Ογκώδης η πορεία επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών κατά του νέου ασφαλιστικού

Περίπου στις 3 μετά το μεσημέρι, με την κατάληξή της στη Βουλή, ολοκληρώθηκε η αντιασφαλιστική πορεία των επιστημονικών φορέων των αυτοπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Η πορεία που είχε παλμό και αιχμηρά πανό και συνθήματα ξεκίνησε από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 11 και μισή το πρωί.

Εκεί πήγε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, θέλοντας να δείξει το «αντιμνημονιακό» του πρόσωπο. Ωστόσο, συγκεντρωμένοι που δεν έχουν ξεχάσει την αφωνία του όλα τα μνημονιακά χρόνια στην καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που δεν έχουν ξεχάσει το ΝΑΙ του στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου τον αποδοκίμασαν έντονα, με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί (βίντεο).


Η πορεία των επιστημονικών φορέων πέρασε μπροστά από το υπουργείο Εργασίας, όπου το είχαν αποκλείσει συμβολικά η ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικοί από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενοι από ασφαλιστικά ταμεία αλλά και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που με τη μηχανοκίνητη πορεία που είχε ξεκινήσει από την πλατεία Καραϊσκάκη ακολούθησε τους επιστήμονες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Χαρακτηριστικό ήταν το σύνθημα των δικηγόρων μπροστά στο υπουργείο Εργασίας «Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες» αλλά και ένα από τα πανό των μηχανικών που ανέγραφε «Από τα γραφεία στα νεκροταφεία». Στη Βουλή, τέλος, οι δικηγόροι κρέμασαν τις γραβάτες τους σε δέντρα κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

πηγή: ergasianet.gr


Με έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν δικηγόροι όταν η πορεία των επιστημονικών φορέων κατά του ασφαλιστικού έφτασε έξω από τη Βουλή. Ορισμένοι εξ αυτών έβγαλαν τις γραβάτες τους και άρχισαν να της δένουν σε δέντρα κοντά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Νωρίτερα, περνώντας με την πορεία των επιστημόνων, αυτοαπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών από το υπουργείο Εργασίας, όπου κάνουν συμβολικό αποκλεισμό οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, χαρακτηριστικό και αιχμηρό ήταν το σύνθημά τους: «Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι κότες».

Με πληροφορίες, φωτογραφία από naftemporiki.gr






Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54