Στάσεις εργασίας στο MEGA από ΕΣΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ

Σε νέες στάσεις εργασίας προχώρησαν σήμερα από τις 6.00 μέχρι τις 10.00 το πρωί οι εργαζόμενοι στην τηλεόραση του «Mega», διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων τους.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από χθες Τετάρτη με στάση εργασίας από τις 18.00 έως τις 22.00 το βράδυ, ενώ στάση εργασίας έχει προγραμματιστεί και για την Παρασκευή από τις 12.00 έως τις 16.00.

Οι στάσεις με την ίδια σειρά (σε βραδινή, πρωινή και μεσημεριανή ζώνη) θα γίνουν και τις τρεις επόμενες ημέρες (αντίστοιχα Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα), ενώ έχει οριστεί συνάντηση των εργαζομένων την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Στην προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, προχώρησε την Τετάρτη 4 Μαΐου η ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής), με αίτημα την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων.

Από την πλευρά της, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να προχωρήσει στην κήρυξη κυλιόμενων στάσεων εργασίας των δημοσιογράφων στο MEGA και αλλά στην ιστοσελίδα «megatv.com»

Οι στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών του μηνός Απριλίου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:

  • Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους.
  • Την άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ.





Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05/05/2016 - 12:22