ΚΕΕΡΦΑ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο ενάντια στη ποινικοποίηση της δράσης της Πακιστανικής Κοινότητας και του Τζαβέντ Ασλάμ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Όχι στη ποινικοποίηση της δράσης της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και του επικεφαλής της Τζαβέντ Ασλάμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Σάββατο 9 Γενάρη,12 μες, Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 2

Η παραπομπή σε δίκη του Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και μέλους του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθήνας μετά από μήνυση του Γενικού Γραμματέα της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα αποτελεί ποινικοποίηση της ελεύθερης πολιτικής δράσης.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος έχει δώσει μάχες κατά του ρατσισμού και της καταστολής υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των μεταναστών εργατών από την υπόθεση των απαγωγών των είκοσι οκτώ πακιστανών μέχρι τους εργάτες γης της Ν.Μανωλάδας και της Γενικής Ανακύκλωσης. Στάθηκε μαζί το αντιφασιστικό κίνημα απέναντι στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής καταγγέλλοντας τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις συμβάλλοντας στην αποκάλυψη της δολοφονικής δράσης των φασιστών.

Παραμονή των Φώτων η ΕΛΑΣ προχώρησε σε σύλληψη του Τζαβέντ Ασλάμ μετά από μήνυση του Γενικού Γραμματέα της πρεσβείας του Πακιστάν στην Αθήνα. Η μήνυση της πρεσβείας τον κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση, απειλή κλπ.

Πρόκειται για κλιμάκωση των διώξεων στις οποίες πρωτοστάτησε η ΕΛΑΣ για να κατασταλούν οι δράσεις της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος κατά της διεφθαρμένης διπλωματικής αντιπροσωπείας, η οποία εδώ και 135 μέρες αντιμετωπίζει την καθημερινή διαμαρτυρία με κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία, για τα μαύρα χρήματα που απαιτεί από τους μετανάστες για ανανεώσεις διαβατηρίων και επικυρώσεις εγγράφων.

Η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε κατασταλτικές προσαγωγές, παραπέμποντας μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας σε δίκες, όπου σε κάποιες επιβλήθηκαν πρόστιμα ενώ στις τελευταίες αθωώνονται συστηματικά. Η τελευταία ήταν σήμερα το πρωί όπου αθωώθηκε ξανά!

Παρά τις μηνύσεις και τις καταγγελίες της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος για εμπλοκή του ίδιου του Γενικού Γραμματέα σε απειλές με μαχαίρια ποτέ δεν προχώρησαν στη σύλληψη του.

Ο ίδιος είχε το θράσος να απειλεί ότι θα πάρει το όπλο του και θα πυροβολήσει τον Τζαβέντ Ασλάμ, αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις έξω από τη πρεσβεία! Είχε το θράσος να φωτογραφίζει την κατάθεση του Τζαβέντ Ασλάμ στο ΑΤ του Συντάγματος!

Προηγήθηκε την Κυριακή 3 Γενάρη εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του πρέσβη στη Νίκαια, όπου πάλι η Αστυνομία απειλούσε με ξύλο την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, αν δεν αποχωρούσε.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα τις διώξεις σε βάρος της Πακιστανικής Ενότητας Ελλάδος και του επικεφαλής της Τζαβέντ Ασλάμ και να προχωρήσει η διερεύνηση των στελεχών της πρεσβείας στην Αθήνα.

Καλούμε τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης να σταματήσουν τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις της ΕΛΑΣ.

Καλούμε τα συνδικάτα, την αριστερά, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες , το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου της Αθήνας να απαιτήσουν την αθώωση του Τζαβέντ Ασλάμ και να καταδικάσουν την καταστολή και την συνεργασία με τη διεφθαρμένη πρεσβεία του Πακιστάν.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54