Σε κινητοποίηση προχώρησαν μικρομεσαίοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και ψαράδες

Σε κινητοποίηση προχώρησαν την Τετάρτη οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι ψαράδες της Λήμνου,αντιδρώντας στα μέτρα φοροαφαίμαξής τους, στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και γενικότερα στο ξεκλήρισμα τους από τις πολιτικές κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στο Λιβαδοχώρι και στη συνέχεια, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι της Μύρινας όπου πραγματοποίησαν συλλαλητήριο.

Στο συλλαλητήριο μίλησαν ο Παναγιώτης Μόσχος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και ο ΑργύρηςΧαρκότσικας, εκ μέρους των αγροτοκτηνοτρόφων, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα είπε:

«Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβέρνηση μας κήρυξαν τον πόλεμο. Με τα μέτρα της νέας ΚΑΠ, η οποία θα μειώσει στο μισό τις αγροτικές επιδοτήσεις, και του 3ου μνημονίου θέλουν να μας αφανίσουν. Δεν έχουμε άλλον τρόπο να απαντήσουμε, παρά μόνο με τον αγώνα μας.

Τα πρώτα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέτρα του 3ου μνημονίου, τώρα προετοιμάζονται ως νέοι εφαρμοστοί νόμοι. Το ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, αλλά και άλλα μικρότερα κόμματα τσακώνονται μεταξύ τους γιατί δήθεν υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα για το λαό μέτρα εφαρμογής του αντιλαϊκού μνημονίου. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βγαίνουν ως διεκδικητές καλύτερων "αντισταθμιστικών", "ισοδύναμων" ή "παράλληλων" μέτρων. Λένε ότι θα καταψηφίσουν τα κυβερνητικά μέτρα αν και ψήφισαν παρέα το 3ο μνημόνιο. Εδώ παίζεται η νέα φαρσοκωμωδία. Πάνε να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν να τσακωνόμαστε μεταξύ μας ή με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, θαρρείς και η αγροτική οικογένεια δεν έχει και τέτοια μέλη.

Είναι αποφασισμένοι να περάσουν τη μνημονιακή καταιγίδα. Μαχητικά, οργανωμένα. Μην τους αφήσουμε ήσυχους. Να τους εμποδίσουμε. Απευθύνουμε πλατύ ενωτικό κάλεσμα . Να πάρουμε την υπόθεση της επιβίωσής μας στα δικά μας χέρια! Αυτός είναι ο δικός μας, ο λαϊκός μονόδρομος. Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είναι και αυτοί θύματα των μνημονίων και των ίδιων πολιτικών. Έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε τη δική μας συμμαχία, την αλληλεγγύη. Οργανωμένοι ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και την εξουσία τους που μας εξοντώνουν, αντιστεκόμαστε στην εκμετάλλευση και την καταστροφή.

Ανοίγουμε το δρόμο για να φύγουν από τη μέση, οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες γης, αγροτικών εκμεταλλεύσεων, βιομηχανίας, μεταφορών, εμπορίου, να γίνει η ιδιοκτησία τους ιδιοκτησία του λαού, να μπει στον ενιαίο σχεδιασμό αξιοποίησής της, για να ωφελείται η συνεταιρισμένη αγροτιά. Για να μην είναι ατομική έγνοια οι καταστροφές, η δουλειά στο χωράφι, στο μαντρί, στη θάλασσα, η αγορά των εφοδίων και άλλα.

Έτσι θα γίνει αφέντης ο λαός του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του».

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο και στο Επαρχείο του νησιού.






πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54