Στο αρχείο η υπόθεση Χαϊκάλη

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Εμμ. Ρασιδάκης έθεσε -σύμφωνα με πληροφορίες- στο αρχείο τη μηνυτήρια αναφορά του Παύλου Χαϊκάλη σε βάρος δυο εισαγγελέων για τις καταγγελίες του περί απόπειρας δωροδοκίας. Ο κ. Ρασιδάκης φέρεται πως έκρινε ως αβάσιμη τη μηνυτήρια αναφορά τού πρώην υπουργού. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαϊκάλης είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, κατηγορώντας για κατάχρηση εξουσίας τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση των καταγγελιών που είχε κάνει για απόπειρα χρηματισμού του (ως βουλευτή, τότε, των ΑΝ.ΕΛΛ.), εν όψει της προεδρικής εκλογής. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαϊκάλης είχε στραφεί κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, και του αντεισαγγελέα Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλου, που διενήργησε την έρευνα.

Στη μηνυτήρια αναφορά του, ο κ. Χαϊκάλης υποστήριζε ότι οι καταγγελίες του για απόπειρα χρηματισμού του από τον Γ. Αποστολόπουλο δεν διερευνήθηκαν σε βάθος εξαιτίας των χειρισμών των δύο εισαγγελικών λειτουργών. Αποτέλεσμα -όπως ανέφερε- η υπόθεση να μπει στο αρχείο και οι εισαγγελείς να υποπέσουν στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαϊκάλης υποστήριζε ότι τον Δεκέμβριο του 2014 ο Γ. Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από 2-3 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει συγκεκριμένα εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας






από efsyn.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54