Απεργία σήμερα Πέμπτη 13 Ιούλη οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευή για την υπογραφή ΣΣΕ

Συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευή για την υπογραφή ΣΣΕ. Έτσι, προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 13 Ιούλη.
Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά. Θα ακολουθήσει πορεία στον Πειραιά, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία Κοραή, όπου θα γίνει συναυλία.

Οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευή απαιτούν άμεσα να υπογραφεί ΣΣΕ με επαναφορά σε ισχύ της τελευταίας υποχρεωτικής ΣΣΕ (όπως ίσχυε, ανά ειδικότητα) του 2009-2010. Επίσης, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας – μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανθρώπινα ωράρια (7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο), μεροκάματα που να τους εξασφαλίζουν να ζούμε καλύπτοντας τις ανάγκες τους, ανάκτηση των απώλειών τους.

Το Συνδικάτο Μετάλλου καλεί τους εργοδότες μέχρι τις 15 Ιούλη να υπογράψουν την κλαδική ΣΣΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τη δράση τους με διάφορες μορφές πάλης μέσα στον Αύγουστο, προκηρύσσοντας νέα 24ωρη απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, με ανοιχτή ημερομηνία.

«Με τη μαζική μας συμμετοχή απαντάμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου να μας κάνει να πιστέψουμε ότι η ανάπτυξη που φέρνουν μετά και το τέταρτο μνημόνιο θα καλυτερέψει και τη ζωή του λαού. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ανάπτυξη αυτή δεν χωράει τα εκατομμύρια των εργαζόμενων και του λαού που ματώνουν, αλλά μια χούφτα βιομηχάνους -εφοπλιστές – τραπεζίτες οι όποιοι βάζουν στην τσέπη όλα όσα μας αρπάζει η κυβέρνηση με τη φοροληστεία και τους τα δίνει με μια σειρά φοροαπαλλαγών και κινήτρων», σημειώνει μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Μετάλλου, με αφορμή την απεργία.

«Καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά τι εννοούν όταν μιλάνε για «δίκαιη ανάπτυξη». Εννοούν ότι εμείς πρέπει να δεχτούμε να χάνουμε όλο και περισσότερα, να δεχτούμε αμίλητοι τη νέα επίθεση στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας. Να δεχτούμε να δουλεύουμε κάτω από απαράδεκτες συνθήκες. Όλα αυτά στο όνομα των «εθνικών στόχων», που δεν είναι τίποτα άλλο από τις επιθυμίες της εργοδοσίας. Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει τα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα. Την υποταγή και την τρομοκρατία προς όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι. Ένα δρόμο έχουμε εμείς, το δρόμο του αγώνα και είτε χιονίζει είτε έχει καύσωνα θα συνεχίζουμε κάθε φορά να διεκδικούμε», συμπληρώνει.

Μεταξύ άλλων, την απεργία και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευή στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και η ΠΕΝΕΝ.








Από 902.gr



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54