Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΙΝΜΑΙΝΤ» του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ συνεχίζουν τον αγώνα τους, σήμερα και αύριο με 24ωρες απεργίες ενάντια στις απολύσεις

Συνεχίζουν με 24ωρες απεργίες ενάντια στις απολύσεις

Με δύο νέες 24ωρες απεργίες, σήμερα και αύριο, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «ΙΝΜΑΙΝΤ»(θυγατρική της ΙΝΤΡΑΚΑΤ του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΟΜ) τον αγώνα τους για την ανάκληση των απολύσεων δύο συναδέλφων τους.
Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν χτες σε Γενική Συνέλευση που οργανώθηκε κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας που προκήρυξε το επιχειρησιακό σωματείο. Τόσο σήμερα όσο και αύριο, οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στις 7 π.μ., στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην Παιανία (κτίριο Β8).

Σε περίπτωση που η εταιρεία δεν ανταποκριθεί στο αίτημα της απεργίας, τη Δευτέρα θα ακολουθήσει νέα στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση.

Οι δύο απολυμένοι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο στόχαστρο της εργοδοσίας λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης, όπως καταγγέλλουν οι συνάδελφοί τους.
Η διοίκηση της ΙΝΜΑΙΝΤ (εταιρία του ομίλου ΙΝΤRΑCΟΜ) προχώρησε την Τρίτη 14 Μαρτίου στην απόλυση δύο συνδικαλιστών, του Γιώργου Π. και του Νίκου Μ. υποψήφιων στις προηγούμενες εκλογές του σωματείου με τις παρατάξεις, Πρωτοβουλία Γένοβα και ΑΑΕ–ΠΑΜΕ αντίστοιχα.
Οι εργαζόμενοι στην INMAINT προχώρησαν σε 48ωρη απεργία τους 6 και 7 Μαρτίου και κέρδισαν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων που καθυστερούσε η εργοδοσία. Είναι η δεύτερη φορά (η προηγούμενη ήταν στα τέλη Νοέμβρη) που απεργιακά ανάγκασαν την εργοδοσία να συμμορφωθεί και δεν επέτρεψαν να περάσει στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ η "συνήθεια" των αφεντικών να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους στην ώρα τους.


Μια βδομάδα μετά την τελευταία απεργία, η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση τους. Οι εργαζόμενοι της «INMAINT» είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν τα δικαιώματά τους, κόντρα στις εντεινόμενες πιέσεις της εργοδοσίας.




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54