Η αγωνιζόμενη καθαρίστρια Βάσω Γκόβα και ο συνήγορός της Δημήτρης Μπελαντής, στο στούντιο της ERTopen

B. Γκόβα: Να διώξουμε τους εργολάβους, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη μόνιμη δουλειά (βίντεο)

Αναβολή για τις 2 Οκτωβρίου 2017 πήρε η δίκη της αγωνιζόμενης καθαρίστριας Βάσως Γκόβα. Μηνύθηκε από τον αστυνομικό των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδη, ο οποίος αντιστρέφοντας τα γεγονότα και διαψεύδοντας δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες στα γεγονότα στο ΥΠΟΙΚ τον Ιούλη του 2011, κατέθεσε μήνυση εναντίον της για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση και προχώρησε στη σύλληψη της απολυμένης καθαρίστριας που διεκδικούσε πίσω τη δουλειά και τη ζωή της.

Προϋπόθεση για τη διεξαγωγή της δίκης κατά της Βάσως Γκόβας, ωστόσο, σύμφωνα με το σκεπτικό του προέδρου του δικαστηρίου, είναι να πραγματοποιηθεί η κύρια δίκη που αφορά στα τότε γεγονότα, όπου ο συγκεκριμένος αστυνομικός (σ.σ.: που είναι και ο κατηγορούμενος στην κύρια δίκη) χτύπησε με βιαιότητα τη Βάσω Γκόβα αλλά και την Ευαγγελία Αλεξάκη.
Να σημειωθεί πως η δίκη με κατηγορούμενο τον αστυνομικό τον ΥΜΕΤ έχει πάρει αναβολή επ’ αόριστον.

Στο πλευρό της Βάσω Γκόβα, συναγωνίστριές της καθαρίστριες, αλληλέγγοι, αλλά και συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης, ο Κώστας Γεωργακόπουλος, ο Δημήτρης Μέρκος και η Φρόσω Σκλαβάκη.

Μιλώντας στο ergasianet.gr, η αγωνιζόμενη καθαρίστρια Βάσω Γκόβα τόνισε ότι θεωρεί πολύ άδικο να διώκεται ένας εργαζόμενος που διεκδίκησε το δικαίωμά του στη δουλειά, και μάλιστα ειρηνικά, εξέφρασε την απορία -με βάση το κατηγορητήριο- πώς μπορεί να χτύπησε τον αστυνομικό των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδη με βάση το μέγεθός της. Υπογραμμίζει, δε, πως η δίωξη που της ασκείται αφορά κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται όλους τους αγώνες των εργαζομένων, όλο το εργατικό κίνημα, κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στο δρόμο για το δίκιο του.

Όσον αφορά στον εργασιακό μεσαίωνα στις εργολαβίες, σημείωσε τις απάνθρωπες συνθήκες και την τρομοκρατία που ασκείται στους εργαζομένους και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένας ανυποχώρητος αγώνας για τη μονιμοποίηση των εργολαβικών, αλλά και «να πετάξουμε έξω από τους χώρους όποια μορφή εργολαβίας υπάρχει».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54