Η Αφύλαχτη Διάβαση σήμερα 8-10 το βράδυ: Στους δρόμους του Μεσαίωνα

Ταξίδευε η γλώσσα των Ελλήνων ανάποδα στη ροή του Νείλου; Πού ακριβώς βρίσκεται το «Σελήνης όρος»;
Ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο: από τον Νείλο μέχρι τη Λέσβο και από την Αιθιοπία μέχρι το Ανκόρ Βατ της Μαχεντραπαρβάτα.
Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στον Μεσαίωνα με φόντο την Οθωμανική αυτοκρατορία και την αυτοκρατορία των Χμερ.

 Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Γιώργος Σιδηρόπουλος μας ξεναγεί στον παράξενο όσο και ενδιαφέρον κόσμο της ιστορικής γεωγραφίας, αναπαριστώντας και αποκαλύπτοντας έναν παράλληλο και συχνά αθέατο κόσμο, με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου του «12 Αφηγήσεις Ιστορικής Γεωγραφίας» το οποίο βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων από τις εκδόσεις Σταμούλη.

Ο Γιώργος Σιδηρόπουλος είναι Ιστορικός Γεωγράφος. Σπούδασε Πολεοδομία, Χωροταξία και Γεωγραφία και διδάσκει στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Θεωρείται πρωτοπόρος στη χώρα μας σε θέματα χαρτογραφήσεων ενώ το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Η πόλη στον χρόνο» από τις εκδόσεις Παπαζήση.

Παραγωγή, δημοσιογραφική επιμέλεια, παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζει η Νικολέτα Λιακοσταύρου.

1η μετάδοση εκπομπής: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2015, 8-10 το βράδυ.

Η εκπομπή μεταδίδεται από τους 106,7 για την Αττική και αναμεταδίδεται σε Βοιωτία, Εύβοια, Φωκίδα, Βόρεια Πελοπόννησο. Μπορείτε επίσης να την ακούσετε μέσω της πλατφόρμας http://www.ertopen.com/ραδιόφωνο/ΕΡΑ ΑΘήνας.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54