Τηλέμαχος Τσιμιρίκας - Το παιδί που θυσιάστηκε για τα αδέλφια του

Τηλέμαχος Τσιμιρίκας
ετών 15...
κάηκε στην προσπάθεια να σώσει τα αδέρφια του

3 χρόνια και μερικές μέρες.. από την θυσία του παιδιού που θυσιάστηκε για τα αδέλφια του.
Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια και από τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου 2012, όταν ολόκληρη η Ελλάδα πάγωσε από την είδηση της φωτιάς που ξέσπασε -εξαιτίας ξυλόσομπας- σε διώροφη κατοικία στην Μεσορόπη Παγγαίου, η οποία και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Την παγωμάρα αυτή, όμως, διαδέχτηκε πολύ σύντομα η συγκίνηση και η θλίψη, όταν έγινε γνωστό ότι ένα από τα 10 παιδιά της οικογένειας που διέμενε στην κατεστραμμένη οικία, ο 15χρονος Τηλέμαχος Τσιμιρίκας, είχε χάσει την ζωή του σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει τα 2 μικρότερα αδέλφια του (τα οποία και εκείνα βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στις φλόγες).

Η θυσία του 15χρονου Τηλέμαχου είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, και είχε σαν συνέπεια να τιμηθεί μετά θάνατον από την Ακαδημία Αθηνών, ένα χρόνο αργότερα. 

Ας θυμηθούμε την Αυτοθυσία του
Τα παιδιά. Δεν βγήκαν τα παιδιά. Η μητέρα ούρλιαζε, ο πατέρας έτρεξε στην πίσω πόρτα, ο παππούς συνέχισε να ρίχνει νερό με το λάστιχο, όλο το χωριό ήταν στο πόδι.

Το χρυσό παιδί που θυσιάστηκε για τα αδέλφια του

Οι φλόγες άγγιζαν λες το Παγγαίο, οι καμπάνες χτυπούσαν και καλούσαν τον κόσμο να σπεύσει για βοήθεια στο σπίτι που καιγόταν..
Κι ο Τηλέμαχος με το παιδικό ακόμη κορμάκι, φορώντας μόνο τις παντόφλες του, όρμηξε μέσα στις φλόγες.
Κανείς δεν πρόλαβε να τον συγκρατήσει, μόνο ένα ξύλινο δοκάρι που έπεσε από την οροφή της παλιάς διώροφης κατοικίας του έκοψε τη φόρα και το νήμα της ζωής. Λίγο αργότερα μαζί με τη δική του σορό οι πυροσβέστες ανέσυραν και τις σορούς των αδερφών του, του 5χρονου Ανδρέα και του 9χρονου Γεράσιμου.




Με πληροφορίες από πορταλ Καβάλας, το ΕΘΝΟΣ και την Καθημερινή



Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20/12/2015 - 11:40