρόσωπος και αντίκλητος του υπουργού και της συζύγου του Μ. Ζαχαρέα, στο υπ’ αριθμ. 12561/20.2.2006 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Κ. Σταυροπούλου, με το οποίο το ζεύγος Ρουσόπουλου αγόρασε δύο διαμερίσματα 183,10 τ.μ. και 66,80 τ.μ. και μία αποθήκη στο Ψυχικό έναντι 720.000 ευρώ.

Με την υπ’ αριθμ. 1715/15.5.2006 (ΦΕΚ/142/25.5.2006/τ.Γ) απόφαση Θ. Ρουσόπουλου ανακλήθηκε ο διορισμός της στο πολιτικό του γραφείο και «φρόντισε» να προσληφθεί ως νομική σύμβουλος της ΕΡΤ, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον πρόεδρο και το ΔΣ, στο οποίο συμμετείχε ο Μ. Δασκαλάκης (γενικός διευθυντής - ταμίας ΝΔ) και ο Δ. Ζακυνθινός (στέλεχος της ΝΔ και φίλος του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή).

Επίσης, ο Μ. Δασκαλάκης κατείχε και τη θέση του προέδρου της Οικονομοτεχνικής Επιτροπής της ΕΡΤ, η οποία αποφάσιζε για όλες τις προμήθειες.

ΣΟΝΙΑ ΧΑΪΜΑΝΤΑ


(Το υπόλοιπο "ρεπορτάζ" στην άνάρτηση της κλασσικοπερίπτωσης  με τίτλο:

Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή στον πρώην διευθυντή του ERT World (δορυφορικο) Ν. Κούρτη και στην δημοσιογράφο Ε. Νικολοπούλου
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54