Τρακτέρ και χιλιάδες αγρότες και διαδηλωτές στο Σύνταγμα

Μεγάλη ειρηνική συγκέντρωση των αγροτών με τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος απόψε, στην οποία ενώθηκαν με πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος επιστήμονες, εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι κτλ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην πλατεία βρίσκονται περισσότεροι από 15.000 αγρότες αλλά και εργαζόμενοι, ενώ συνεχίζουν να έρχονται και άλλοι διαδηλωτές αγρότες. Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, που επίσης με πορεία οι συγκεντρωμένοι θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

afrotes-trakter-sintagma2

Όσον αφορά στην αποψινή συγκέντρωση, αυτήν την ώρα στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι αγρότες έχουν ανάψει φωτιά με ξερά κλαδιά, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη συναυλία με τονΓιώργο Μαργαρίτη.

Η «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα -νωρίς το πρωί- σφραγίστηκε από επεισόδια με τραυματισμούς αστυνομικών, προσαγωγές, δακρυγόνα, πετροπόλεμο και ζημιές στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και στην πλατεία Καραϊσκάκη και στο Χαϊδάρι, όπου αστυνομικά μπλόκα εμπόδιζαν τους αγρότες να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας.

Οι αγρότες πέταξαν πέτρες και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν με χημικά και κρότου λάμψης επί της λεωφόρου Αθηνών-Κορίνθου. Οι αγρότες κατέστρεψαν και ένα περιπολικό.

afrotes-trakter-sintagma



ergasianet
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54