Σωματείο εργαζομένων στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σήμερα και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη 1.30 μμ. στο Υπουργείο Υποδομών

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 16/3/17

από ώρα 1 μμ. ως το τέλος του ωραρίου

και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη 1.30 μμ. στο Υπουργείο Υποδομών

Το Σωματείο εργαζομένων στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν.ΚΕΔ) στα πλαίσια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων κατά της ένταξης στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, θα πραγματοποιήσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ από τη 1 μμ. και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στη 1.30 μμ. στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ :

  1. ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΝΤΑΞΗ από το Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων

  2. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ της δουλειάς και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ προήλθαν από τη συγχώνευση ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ , ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν.ΚΕΔ (Μνημόνιο 2) και παρά τις Μνημονιακές επιταγές, συνεχίζουν να αποτελούν τον βασικό δημόσιο φορέα για την απαλλοτρίωση, μελέτη, κατασκευή και εξοπλισμό σημαντικών υποδομών του κράτους όπως σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια κ.λπ. Ως «περιουσία» έχουν εκατοντάδες δημόσια κτίρια και οικόπεδα που καλύπτουν ή προορίζονται για να καλύψουν βασικές κοινωνικές ανάγκες στους τομείς που προαναφέραμε. Είναι πραγματικά εξωφρενική και άκρως αντιδραστική ενέργεια η ένταξη Δημοσίων φορέων όπως η Κτ.Υπ. στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων(Μνημόνιο 3) που έχει κύριο στόχο τη «βέλτιστη» εκμετάλλευσή τους ώστε να αποφέρουν κέρδη για την αποπληρωμή του «χρέους» και την «ανάπτυξη».

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Απαιτούμε Δημόσια Δωρεάν Σύγχρονα και Ασφαλή κτίρια και υποδομές Παιδείας, Υγείας-Πρόνοιας, Δικαιοσύνης κ.ά. που θα καλύπτουν τις ολοένα διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες. Όχι στην συνεχιζόμενη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση. Όχι στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος υποδομών, έργων, υπηρεσιών και δημόσιας περιουσίας.

Καλούμε Σωματεία και άλλους συλλογικούς φορείς να στηρίξουν και να ενισχύσουν τους αγώνες μας για να μην γίνουν σχολεία, νοσοκομεία, δικαστήρια και συνολικότερα τα δημόσια κτίρια, εμπόρευμα και προϊόν κερδοσκοπίας από επιχειρηματικούς ομίλους

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ.

ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ !

                      Για το Δ.Σ. του Σωματείου

Ο πρόεδρος                           Ο γεν. γραμματέας
Μ. Δανδουλάκης                      Σ. Παπαδόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16/03/2017 - 07:59