Συγκέντρωση ναυτεργατών σήμερα στο Σύνταγμα κατά του νέου ασφαλιστικού, ώρα 12μ.

Κοινή συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα η ΠΕΝΕΝ, εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτικοί, εργαζόμενοι στα ναυτικά ασφαλιστικά ταμεία (ΝΑΤ - ΕΛΟΕΝ κ.λπ.) κατά του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τηΒουλή. Υπενθυμίζεται πως συνεχίζεται και σήμερα μέχρι το Σάββατο 6 Φλεβάρη, ώρα 6 πμ., η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών. Σήμερα, στις 10 το πρωί, η ολομέλεια της Διοίκησης της ΠΝΟ θα συνεδριάσει για να εκτιμήσει την παραπέρα πορεία του αγώνα.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις από εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, μικρομεσαίους, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα η ΠΕΝΕΝ τονίζει: «Είχαν μαζικότητα, παλμό, ενθουσιασμό, ευρηματικότητα και με αιχμή το ασφαλιστικό πήραν ευρύτερες διαστάσεις ενάντια στην συνολική κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου ενώ καταγγέλθηκε το σύνολο του παλιού και νέου μνημονιακού μπλοκ, των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν την πολιτική των τοκογλυφικών ιμπεριαλιαστικών και οικονομικών κέντρων.

Ταυτόχρονα εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες και εκφράστηκε η βούληση του λαού και των εργαζομένων ενάντια στην Ευρώπη – φρούριο και στα κλειστά σύνορα.

Στην ουσία η μεγάλη και συγκλονιστική εργατική –κοινωνική λαοθάλασσα που βγήκε στους δρόμους εξέφρασε την βούληση της να συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και ανέδειξε την ανάγκη για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης και πορείας της χώρας σε σύγκρουση με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και με τον μονόδρομο της ευρωζώνης και της ευρωπαϊκής ένωσης».
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05/02/2016 - 10:19